Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla 11 Kasım’ın Milli Ağaçlandırma Günü olarak ilan edilmesi sebebiyle Tarım ve Orman Bakanlığı’nca başlatılan ‘Geleceğe Nefes Ol’ kampanyası kapsamında tüm Türkiye’de 11 milyon fidan toprakla buluşurken, Kahramanmaraş’ta da binlerce fidan dikimi gerçekleştirildi. Orman Bölge Müdürlüğü’nün yaptığı organizasyonunu haricinde çeşitli kurumlarda kendilerine has bölgelere fidanlar dikerken, bu kurumlardan bir tanesi de Onikişubat Belediyesi oldu. Onikişubat Belediyesi, 2023 yılında ev sahipliğini yapacağı Uluslararası EXPO Fuarı’nın rekreasyon alanında fidanları toprakla buluşturdu. Bahçecilik ve yeşilin öne çıkacağı EXPO 2023 alanını şimdiden yeşillendiren Onikişubat Belediyesi, büyük bir farkındalığa da imza attı. Down sendromlu çocuklar, görme engelliler, anaokulu öğrencileri ve Bilgi Kültür Evi'ndeki kurslara katılan öğrencilerin de katılımı ile EXPO 2023 alanında da fidan dikme etkinliği yapıldı. Etkinlikte engelli çocuklar fidanları toprakla buluştururken, etkinlik alanı renkli görüntülere de sahne oldu. Onikişubat İlçesi Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek de etkinliğe katılırken, Mahçiçek'in çocuklarla sıcak iletişimi dikkatleri üzerine çekti.

“BU GÜZEL ÇOCUKLARIN DİKTİĞİ BÜTÜN FİDANLAR BİTECEKTİR”

Mahçiçek etkinliğin ardından ise şu ifadeler de bulundu; "Bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, bir dünya rekoru kırarak 11 milyon ağaç dikeceğiz. Bu gerçekten bir dünya rekorudur. Türkiye'ye yakışanda budur. Türkiye'nin bir dünya lideri var o dünya liderinin ufku vizyonu da, hemen hemen bütün dünya ülkelerinin önündedir. Dolayısı ile, gönül isterdi ki bugün başka sivil toplum örgütleri ile de beraber olalım. Bizim için değerli olan bu güzel çocukların, melek çocukların beraber diktikleri fidanlarda yanlarında olmaktır. İnanıyorum ki bu güzel çocukların diktiği bütün fidanlar bitecektir. Bu demektir ki, Kahramanmaraş'ı bir dünya kenti yapacak olan EXPO alanımız da onların da birer dikili ağacı olacak. Dolayısı ile bu EXPO alanına gelip gittikçe onlarla gurur duyacaklar.

"HEPSİNİ BERABER YAŞAYACAĞIZ"

Bugün ki programa maalesef ben geç kaldım diğer resmi programlar sebebi ile ama çocuklarımız yeniden nefes almamıza hep birlikte ağaç dikerek katkı da bulundular. Bizlerin sağlıklı bir şekilde hep beraber çocuklarımız ile yaşayabilmemizin en önemli faktörü oksijendir. Oksijenin temeli ise ağaçtır. Onun için bugün ki programımız da bizler ile beraber olan aileleri ile bizleri onurlandıran bu güzel çocuklar ve ailelerine teşekkür ediyorum. Temenni ediyorum ki böyle güzel günler de başka bir zaman birlikte oluruz. Bu EXPO'ya sizler geleceksiniz, güzelliklerini, uluslararası firmaları, uluslararası ziyaretçileri hepsini beraber yaşayacağız. Ben bir defa daha sizlere çok teşekkür ediyorum. Elinize sağlık, emeğinize sağlık.”

Başkan Mahçiçek, konuşmasının ardından öğrencilerle fidan dikimi gerçekleştirirken, çeşitli hediyeler verdi.

Haber: Alihan Kürşat

Editör: Mahmut Beyaz