Afşin Belediyesi Düğün ve Konferans Salonunda düzenlenen konferansa Psikolog ve Yazar Şeyda Betül Kılıç, konuşmacı olarak katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, iletişimin tüm ilişkilerin başlangıcı olduğunu belirterek, Afşin Belediyesi olarak halka bir şeyler katabilmenin çabası içerisinde olduklarını söyledi. Güven, “İletişim tüm ilişkilerin başlangıcıdır. Sağlıklı ilişkiler üretebilmenin, anlaşabilmenin, birbirini anlamanın iletişimle mümkün olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu iletişimi halkımızla da kurmaya çalışıyoruz. Özellikle insanların hem sosyal değerlerine bir şey katacak kişisel gelişimlerine bir şeyler katabilecek programların çabasındayız. Bu programımızı yetiştiremedik yeni kültür merkezimizde yapmayı arzu etmiştik ama nasip böyleymiş. İletişimin en önemli olduğu zamanlardan bir tanesi evlilik hayatı. Eşinizle, çocuklarınızla, iletişiminizin iyi olmadığını, eve giderken gitmek istemediğinizi, eve geldiğinizde çocuğunuzun babam gelece kavga edecekler diye korktuğunu düşünmek çok kötü bir şey. Rabbim esirgesin her insanın eksiklikleri var, hatalarımız var ama bir taraftan da doğru iletişim kurmanın yolları var. Betül Şeyda Kılıç bugünkü seminerinde bizleri aydınlatacak. Kendisine çok teşekkür ediyorum, Betül Hanım çok yoğun bir insan ve Türkiye’nin birçok yerinde konferans veriyor bizi kırmadı geldi. İnşallah programın güzel geçeceğine ve iletişimde bir adım daha geliştireceğimize inancımla hepinize hoş geldiniz diyorum. ”dedi.

Konferansta konuşan Psikolog ve Yazar Şeyda Betül Kılıç, son zamanlarda artan boşanmaları ele aldı. Evliliğin ömrünü pozitif iletişim ve diyalog zenginliğinin belirlediğini söyleyen Psikolog ve Yazar Şeyda Betül Kılıç, "Boşanmaların arttığı ve boşanma nedenlerinin çeşitlendiği günümüzde artık evlenmek bir sanat değil evli kalmak alkışlanan bir meziyet artık. Evliliğin ömrünü ise pozitif iletişim ve diyalog zenginliği belirliyor. Eşler arası tartışmalar, yanlış anlaşılmalar, uzaklaşmalar, ayrı odalarda uyumalar ve dahi somut ve sanal aldatmalar, evlilikte yaralar açmaya devam ediyor. Bu yaraların da merhemi pozitif iletişim. Evlilik beklentileri olan ilgi, saygı, güven ve duygusal davranışları nasıl hayata geçireceğimize değineceğim. Örneğin; kıskançlığı çözmek için güven vermek önemlidir. Evlilikte altın değer olan iletişim değeri, çiftlere anlamlı bir yasam yolculuğu sunar. Çalışmamda eşler arası iletişime özellikle vurgu yaptım. Evlilik sorunlarını tespit ederken bu sorunlara kolay ve kalıcı çözümler sundum. Her değişim, değişmek isteyenleri bekler. Ve unutmayın, sorunsuz değil sorunlara rağmen etkin birlikteliği seçenlere evlilik bir armağandır. “diye konuştu.

Kılıç, “Aile toplumumuzun temel çekirdek yapısını oluşturuyor. Aileyi ne kadar sağlam tutarsak, eşler arasındaki mutluluğu ne kadar arttırabilirsek, o zaman huzurlu bir toplumu elde etmiş oluyoruz. Çünkü terör ve suç örgütlerinin en çok musallat olduğu çocuklar, boşanmış ailelerin çocukları ve sahipsiz kalmış çocuklar. Bu nedenle çocuklarımıza, dünyamıza, geleceğimize ve ahiretimize sahip çıkmak adına aile yapısını çok güçlü tutmalıyız. Bu nedenle evlilik okulunu açtık. Beş kurum ile beraber bu projeyi sürdürüyoruz. Bu kursa katılan evlenecek çiftler ve evli olan çiftler verilen bilgilerden yararlandıklarını söylüyorlar. Ayrıca evlenecek çiftlerimiz düğün hediyesi olarak otomatik çamaşır makinası, evli olan çiftlerimize de kahve makinası hediye ediyoruz. Bunlar küçük hediye, esas hediye bu kurstan alınan bilgilerdir. “ifadelerini kullandı. Konferansa, AK Parti Afşin İlçe Başkanı İsmail Safi, AK Parti Afşin İlçe Kadın Kolları Başkanı Hidayet Çakmış, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz