Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslenişi sırasında kamuoyu ile ‘Biz Bize Yeteriz Türkiyem’ diyerek başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası’na bir çok kesimden destek gelirken Kahramanmaraş’ta da Kasaplar Odası Başkanlığı aldığı ortak karar doğrultusunda bu kampanyaya destek vermek amacıyla et fiyatlarında yüzde 20 indirim yaptıklarını açıkladı. Ayrıca Oda Başkanı Mehmet Uyduran 1 aylık maaşını bağışlayacağını duyurdu. Uyduran, gazetemize yaptığı açıklamada, devletin ve milletin bu zor günlerinde yanında olduklarını belirterek, “Esnaflarımızın ayakta kalması için devletimiz şu an elinden geldiğini yapıyor, biz de bugün halkımıza eti aldığımız, imal ettiğimiz fiyattan halkımıza satacağız” dedi.

HALKIMIZLA OMUZ OMUZA OLMAMIZIN GEREK OLDUĞUNU DÜŞÜNMEKTEYİZ”

Yaşanan bu zor günlerde halk ile omuz omuza olmaları gerektiğini belirten Mehmet Uyduran,

Cumhurbaşkanımızın Başlatmış olduğu ‘Biz Bize Yeteriz Türkiyem’ kampanyası dahilinde Bugün Kahramanmaraş Kasaplar Odası Başkanlığı olarak 1 maaşımızı bağışlayarak kampanyaya desteğimizi yapmış bulunmaktayız. Ayrıca Kahramanmaraş Kasaplar Odası olaraktan merkezdeki tüm üyelerimizle görüşmelerimiz dâhilinde bu zorlu süreci atlatmak adına ‘Gün Birlik Günü Gün Dayanışma Günü’ anlamında genel olaraktan et satışlarımıza kasaplarımızla kampanya başlattık.

Buradaki amacımız halkımızın en temel ihtiyaçlarından biri olan etlerimizi özellikle de bu hastalık konusunda vücut bağışıklık sistemine olsun, insanı dinç tutma konusunda olsun et yememiz çok önem arz etmektedir. Bu noktada sağ olsun kasap arkadaşlarımızla fikir birliği ile bugün zor günümüzü halkımızla omuz omuza olmamızın gerek olduğunu düşünmekteyiz. Allah nasip ederse bugünlerimizi de inşallah sağlıklı huzurlu bir şekilde atlatacağız” ifadelerini kullandı.

FIRSATÇILIK KONUMUNA DÜŞMEDEN GEREKENİ YAPIYORUZ”

Marketlerde sarımsağın kilosunun 75 TL den satıldığını belirterek vatandaşların etin kilosunu kasaplarda 50 TL’den bulabileceklerini ifade ederek bu zor günlerde fırsatçılık yapmadıklarını belirten Uyduran, “Buradan tüm esnaf kardeşlerimize de sırt sırta vermenin günü olduğunu beyan etmekteyiz. Bugünlerde fırsatçılık konumuna düşmeden gerekeni yapıyoruz. Özellikle marketlerde 1 kg sarımsağın 75 TL olduğu günde kasaplarımızda etlerin kilosu şu an ortalama 50 TL olarak takip etmektedir. Cumhurbaşkanımızın da beyan ettiği gibi gün birlik olma sırt sırta verme günü. Çorbada bizim de tuzumuz olsun dedik. Vatandaşımızla milletimizle bu zorlu süreci Allah’ın izniyle hep beraber atlatacağız” dedi.

ZAM YAPMAK YERİNE ALTIĞIMIZ KARAR İLE İNDİRİM YAPIYORUZ”

Mehmet Uyduran konuşmasının devamında, “Para kazanmadan satışlarımızı yapacağız Ortalama şu an dana etleri 60 TL iken yüzde 20’lik bir indirimle kasaplarımızdan etlerini temin edecekler. Zam söz konusu değildir. Kasaplarımız halkımızla omuz omuza 365 gün müşterilerimizden ekmek yiyen insanlarız zam yapmak yerine altığımız karar ile indirim yapıyoruz. Bugün için sadece kazanmadan halkımıza hizmet edeceğiz inşallah. Esnaflarımızın ayakta kalması için devletimiz şu an elinden geldiğini yapıyor. Bizde etleri halkımıza aldığımız, imal ettiğimiz fiyattan halkımıza satacağız. Çok şükür bu süreçte etsiz kalma diye bir sıkıntımız yok. Kahramanmaraş’ta yeterli hayvan sayımız vardır. Devletimizin, Valimizin vereceği kararlar doğrultusunda iş yerlerimiz sürekli açık tutacağız. Halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz İnşallah” diye konuştu.

(Haber: Ege Özdemir - Abdulsamet İspir)

Editör: Mahmut Beyaz