Bu yaz sezonunda evlenmek isteyen gençler, hazırlıklarına başladı. Piyasa da ki hareketlilik esnafı sevindirirken,  vatandaşlar ise mobilyadan beyaz eşyaya, gelinlikten damatlığa, kiralık evden satılık eve kadar birçok kalemde ihtiyaçlarını karşılanmak üzere telaşlı çalışmalarını hızla sürdürüyor.

HER BÜTÇEYE GELİNLİK
Taşlı, incili, güpürlü ve dantelli gelinlik modellerinde bin 500’den başlayan fiyatlar güpürlü gelinliklerde 2 bin liraya kadar çıkarken boncuklu ve dantelli ürünler ise 2 bin 500 TL den başlıyor.

MOBİLYADA DÜĞÜN PAKETLERİ
Düğün sezonunun açılması ile birlikte işlerinde hareketlilik olduğunu söyleyen Mobilyacı İbrahim Dokuyucu,  kendilerinin düğün sezonunu dört gözle beklediklerinin altını çizdi. Evlenmek isteyen çiftlere özel çeyiz kampanyası hazırladıklarını da anlatan Dokuyucu,  çok cazip fiyatlara ürünlerin olduğunu söyledi. Ortalama mobilya fiyatlarının 5 bin 500 TL’den başladığına işaret eden Dokuyucu, “2017 yılı ürün konseptlerimiz geldi. Çok çeşitli modellerimizle her bütçeye hitap ediyoruz. Mobilyada ortalama fiyatlarımız 5 bin 500 TL’den başlıyor. Yatak odası, yemek odası, koltuk takımı çeyiz paketimiz 9 bin 950 TL” dedi.

BEYAZ EŞYA CEP YAKIYOR

Çeyiz paketlerinin olmazsa olmazı beyaz eşya gençleri en çok terleten ürünler arasında yer alırken, esnaf evlenme arifesinde olan gençlere kolaylık sağlayacaklarını söylüyor. Yine beyaz eşyada çeyiz paketleri ise, 10 bin TL’den başlıyor.

ÇİÇEKÇİLER CANLANDI

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte hız kazanan düğün organizasyonları beraberinde birçok sektöre de canlandırdı. Düğün salonları, fotoğrafçılar ve pastaneler gibi çok sayıda firma siparişlere yetişmeye çalışırken, çiçekçilerde sezon hazırlıklarını tamamladı.

SALONDA HAFTA SONU FARKI
Gelinlik, damatlık ve çeyiz alışverişinde pek çok seçenek ve fiyat aralığı ile karşılaşan çiftler, düğün yeri konusunda telaşa giriyor. Mahalle salonlarından daha büyük ölçekli salonlara kadar fiyatlar otel salonlarıyla yarışıyor. Mahalle salonlarında fiyat aralığı 5 bin liradan başlarken, lüks salon fiyatları 15 binden 20 bine kadar çıkıyor.  

Haber: Kübra Dilbirliği

Editör: Mahmut Beyaz