Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde kestiği kurbanın iskeletini bozmadan etlerini ayıran ve sosyal medyaya yüklediği fotoğrafla fenomen olan Orçun Maviş, Kahramanmaraş’a gelerek incelemelerde bulundu. Tarım yönünden Kahramanmaraş’ın gelişmiş olduğunu belirten Maviş, gastronomiye girecek olan Kelle paçadan çok etkilendiğini tekrar yemek için kısa zamanda Kahramanmaraş’a geleceğini söyledi.

Manşet Tv’ye konuşan Maviş: “Eti iskeletinden ayırmayı 2 yıl önce yapmıştım. Tabi bu kadar teferruatlı değildi. Eşref abim bir gün bana koyun iskeleti gönderdi, sen bunun daha iyisini yaparsın dedi. Bende bunu dana üzerinde yaparak, gerçekten daha iyisini yaptım. İnternet üzerinde fenomen olunca sosyal medyama cevaplar gelmeye başladı. bende cevaplar vermeye başladım. Artık insanların gülmekten karınlarına ağrı girdiğini, işlerini güçlerini bırakıp bunları okuduğu için kendime yeter bu kadar dedim. Kahramanmaraş’ı çok fazla gezemedim. Kelle paça çok güzeldi. Bugün buradayım daha güzel yerlerini görme imkanımız olacak. Buraya geldikten sonra Kahramanmaraş’ın tarım alanında kat ettiği mesafeden yararlanmayı düşünüyorum” dedi

KİRLİ BİLGİ VARDI ONU TEMİZE ÇIKARIYORUZ

Tarım ve Hayvancılık uzmanı ayrıca bir TV kanalında hayvancılık üzerine program yapan Kahramanmaraşlı Eşref Şekerli ise Manşet Tv aracılığı ile şunları söyledi: “Ciddi bedeller ödeyerek bilgiyi öğrendik. Yani masa başında kitap yazan insan değiliz. Biz yemediğimiz bir yemeğin lezzetini anlatmıyoruz, ya da yemediğimiz bir dayağın acısını anlatmıyoruz. Biz bizzat tüm hadiseleri tüm ruhuyla tüm bedeniyle yaşıyoruz. O yüzden bizim söylediklerimiz, bu işi yapan insanlar tarafından kabul görüyor. Hem akademik camiadan hem de sektörün temsilcilerinde ciddi manada destek alıyoruz. Yoksa bizi kim tanır? Kim ne yapar? Niye bu kadar büyüdük? Niye bu kadar dikkat çekiyor? Hayvancılık ve tarımın tüm yönleriyle biliyoruz. Her soruyu önemseyip cevap veriyoruz. Günlük 100’e yakın mesaj 200’e yakın telefon geldiği oluyor. Hiçbirisine erinmeden cevap veriyorum. Ben tek başıma değilim, arkamda ciddi bir ekibim var. Ziraat mühendisleri ve veteriner hekimlerden oluşan bir kadromuz var. Sosyal medya üzerinden beni aşan bilgi sahibi olmadığım konular olursa danışmanlarımın ve yardımcılarımın ismin yazarak onların cevaplamalarını sağlıyorum. Bu aile böyle büyüyor. Teknoloji çok gelişiyor, bizde bunun nimetlerinden maksimum faydalanmanın telaşındayız”

ETİN ÜZERİNE TUZ ATMAK İLE USTALIK OLMUYOR

Etin üzerine tuz atarak ve internete koyduğu videolar ile milyonlara ulaşan Nusret’e gönderme yapan Şekerli şöyle konuştu: “ Etin üzerine öyle tuz atarak ustalık olunmuyor. Nitekim Orçun orada bir sanat icra ediyor. Nice cevherler aramızda dolaşıyor. Bunlardan bir tanesi de Orçun bey. Ben çok yakinen tanıyorum. Bugünde Kahramanmaraş’a beni görmeye geldi. Maraş’ın meşhur paçasından ikram ettik. Öyle olmaz böyle olur, hadi bakalım ye diyerek, bundan daha lezzetlisini yapabiliyor musun dedim? Öylelikle misafirimiz oldu kendisi”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz