3 çocuk, 7 torun sahibi Sait-Günay Ahraz çifti, 25 Kasım'da evliklerinin 46'ncı yıldönümünü kutladı. Mutlu evlilikleri ile çevresindekilere örnek ve evlilik yıldönümleri Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü ile aynı gün olan Ahraz çiftini Vali Ömer Faruk Coşkun ile İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu ve Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri ziyaret etti.

GÖZLERİNİN İÇİNE BAKARAK ŞİİRLER OKUDU

Coşkun ve Cebeloğlu'na ziyaretlerinden ve mutluluklarına ortak olmasından dolayı teşekkür eden Sait Ahraz, 46 yıl önce görücü usulüyle anlaşarak, severek evlendiklerini söyledi. Ellerini birleştirerek yuvayı bir ömür sürdüreceklerine birbirlerine söz verdiklerini belirten Ahraz, "Ve kendisine ilk önce şunu söyledim. Sevişim Günay meğer ben seni/ Tanıdığım günden beri olmuşum deli/Esmez oldu artık seher yelleri/Unutamam artık seninle geçen günleri. Yine bir ortak karara vardık ve içerisinde acı sözler olmasına rağmen bileri ayakta tutabilecek bir sözdür. Ey sevdiğim ben ayrı gezersen/Kırıla kolların saramayasın/Benden gayrısına gönül verirsen/ Kör olası gözlerin göremeyesin/ Saçların ağarsın belin bükülsün/ Birer birer hep dişlerin dökülsün/Gönlünde parlayan yıldızın sönsün/Kör ola gözlerin göremeyesin/ Bir garibi yar olarak görmezsen/Akan gözyaşlarımı silmezsen/ Yar gelip şu derdime derman olmazsan/Şu fani dünyada gülemeyesin" diyerek misafirlerin önünde eşinin gözlerine bakarak şiir okudu.  Eşine 'Bahçemin çiçeği', eşi Günay'ın da kendisine 'Gülüm' diye hitap ettiğini belirten Sait Ahraz, daha sonra eşinin evliliğinin ilk günlerinde kendisine pişirdiği mısırın 46 yıldır özenle sakladığı püskülünü ve evlenirken kız tarafının kendisine verdiği alışveriş listesini gösterdi.  Ziyaretin sonunda Vali Ömer Faruk Coşkun, Ahraz çiftine çiçek vererek mutluluklarının devam etmesi temennisinde bulundu.

"KADINLARA TEKMEYİ SADECE KARNINDAKİ BEBEK ATAR"

Aynı zamanda 21 yıldır Bahçelievler Mahallesi Muhtarı olan Sait Ahraz, kadına şiddete her zaman karşı olduğunu ve 46 yıldır eşine tek bir fiske dahi vurmadığını söyledi. Gençlere tavsiyelerde de bulunan Ahraz, mutluluğun sırını şöyle anlattı: "İnsanlar bayanları sevsinler, saygı duysunlar, eziyet vermesinler. Onlar bizi anamız bacımız, Peygamber efendimiz dahi 'Kadınlar sizlere emanettir' demiştir. Kadınlara şiddet ve tekme konusu var. Kadınlara tekmeyi sadece tek bir kişi atar. O da annenin karnındaki bebektir. Onun haricinde 'Kadına şiddete hayır' diyoruz. 'Hayır' diyelim ve bayanlarsa sahip çıkalım. Mutluluğun sırrı saygı ve sevgi göstermek, bir konuda ne söyleniyorsa ortayı bulmak, birbirine sahip çıkmaktır. Sen 'Ben buyum', diğeri de 'Ben buyum' derse bu yuvada mutluluk olmaz. Bayan olsun, erkek olsun varlığı ve yokluğu bilecek. Biz omuz omuza vererek eşim göbeğin kum, taşıyarak, harç taşıyarak temelini evin attık. Gençlere benim tavsiyem şudur, özellikle birbirlerini sevsinler, herhangi bir kötü düşünceye kapılmasınlar. Bunlar bizim bacılarımızdır, kardeşlerimizdir, analarımızdır. Bunun için 'Kadınlara şiddete hayır' diyoruz. Gül olur da dikensiz olur mu? Olmaz. Muhakkak sözlü tartışmamız olmuştur ama fiziki olarak asla. Fiziki demek, güçlü kuvvetli demek. Bayanla beyinsel olarak her zaman güçlü olabilir ama fiziksel olarak her zaman zayıftır."
Günay Ahraz da eşinden hiçbir zaman şiddet görmediğini, 46 yıl boyunca birbirlerine sevgi ve saygı gösterdiklerini söyledi.

HABER: ABDULSAMET İSPİR

Editör: Mahmut Beyaz