Göreve gelir gelmez, “3D” (Değer, Değişim, Dönüşüm) ilkeleri üzerinde proje üreten Erkoç, Kahramanmaraş’ı resmen çağ atlattı. Sosyal algısı zayıf, çevre illere yapılan yatırımları kıskanan bir Kahramanmaraş profilinden, çevresine projeleri ile örnek bir Kahramanmaraş olmasını sağlayan Erkoç, aradan geçen 4 yılda her konuya çok önem verdi. “1U, 2T” (ULAŞIM, TARİH ve TURİZM) formülünü göreve gelmesinin ardından başlatan Erkoç, 2016-2017-2018 yıllarında Kahramanmaraş’ı adeta ilmek ilmek işledi. Tarih ve Turizm alanında modern ve değer projeler yapan Erkoç ve Kültür Daire Ekibi, kısa zamanda Türkiye’de ilk kez akademik manada kitap çıkaran tek Büyükşehir Belediyesi oldu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un göreve gelmesi ile birlikte akademik kitap çıkartan Kültür Daire Başkanlığı 2015 Yılı’nda (BAZI) çalışmalarını Manşet Gazetesi sayfa sütunlarına taşıdı.

İŞTE O BAZI ÇALIŞMALAR

İlimizde bulunan Mahmut Arif-i Paşa Konağı-Maraş Kültür Evi ve Etnografya Müzesi, Uzunoluk Hamamı-Dijital Kurtuluş Müzesi, Kahramanmaraş Kalesi-Minyatür Kurtuluş Müzesi ve Kâtip Han Etnografya Müzesi hizmetlerine kesintisiz devam etmektedir. Tüm müzelerimizde 2015 yılı içerisinde ortalama 26 bin 750 ziyaretçi gelmiştir.

2015 yılı içerisinde Kahramanmaraş Fuar Merkezinde (KAFUM) 5 faaliyet gerçekleştirilmiştir. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığımız tarafından 2015 yılı içerisinde kültür-sanat etkinlikleri kapsamında 175 faaliyet gerçekleştirilmiştir. Bu faaliyetler; Kültür - Sanat etkinlikleri kapsamında 17 Ocak 2015 tarihi saat 19.30’da ilimizin yetiştirmiş olduğu önemli isimlerden merhum Adil Erdem Beyazıt’ın anlatıldığı bir Gala programı gerçekleştirilmiştir.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyemiz Organizesinde gerçekleşen Şehir Kimliği Çalıştayı Tanıtım Toplantısı gerçekleştirilmiştir. Kültür - Sanat etkinlikleri kapsamında 19 Ocak 2015 tarihi ve 10.00 – 13.30 - 19.00 saatlerinde ayrı ayrı üç seansta Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde ve 20 Ocak’ta 13.00’da Türkoğlu İlçemiz Misak-ı Milli Konferans Salonunda Kişisel Gelişim Uzmanı ve Eğitimci Yazar Sıtkı Aslanhan ‘Birlikte Başaracağız’ konulu konferans gerçekleştirmiştir.

29 Ocak 2015 tarihinde 14.00’dan itibaren Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde AY-BİR (İslam Ülkeleri Akademisyen Yazarları Birliği) ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa düzenledikleri ‘Yeni Türkiye Konferansları–II’ kapsamında ‘Yeni Türkiye ve Kültür Konulu’ konferanslarını gerçekleştirilmiştir.

12 Şubat Kurtuluş Bayramı 95. Yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında 6 Şubat 2015 tarihi 19.30 saatinde Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde değişik konu ve karakterler ile ‘Delibahar Yarışıyor’ isimli tiyatro gösterisi gerçekleştirilmiştir.

12 Şubat Kurtuluş Bayramı 95. Yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında 7 Şubat 2015 tarihi saat 10.00 da Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde, Piazza AVM ve Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde 3 ayrı gün devam eden, eski Maraş resimlerinin bir arada olduğu ‘Kahramanmaraş Fotoğraf Sergisi’ gerçekleştirilmiştir.

12 Şubat Kurtuluş Bayramı 95. Yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında ‘Bir Kurtuluş Destanı’ isimli tiyatro gösterisinde Milli Mücadele döneminde kentimizde meydana gelen olaylar(Abdal Halil Ağa Olayı, Senem Ayşe, Dans olayı, Bayrak Olayı, Sütçü İmam Olayı) sahnelenmiştir.

12 Şubat Kurtuluş Bayramı 95. Yıl dönümü kutlama etkinlikleri kapsamında 7 Şubat 2015 tarihi 19.00’da Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde Prof. Dr. Mehmet Çelik ve Turgay Güler ile ‘Maraş Tarihi ve Kurtuluş Destanı’ konulu bir konferans gerçekleştirilmiştir.

12 Şubat Kurtuluş Bayramı 95. Yıl dönümü kutlama etkinlikleri kapsamında 10 Şubat 2015 tarihi saat 13.00’da Uzunoluk Hamamı önünde ‘Sütçü İmam Olayının Canlandırılması’ programı gerçekleştirilmiştir.

