Türkiye, dünya ölçeğindeki mega projeleri teker teker uygulamaya koyarak büyüklüğünü gösterirken, Recep Tayyip Erdoğan belediyeciliğini kendine düstur edinen Büyükşehir Belediye Başkanları da yeni çalışmalar yaparak Türkiye’ye proje üretiyor. Şehir merkezinde etaplarının hepsi tamamlandığında yaklaşık 1000 dönüm yeşil alana imza atan ve Türkiye’de ilk Millet Bahçesini yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, yaptığı bahçe ile Türkiye yeşil hareketini başlatan Başkan oldu. Kullanılmayan statların ve havalimanlarının da yeşil alan yapılma kararını veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da Kahramanmaraş’ı örnek gösterdi.

ÖRNEK PROJELER KAHRAMANMARAŞ’TAN ÇIKIYOR

Kahramanmaraş Türkiye’nin her dönem neye ihtiyacı olduysa koşan ilk şehirlerin başında geliyor. Kendini kurtararak kurtuluş savaşının fitilini ateşleyen Kahramanmaraş, ilk kez devletinin yanında olduğunu gösterirken, ikinci hamleyi de yine Kahramanmaraşlı sanayiciler yaptı. 1950 yılında sanayi üretimine dahil olan Kahramanmaraşlı sanayiciler 1993 yılında Türkiye’ye en çok otomobili getiren il olurken, Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde 5084 ile ikinci kez Türkiye’nin yanında olduğu gösteridirler.

Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olduğu yıl Büyükşehir yasasına kavuşan Kahramanmaraş Erkoç sayesinde, yeşil hareketi ile üçüncü kez, Türkiye’nin yanında olduğunu gösterdi.

VEYSEL EROĞLU CANLI YAYINDA AÇIKLADI

Ülke TV’de yayımlanan Odak Noktası programına canlı yayın konuğu olan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un yaptığı projeyi şöyle anlattı: “Şunun müjdesini vereyim; Türkiye’de ilk millet bahçesini biz geçtiğimiz hafta Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekilleri ile Kahramanmaraş’ta açtık. Muhteşem bir şeydi. Vatandaşların hepsi gelmiş, şehrin içinde. Nasıl olmuş bu? Gecekondu heyelan bölgesi, Sayın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, yeni evler yaptı. Sağlıklı mekanlar yaparak vatandaşa verdi. O alanı da yıkarak Millet Bahçesi haline getirdi. İnşallah bu Türkiye’de bir örnek olacak”

Haber: Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz