2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı İlköğretim Haftası tüm Türkiye’de olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Kahramanmaraş’ta etkinlikler sabah saatlerinde Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından öğrenciler çeşitli gösterilerle, eğitim ve öğretimin önemine dikkat çekti. Çelenk töreni sonrası ise kutlama programları önemli bir hizmetin açılmasına vesile oldu. Bu kapsamda hayırsever iş insanları Esin-Ergün Bodur tarafından yaptırılan Esin Ergün Bodur İlkokulu’nun açılışı gerçekleştirildi. Onikişubat İlçesi Akçakoyunlu Mahallesi’ne kazandırılan okul için açılış töreni düzenlendi. Düzenlenen açılış törenine; Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç ve Mehmet Cihat Sezal, İl Jandarma Komutanı Albay Numan Öksüz, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, ilçe belediye başkanları ile STK temsilcileri katıldı.

ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN HAYIRLI OLSUN”

Açılış töreninde konuşan Esin Ergün Bodur İlkokulu Müdürü İsa Yıldız, “Yeni bir eğitim öğretim yılı başlangıcında Türkiye’nin aydınlık geleceği olan çocuklarımız ve onları yetiştirecek olan değerli meslektaşlarımla birlikte olmanın sevinci ve gurur içerisindeyim. İlköğretim insan hayatının en anlamlı ve en önemli aşamasıdır. Bugün yüzbinlerce çocuğumuzun eğitim öğretim hayatında yeni bir sayfa açtığı önemli bir gündür. Ülkemizin geleceği sevgili öğrencilerimizin elinde olacaktır. Çocuklarımızın çok çalışarak ülkemize, milletimize ve ailelerine hayırlı birer birey olacaklarından şüphemiz yoktur. 16 derslikli olarak yapımı tamamlanan okulumuz 9 Eylül 2019 tarihinde açılmış olup bugün itibari ile 28 öğretmen 3 idareci ve 630 öğrenci ile eğitim öğretim hizmetine başlamıştır. Bu okulu öğrencilerimize kazandırdıkları için başta Sayın Valimiz Vahdettin Özkan olmak üzere hayırsever iş adamı Ergün Bodur ve eşi Esin Bodur’a ayrıca okulumuz bahçe ve çevre düzenlemesinde katkılarını bizden esirgemeyen Büyükşehir ve Onikişubat Belediyelerimize teşekkür ediyorum. 2019-2020 eğitim öğretim yılının okulumuz ve öğrencilerimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

ŞÜKÜRLER OLSUN Kİ ŞEHRİME BÖYLE BİR OKUL YAPTIRMAK NASİP OLDU”

Açılış törenine önceden planlanmış programı nedeniyle katılamayan İş İnsanı Ergün Bodur, mesaj gönderdi. Bodur, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Yüce Rabbime şükürler olsun ki bana, doğduğum şehrime böyle bir eğitim kurumu yaptırmayı nasip etti. Ve yine şükürler olsun ki okulumuzu sözleştiğimiz zamanda ve en iyi şekilde yaparak hizmete sunmanın huzur ve mutluluğunu yaşadım. Hz. Ali “çocuklarınızı kendi zamanınıza göre değil, onların yaşayacağı çağa göre yetiştirin” buyurmuştur biz de bu anlayış ile Esin Ergün Bodur ilkokulunu yarınların ihtiyaç duyacağı fiziki altyapı ile donatarak yapmaya gayret ettik. Öğretmenlerimizin de muhasır medeniyetin şartlarına göre biçim almış inanç ahlak ve kültürel değerler sisteminde beslenmiş gücünü dünden ama heyecanını yarınlardan alan bir eğitim anlayışı ile çocuklarımızı geleceğe hazırlayacaklarına olan inancım tamdır. Okulumuzun ilimiz eğitim camiasına hayırlı olmasını ve hayırlı nesiller yetiştirilmesini diliyor, okulumuzun yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyor ve saygılarımı sunuyorum.”

