Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da binlerce esnafı kış telaşı sardı. Ekim ayının ortalarını yaşadığımız şu günlerde kış ayları da yüzünü göstermeye başladı. Yüzyıllardan bu yana onca toplumunun ticaret ağını kurduğu Kapalı Çarşı’da da esnaf geleneği bozmadı. Çarşıda ayakkabıcısından giyimcisine, aktarından hediyelik eşyacısına varana kadar birçok esnaf, kış ayları için hazırlıklarını büyük ölçüde tamamladı. Kış konsepti içerisinde yer alan renk renk ayakkabı, giysiler tezgâhlardaki yerini alırken, yazlık ürünlerde bir bir rafa kalktı. Yaz sezonundan umduğunu bulmayan kimi esnaf, kışlık ürünlerini “Acaba bu kış iyi satış yapabilir miyim?” umuduyla raflara dizerken, yaz sezonu iyi geçen kimi esnafta, kışlık ürünlerini rafa “Umarım kış sezonunda da iyi satış yapabilirim” düşüncesiyle dizdi. 

Her zaman olduğu gibi yine sokağa çıkarak, vatandaşın ve esnafın sesine kulak veren Manşet Gazetesi haber ekibi, bu kez gündemine Kapalı Çarşı esnaflarını alarak, kış hazırlıklarını yerinde inceledi.

“TÜM ÜRÜNLERDE ORTALAMA YÜZDE 40 ZAM VAR”
Giyimci esnafı Mehmet Çokparlamış, şunları kaydetti: “Kış ayının gelmesiyle birlikte Kahramanmaraş halkı giyim konusunda mağazalara büyük ilgi gösteriyor. Geçtiğimiz yılla bu yıl arasında fiyatlarda büyük bir artış söz konusudur. Kış hazırlıklarına artık bugünden itibaren başladık. Fiyatlarda anormal bir artış var. Geçen yıl ile bu yıl arasında yüzde 40 civarında bir artış görünüyor. Ortalama artık kışlık kıyafetlerde montlar 100 TL altında bulamazsınız ve 100 TL ve üstündedir. Pantolonlar 80-90 TL arasındadır. Geçen yıl ile bu yıl arasında yaklaşık her ürünlerimizde ortalama yüzde 40 zam görülüyor.”

“HAZIRLIKLARIMIZ SÜRÜYOR”
Ayakkabıcı esnafı Osman Akbaba ise, şöyle konuştu: “Kış ayında her vatandaşın ihtiyacı olan botlar ve ayakkabılar. Geçen yıl ile bu yıl arasında botlar ve ayakkabılarda yüzde 30 zam yapıldı. Ekonominin zor durumda olmasıyla birlikte bu zammı fiyatlara geçiremedik. İnşallah önümüzdeki dönemde fiyatların daha iyi durumda olacağına eminiz. Geçtiğimiz yıl 80-100 TL fiyat aralığında olan botlarımız bu yıl 130 TL’den başlıyor.”

Haber: Mehmet Can Tekdöş

Editör: Mahmut Beyaz