Ülkenin her yerinde olduğu Kahramanmaraş'ta da 3 Aralık Dünya Engelliler Gününe özel etkinlikler ve farkındalık faaliyetleri yapıldı. Bu faaliyetlerden bir tanesi de AK Parti Gençlik Kollarının Kent Meydanı’nda düzenlediği, insanların kısa bir süre için de olsa kendilerini engellilerin yerine koyabilmelerini sağlayan etkinlikti. Kent Meydanı’na kurulan platformda vatandaşın görme engelli birey gibi gözlerini bağlayıp yürümesi veya bedensel engelli birey gibi tekerlekli sandalye kullanması istenildi. Etkinliğe katılan AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, etkinlik alanında ki engelli vatandaşlar ile tek tek ilgilenerek sıkıntılarını dinledi.

"SONUÇTA HEPİMİZ KARDEŞİZ"

Debgici etkinliğin ardından, herkesin bir engelli adayı olduğunu, yarın ne olacağını kimsenin bilmediğini söyledi. Debgici konuşmasının devamında ise, "Bugün 3 Aralık Dünya engelliler günü. Bugün bir farkındalık oluşturmak amacıyla Ak Parti Gençlik Kolları İl Başkanlığımızın düzenlediği farkındalık aktivitesindeyiz. Tolga ve Emre kardeşlerimiz ile beraberiz. Aslında toplumumuz da birçok engelli kardeşimiz var. Hep şunu söylüyoruz, engelli kardeşlerimiz aralıkta değil biz onlarla beraberiz. Engelsiz yaşam için onlarla birlikte mücadele etmemiz gerekiyor. Sonuçta hepimiz kardeşiz. Ağabeyiz, babayız, anneyiz yeri geldiği zaman da çocuğuz. Bu kardeşlerimden bir tanesi hukuk okuyor. Bir diğeri büro yönetimi okuyor. Dolayısı ile onlar hiç bir engeli yokmuşcasına mücadele veriyorsa bizde onları hiç kimseden ayırt etmeden hep birlikte böyle kucak kucağa dostça kardeşçe yaşamalı ve onların hayatını aynen bizimki gibi kolaylaştırmalıyız. Buna ön ayak olan herkese teşekkür ediyorum. Tabi ki burada en büyük teşekkürü saygı değer Cumhurbaşkanımıza etmek istiyorum. Çünkü Ak Parti iktidarları döneminde tüm kesimlere pozitif ayrımcılık yapıldı.

"BİRLİKTE BU ÜLKEYİ DAHA İLERİYE GÖTÜRECEĞİZ"

Bir engelli kardeşimizin derdini dinleyen anlayan ve onun hayatına yön vermesini ve geleceğe umutla bakmasını sağlayan kişi saygı değer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. O ve yol arkadaşları Türkiye'de bu konuda çığır aştılar. Her alanda olduğu gibi. Hepimiz birer engelli adayıyız. Ne olacağını bilmiyoruz. Ama hiç bir şey olmamış gibi kardeşlerimiz ile beraber yaşamamız gerekiyor. İşte bu farkındalık onu belki sağlayalım. Türkiye'nin birçok noktasında böyle bir farkındalık etkinliği var. Kardeşlerimizin dünyasını hissetme söz konusudur. Nasıl ki hukukçu kardeşim üniversitede okuyorsa, Emre ve Tolga kardeşimiz de okuyor. Bu hepimiz için geçerlidir. Engelsiz yaşayalım, engeller varsa da birlikte aşalım, engelleri de ortadan kaldıralım. Buradan tüm hemşerilerimize en önemli olarak bunu söylüyorum. Bundan sonraki süreçte de tüm kardeşlerimiz ile birlikte bu ülkeyi daha ileriye götüreceğiz.”

Haber: Alihan Kürşat

Editör: Mahmut Beyaz