Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan, Hoca Ahmet Yesevi Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Hulusi Karakaya, İslam coğrafyasına karşı kirli oyunların oynandığını söyledi. Karakaya, “İslam coğrafyasında haçlı zihniyetinin oynadığı kirli oyunların arkasında hep bizden Kur ’anı almak,  Kur ’andan da bizi uzaklaştırmak vardır. Buna inat İslam’ın son kalesi olan ülkemizde gün geçtikçe Kur’an kursları ile hafızlık kurslarının ve Kur’an talimi yaptırılan imam hatip okullarının sayısı hatırı sayılır ölçüde artmıştır. Bakanlığımız bununla yetinmeyip kaliteyi yükseltmek adına hafızlık proje okulları açmıştır. Sayısı Türkiye’de sadece 16 olan bu okulların biri de ilimiz hoca Ahmet Yesevi Anadolu İmam Hatip Lisesi çatısı altında açılmıştır. Sonuçta bu halk Kur’an’a dört elle sarılmış, öyle ki hafızlık ve ezan okuma yarışmaları salonlara sığmaz olmuştur. Bu bağlamda bugün ilimizde hafızlık ve ezan okuma yarışması yapmak üzere bir araya gelmiş bulunmaktayız. Böyle bir gaye için bizi bir araya getiren yüce rabbime hamdı senalar olsun. “Ümmetimin en şereflileri Hamleyi Kur’an olanlardır”. Yani hafızlardır” diye buyurmuştur Aleyhisselatü Vesselam efendimiz. Tabi ki en şerefli olacaklardır. Çünkü onlar 6 bin 666 ayeti, 114 sureyi, ortalama 600 sayfayı hafızasında tutarak bir anlamda Kur’an’ı kerimi başlarında taşımaktadırlar. Yüce peygamberimizin bu müjdesine mazhar olan hafızlarımız bugün burada bizleri de bu güzel ziyafetten payidar edeceklerdir. Dünyanın hiçbir yeri yoktur ki ezan-ı Muhammedî yankılanmasın. 24 saatin her bir dakikasında dünyada bu kutlu sema yankılanmakta misafirlerini yüce rabbime çağırmaktadır. Rabbim bu güzel semayı ülkemiz semalarından eksik etmesin. Böylesine güzel ve kutlu etkinlikte bizlerle yol arkadaşlığı yapan siz değerli misafirlerimize, okulumuza ve tertip ettiğimiz bu yarışmaya katkı sunan paydaşlarımıza teşekkür ediyor, kalplerimizin ve kulaklarımızın bayram etmesi için sizleri genç hafız ve Bilallerimizle baş başa bırakıyor saygılar sunuyorum” dedi.

Konuşmanın ardından, 5 ilçenin katıldığı yarışmada derecelendirme yapıldı. Derecelendirme de;

Elbistan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mehmet Ünal 98 puanla birinci, Dulkadiroğlu Sütçü İmam Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mehmet Demirhan 95.25 Puanla ikinci ve  Onikişubat Kahramanmaraş Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ömer Güneçıkan  95 puanla üçüncü oldu.

Daha sonra 10 İlçenin birincilerinin yarıştığı “Genç Bilaller Ezan Okuma yarışmasına başlandı. Yarışma sonunda Afşin Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hamdi Köker 98.14 puanla birinci, Türkoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi İsmail Çetinkaya 97.60 puanla ikinci ve Onikişubat Kahramanmaraş Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhammet Hilmi karpuz 96 puanla üçüncü oldu. Yarışmanın sonunda dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.

Haber: Adem Merk

Editör: Mahmut Beyaz