Alınan bilgilere göre feci olay Kahramanmaraş’ın Onikişubat İlçesine bağlı Dumlupınar Mahallesi’nde bulunan Kuddusi Baba Bulvarı üzerinde bir evde gece saatlerinde meydana geldi. Anne ve oğlu uyuduktan sonra dumanların etkisiyle alevlerin içinde uyandı. Yangın esnasında anne Dilak Çetin, 12 yaşındaki oğlu Veli Can Çetin’i alevlerin içerisinden çıkardı. Dumandan etkilenen anne Çetin, baygınlık geçirirken, mahalle sakinlerinin ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin hızlı bir şekilde yangına müdahale etmesiyle yangın söndürüldü. Sabah saatlerinde ise olayın vahameti kendini daha açık bir şekilde gösterdi ki evdeki eşyaların hiçbiri kullanılamaz hale geldi. Yangından son anda kurtulan anne Dilek Çetin ve oğlu Veli Can Çetin, tekrar eski hayatlarına dönebilmek için yardım bekliyor. Kocasını geçtiğimiz yıllarda kaybettiğini ve böbrek rahatsızlığı nedeniyle bir böbreğinin alındığını, tek böbrekle tedavi gördüğünü anlatan anne Dilek Çetin, oğluna bakabilmek için bir umutla kendisine yardım elinin uzanmasını istiyor. Devletten aldığı maaşla hem geçimini sağlayan hem de oğluna bakan anne Çetin’in en büyük isteği ise küle dönen evlerinin yeniden onarılması.

ARKA TARAFTAN İZMARİT ATILMIŞ DEDİLER”

Feci olayı gazetemiz muhabirlerine anlatan anne Dilek Çetin, “Yangın gece biz uyurken çıktı, arka taraftan sigara izmariti atılmış dediler. İtfaiye ekipleri sigara izmariti dedi, o nedenle yangın çıkmış. Biz yangının kokusuna uyandık, kalktığımızda da koltuk filan yanıyordu, yatağımızın da yarısı yanmıştı. O an hızlıca oğlumu dışarıya çıkartmaya çalıştım, panikle nereden çıkaracağımı şaşırdım çünkü alevler sarmıştı. Yangından zor kurtulduk, dumanın içinde kalmıştık göz gözü görmüyordu. Komşularımız gelmiş o sıra bayılmışız, beni ve çocuğumu hastaneye kaldırmışlar. Sonrasında hemen itfaiye gelmiş yangını söndürmüş. Çocuğumda da bende de çok bir sorun yok benim tansiyonum yükselmiş o yüzden kısa bir baygınlık geçirmişim” dedi.

HER TÜRLÜ YARDIMA İHTİYACIMIZ VAR”

Yangınla birlikte evdeki bütün eşyaların yandığını ve durumu olmaması nedeniyle evinin onarılmasını isteyen Çetin, “Evimdeki bütün eşyalarım yandı, durumumuz da maalesef yok. Zaten devletimizden aldığım bakım yardımıyla geçiniyoruz. Allah devletimizden razı olsun, devletimiz olmasa zaten yaşayamazdık. Yardımsever insanlarımızdan yardım bekliyorum. Durumumuz yok zaten, eşimi kaybetmiştik, ben de sağlık sorunlarım nedeniyle çalışamıyorum. En önemlisi yataklarımız komple yandı, yatacak bir şeyimiz bile yok. Buzdolabı, kanepeler hepsi yandı. Üstümüze giyecek bir şeyimiz bile kalmadı. Her türlü yardımı bekliyoruz, devletimizden ve yardımsever insanlardan. Bizlerin sesini duyan yardım eden herkesten Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

AİLENİN MADDİ DURUMU HİÇ İYİ DEĞİL”

Dumlupınar Mahallesi Muhtarı Serdar Şavkılı ise yangından son anda kurtulan ailenin durumunun iyi olmadığını ve yardımseverlerden yapılabilecek bütün yardımları istediklerini belirterek, “Yangın gece olmuş, haberini akşam almıştık. Komşular sağ olsun hızlı bir şekilde yangının söndürülmesi noktasında yardım etmiş. Evde iki kişi yaşıyor, bir anne ve çocuk. Anne zaten rahatsızdı. Mahalle sakinleri ve Büyükşehir Belediye İtfaiyesi sayesinde yangın söndürüldü. Yangında can kaybının olmaması bizi mutlu eden tek gelişme. Buradan devlet yetkililerimizin ve yardımsever iş adamlarımızın ailemize gerekli yardımı yapacağına inanıyoruz. Sizin aracılığıyla yardımları bekliyoruz. Ailemizin maddi durumları zaten iyi değil, devletten aldığı yardımlarla geçinen bir ailemiz. Zaten bizim insanımız da bu gibi konulara çok duyarlı. Evin içerisinde eşyalar hemen hemen komple yandı. Evin acilen tadilattan geçirilmesi lazım. İnşallah böyle bir şey bir daha yaşanmaz” şeklinde konuştu.

(Haber: Ahmet Güneçıkan-Emre Akkış)

Editör: Mahmut Beyaz