İSTİKBAL MÜCADELESİNDE KALEM KILIÇTAN DAHA KESKİNDİR”

Bodur’un mesajına yer verilmesi ardından söz alan Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Akküncü ise konuşmalarının başında uzun süredir tatil döneminde olan öğrencilere seslenerek başladı. Akküncü, “Yeni eğitim öğretim yılına yeni okul ile girmenin mutluluğunu ve tatlı heyecanını yaşıyoruz. Hem 2019-2020 eğitim öğretim yılı hem de okulumuz eğitim camiamıza hayırlı olsun. Sevgili öğrenciler, uzun süren bir tatil döneminden sonra yeniden okula başladınız, bazılarınız da bu yıl ilk defa okulla tanıştı. Bu öğretim yılı sizin için bir takım değişikliklerle başladı. Her şeyden önce okulunuz değişti. Muhterem hayırseverimiz Ergün Bodur beyefendiye çok güzel bir okul yaptırarak siz sevgili öğrencilerimizin hizmetine sundu. Kendilerine, eğitim camiamız adına müteşekkiriz. Sizlerden beklentimiz kurallara uyan, derslerine planlı çalışarak başarılı olan, boş zamanlarını spor ve sanat etkinlikleri ile değerlendiren, arkadaşlarına büyüklerine ve çevresine saygılı olan birer birey olmanızdır. Sizler bizim geleceğimiz ve umudumuzsunuz, yarınlarımızın teminatısınız. Yolunuz açık başınız dik azminiz daim olsun. Değerli öğretmenlerimiz, eğitim toplumun bekasını doğrudan etkileyen bir süreçtir. Bir ülkenin geleceği o ülke insanlarının göreceği eğitime bağlıdır. Bu bağlamda baş öğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün, “öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” sözünü sık sık hatırlayalım. Öğrenci üzerinde etkili olan müfredat ve kitaptan çok öğretmenin şahsiyetidir. Ünlü sosyoloğumuz Cemil Meriç, “en çok sevilen öğretmen, en çok seven öğretmendir” diyerek eğitimin sevgili temelli gönül işi olduğuna dikkat çekmiştir. Değerli meslektaşlarım, unutmayalım ki istikbal mücadelesinde kalem kılıçtan daha keskindir. Bütün çocuklarımıza milletimizin ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimsetelim bu ülkenin insanları, bu ülkenin değerlerini sevdirelim. Çocuklarımıza, istiklal marşımızda anlamını bulan bağımsızlığı, insan haklarını, cumhuriyeti, demokrasiyi, bayrağımızı ve tarihimizi öğretelim” ifadelerini kullandı.

DEĞERLİ VELİLER OKUL YÖNETİMİ VE ÖĞRETMENLERİMİZLE YAKIN TEMASTA OLALIM”

Çocukların eğitim öğretim sürecinde okul kadar büyük bir etken olan velilere seslenen Akküncü, “2023 eğitim vizyonu doğrultusunda ‘mutlu çocuklar, güçlü Türkiye’ parolasıyla çıktığımız kutlu yolda hepinize başarılar diliyorum. Değerli velilerimiz, çocuklarımızın yetişmesi ve şekillenmesinde artık evden çok çevre şartları ve farklı ortamlardaki etkileşim nemli bir rol oynamaktadır. Okul, sokak, arkadaş çevresi, televizyon, internet ve benzeri faktörler evlatlarımızın yetişmesinde bugün büyük bir rol oynamaktadır. Onları okula teslim etmek yetmez, onları işlemek gözlemek ve destek olma anne-baba olarak bizim görevimizdir. Lütfen okul yönetimi ve öğretmenlerimizle yakın temasta olarak iş birliği içerisinde olun. En iyiye ve güzel sizin desteklerinizle ulaşabiliriz. Bu duygu ve düşüncelerle yeni eğitim ve öğretim yılımızın hayırlı olmasını diliyor, bu güzel okulu eğitim camiamıza kazandıranlara şükranlarımı sunuyor, okul yapım sürecinden başından sonuna kadar yardımlarını bizden esirgemeyen sayın valimize ve programa teşrif eden sayın haziruna saygılarımı sunuyorum” dedi.

