Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un Kahramanmaraş’ı modern ve yaşanılabilir iller arasında üst sıralara çıkarma hedefi doğrultusunda çalışmalarına devam eden KASKİ Genel Müdürlüğü mahallelerin altyapı sorunlarına kalıcı çözümler getiriyor. Göksun İlçesi Esenköy Mahallesinin kanalizasyon altyapısının bulunmaması üzerine çalışmalara başlayan KASKİ, mahallenin tamamının faydalanacağı şekilde modern kanalizasyon sistemini hayata geçirmek için inşaat çalışmalarına başladı. Abone bağlantılarıyla birlikte 200 ve 400 mm çaplarında toplam 16 bin 600 metre kanalizasyon hattı yapılacak mahallede çalışmaların 7 km’lik kısmı tamamlandı. Mahallenin dağlık bir bölgede olmasından dolayı ekipler yer yer kırıcılarla çalışıyorlar. 2018 yılı sonunda tamamlanacak çalışmalarla Esenköy modern bir kanalizasyon altyapı sistemine kavuşacak.

MUHTAR SÖYLER’’YAPILAN HİZMETLERDEN ÇOK MEMNUNUZ’’

Esenköy Mahalle Muhtarı Hacı Söyler, mahallenin kanalizasyon altyapı durumunu KASKİ Genel Müdürlüğüne bildirmeleri üzerine çalışmaların başladığını belirterek şunları söyledi:’’ Köyümüzün altyapı ihtiyacı çoktu, fosseptik çukurları kullanılıyordu. Ve çukurların dolmasıyla koku dışa vuruyordu. KASKİ Genel Müdürümüz de bu olumsuzlukları gördü. Allah razı olsun kanalizasyon sorunumuz çözülüyor’’ dedi.

Muhtar Söyler konuşmasının devamında içme suyu sorunlarının büyük ölçüde çözüldüğünü söyleyerek KASKİ’nin mahallede yaptığı hizmetlerden duyulan memnuniyeti dile getirdi. Söyler’’ Mahallede yapılan hizmetlerden ötürü başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet Erkoç’a, KASKİ Genel Müdürü Mustafa Uzunlar ve ekibine çok teşekkür ediyorum’’ dedi.

Haber merkezi

Editör: Mahmut Beyaz