Vatandaşların ilgisini çeken E-ticarete esnaf tepki gösterdi. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte hergün biraz daha ileriye giden E ticaretten esnaflar şikayet etti.

Kahramanmaraş'ta esnaflık yapan Ali Karakozak E-ticaretin artı ve eksi yönlerini değerlendirdi. Vatandaş açısından bakıldığında kolaylıkları da berbaberinde getiren E-ticaret esnafların tepkisini çekti. E- ticarete sıcak bakmadığını söyleyen Karakozak, ''Biz malımızı ele ayağa düşürmek istemiyoruz'' dedi. E- ticaret firmalarının kendilerine destek vermediğini söyleyen Karakozak, konuşmasında şunlarını kaydetti:

'MALIMIZI ELE AYAĞA DÜŞÜRMEK İSTEMİYORUZ'

E-ticaret kullanmama taraftarı olduğunu ifade eden Karakozak konuşmasına şöyle devam etti: 'E- Ticaret firmaların bizlere destek vermemeleri nedeniyle biz E- ticareti kullanmıyoruz. E- ticareti kullanmamızın nedeni ise bizim mal kullanmamız, spota mal çıkarmama istediğimizdi. Biz malımızı ele ayağa düşürmek istemiyoruz. Ele ayağa düşen mal bizim mağazamızda E-ticaret yaptığımız zaman müşteri sayımız düşüyor. Buda bize eksi olarak geri dönüş yapıyor. Biz her zaman E-ticaret kullanmama taraftarıyız. Bizim E-ticaretten yakınmamız sebebi firmaların arkasında durmaması ve sorunların bize dönmesidir. Müşteriler bir mal alıp arızalı bulduğu zaman sonunun çözümüne ulaşamadığını dile getiriyor. Eğer ki E-ticaretten değilde bizden almış olsalar sorun çok kısa bir sürecekte çözülür. Bu müşteriler açısından da sıkıntılı oluyor. Bizim e- ticaret yaptığımız zaman mağaza müşteri girmiyor. Buda bizi sıkıntıya sokuyor. E-ticaretin bize artıları da var. Satışların ve ciro primimizin yükselmesidir.'

'UCUZ DİYE TALEP ÇOK'

Vatandaşların alışveriş yapma konusunda tembel olduğunu ve bu yüzden kolayına kaçtığını vurgulayan Karakozak, ''Satışlarımızı çok fazla etkiliyor, duraksalamalar oluyor. Biz avmlerden dolayı diyoruz ama en büyük etken e-ticaretten alışveriştir. İnsanlar internet üzerinden alışveriş yaparken kolayına kaçıyor. Muhattap olacakları kimse yok, ucuz diye talep çok. İnternet üzerinden değilde bizimle irtibata geçtiklerinde daha fazla sonuç alacaklardır. Bunun çok fazla örnekleri var. İnsanlarımızın buna duyarlı olması biraz da eringeçliktir. Mağazaya gelip alışveriş yapmak zorlarına gidiyor. Görüp almak vardır, görmeden almak vardır. Elektronik ürünlerde mutlaka birebir görüp bütün ayrıntılarıyla bakmalıdırlar. internet üzerinden alışveriş yapıldığında bu ürünlerinin bütün ayrıntılarının tutmadığınıda görüyoruz. Biz e- ticaretin zararını çok gördük. Bunu biz görüyoruz ama insanlarımız görmüyor'' diye konuştu.

Haber: Meliha Şeyda Akçakale

Editör: Mahmut Beyaz