EĞİTİM KAMU HİZMETİNİN LOKOMOTİFİDİR”

Sözlerine eğitimin süreçlerinden bahsederek başlayan Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, “2019-2020 Eğitim öğretim yılının eğitim hizmetlerini daha da yaygınlaştırmasına, niteliğinin artmasına ve hepimizin bundan istifade etmesini temenni ediyorum. Eğitim denilince insanın, insanlığın bütün hayatını kuşatan bir süreç akla geliyor. Eğitim, bütün sektörlerle toplumun bütün insanlarıyla ilgilidir. Kendimizi bilmek, çevreyi kâinatı bilmek, bunu müşahede etmek, anlamlar çıkarmak ve sırlarına vakıf olmanın en büyük anahtarıdır. Eğitim öğretimle başta kendimizi tanıyıp geliştirmek ve daha sonra doğayı, çevreyi dengeli bir şekilde yaşam kalitemizi arttırmanın olmazsa olmazıdır. Günümüzde kamu hizmetleri denilince bu hizmetlerin en başında eğitim her zaman ilk sırada olmuştur. Eğitimin yaygınlaştırılması, kalitesinin artırılması açısından devletimize, hükumetimize, meslek kuruluşlarımıza, mahalli idarelerimize, bütün annelere babalar düşen ayrı ayrı vazifeler vardır. Eğitim kamu hizmetinin lokomotifidir ve bunu şekillendiren, yönlendiren öğretmenlerimiz bu hizmetin önünde gelmektedir” şeklinde konuştu.

PARLAMENTOMUZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Yaz tatili boyunca çocukların daha iyi bir eğitim hizmeti alması için hem hukuki hem idari yönde ilgili kurum ve kuruluşlar ile sürekli olarak toplantılar ve istişareler gerçekleştirilerek iletişim halinde olunduğuna ve nasıl daha iyi bir hizmet sunabiliriz’in cevabı için canla başla çalışıldığına değinen Özkan, “Kahramanmaraş ilimizde eğitim kamu hizmetinin hem parlamento düzeyinde hem hükumet icraatları düzeyinde hem de eğitim hizmetini hep beraber nasıl iyileştiririz faaliyetini kendilerine misyon edinmişlerdir. Eğitim ile ilgili özellikle hukuki düzenlemeler ve önündeki bütün hukuki engellerin bertaraf edilmesi ve bunun hızlı bir şekilde topluma sunulması yönünde bir sistem oluşturması sebebiyle parlamentomuza teşekkür ediyoruz. Milli eğitim bakanlığımız eğitim kamu hizmetinin çerçevesini belirler ama yaz tatili boyunca bütün bakanlıklarımız okullarımızda eğitim daha iyi nasıl olur diyerek buna çalıştılar, özellikle okul çevrelerinde trafiğin düzeltilmesi ve çocuklarımızın kazalara maruz kalınmaması için neler yapılabilir hükümet düzeyinde toplantılar yapıldı. Bunlarla birlikte valiliklerle koordineli bir şekilde trafik tedbirleri alındı. Çocuklarımız okullara gelip eğitim alırken aynı zamanda sağlıklı gıdayla nasıl buluşurlar, okul çevrelerinde sağlıklı gıdalarla nasıl buluşurlar? Diye Sağlık Bakanlığımız ve İçişleri Bakanlığımız bu konulara müdahil oldular. Çocuklarımızın en iyi derecede eğitim kamu hizmetinden istifade etmesi için Bakanlarımız bizatihi çalıştılar. Kahramanmaraş'ın tarihi misyonu, eğitime öğretime olan aşkı bizim için çok önemli bir istinat noktasını oluyor. Bütün velilerimizin bunun farkında olması çok önemli ve anlamlıdır. Kahramanmaraş’ta öğretmenlik yapmak, Kahramanmaraş’ta eğitim yönetimine hizmet etmenin büyük bir şans olduğunu ifade etmek istiyorum. Velilerimiz bu konuda çok duyarlı hepsine tek tek teşekkürlerimi sunuyorum. Sevgili öğrencilerimiz bilime âşık zaten. Okul ne zaman açılıyor diye hep merakla bekliyorlardı. Eğitim öğretim hizmetinin kalitesinin arttırılması için hep beraber her zaman seferber olacağız. Yeni eğitim e öğretim yılının ilimize, bütün öğrenci, öğretmen ve velilerimize hayır getirmesini diliyorum” dedi.

Açılış törenine okulun kente kazandırılmasına vesile olan Ergün Bodur’un anne ve babası da katıldı.

Okula yeni başlayan 1’nci sınıf öğrencilerine, 2’nci sınıf öğrencileri tarafından hoş geldin çiçekleri takdim edildi.

HABER:TUĞÇE KAYAR

Editör: Mahmut Beyaz