12 Şubat Kurtuluş Bayramı 95. Yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında 11 Şubat 2015 tarihi saat 12.15’te Atatürk Meydanı – Kale Bölgesinde ‘Kaleye Hücum ve Bayrak Olayının Temsili Olarak Canlandırılması’ programı yapılmıştır.

12 Şubat Kurtuluş Bayramı 95. Yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında 11 Şubat 2015 tarihi saat 18.30-21.00 saatlerinde Trabzon Caddesi Valilik Meydanında ‘Hürü Ana, Abdal Halil Ağa, Sütçü İmam, Bayrak Olayı; Havai Fişek Gösterileri, Halk Oyunları Ekibi’ gösterileri gerçekleştirilmiştir.

12 Şubat Kurtuluş Bayramı 95. Yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında 11 Şubat 2015 tarihi saat 21.00 - 22.30 saatlerinde Trabzon Caddesi Valilik Meydanında ‘Mustafa Ceceli Konseri’ gerçekleştirilmiştir.

12 Şubat Kurtuluş Bayramı 95. Yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında 12 Şubat 2015 tarihinde Trabzon Caddesi Valilik Meydanında Kent Halkı ve Protokol’ün katılımı ile kurtuluş bayramı kutlanmıştır. 12 Şubat Kurtuluş Bayramı 95. Yıl dönümü kutlama etkinlikleri kapsamında 9-10-11 Şubat 2015 günlerinde Kale, Ulu Camii, Kent Meydanı, Büyükşehir Belediye Önü, Tören Kutlama Alanı vd. şehrimizin muhtelif yerlerinde ve Muhtarlıklarda görev almak üzere 100 davulcu ve 100 zurnacının bayram kutlama etkinliklerine katılımı sağlanmıştır.

12 Şubat Kurtuluş Bayramı 95. Yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında Andırın – Afşin - Nurhak – Göksun – Elbistan – Ekinözü – Pazarcık – Çağlayancerit – Türkoğlu ilçelerimizde yazar Mustafa Yazgan ile ‘ideal gençlik ve Maraş milli mücadelesi ’ konulu konferans programı ve Büyükşehir Belediye Bando Takımı ile ve bazı ilçelerimizde ozanlarımız ile Kurtuluş Konseri programları tertip edilmiştir.

Çanakkale Zaferi 100. yılı kutlama etkinlikleri kapsamında ‘Bir Ulu Destan Çanakkale’ isminde hazırlanan eser baskı dizgi ve düzeni yapılmış 5000 Adet bastırılmıştır. Dağıtımı gerçekleştirilmiştir.

Çanakkale Zaferi 100. yılı kutlama etkinlikleri kapsamında ‘Muhterem Komutanım’ ismi ile bir Tiyatro ve Şiir Dinletisinin olduğu bir program gerçekleştirildi.

Çanakkale Zaferi 100. yılı kutlama etkinlikleri kapsamında Yavuz Bahadıroğlu hoca ile ‘İnancın Zaferi Çanakkale’ konusunda konferans program gerçekleştirilmiştir

Çanakkale Zaferi 100. yılı kutlama etkinlikleri kapsamında ‘Anadolu Jet Çocuk Tiyatrosu’ ekibi ile ‘Çanakkale Destanı’ konusunda 11.00- 14.00-18.00 seanslarında gerçekleştirilmiş olup; aynı program tercüman eşliğinde Suriyeli çocuklar içinde yapılmıştır.

Çanakkale Zaferi 100. yılı kutlama etkinlikleri kapsamında ‘Kınalı Kuzular’ ismi ile 10.00- 14.00 seanslarında film gösterisi gerçekleştirilmiştir.

Çanakkale Zaferi 100. yılı kutlama etkinlikleri kapsamında Araştırmacı Yazar Talha Uğurluel ile ‘Çanakkale Sohbetleri’ kapsamında konferans programı gerçekleştirilmiştir.

Çanakkale Zaferi 100. Yıl kutlama etkinlikleri kapsamında ilimize davet edilen Çanakkale Gezici Müze’sinin;

Afşin – Göksun – Andırın – Pazarcık – Çağlayancerit – Nurhak – Ekinözü – Elbistan – Türkoğlu ’ ilçelerinde ve il merkezi Özel İdare Önü - Piazza AVM’de görev alması sağlanmıştır.

Çanakkale Zaferi Gezici Müze 4 Nisan Cumartesi Türkoğlu’nda, 5 Nisan Pazar Pazarcık’ta, 6 Nisan Pazartesi Çağlayancerit Fatih Meydanı’nda, 7 Nisan Salı Nurhak’ta, 8 Nisan Çarşamba Ekinözü’nde, 9 Nisan Perşembe Elbistan’da, 10 Nisan Cuma Afşin’de, 11 Nisan Cumartesi Göksun’da ilçelerimizdeki vatandaşlarımıza hizmet vermesi sağlanmıştır.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında 24 Nisan - 26 Nisan tarihleri arasında 3 gün boyunca lunapark oyuncakları ve Osman Sayın Spor Salon’una kurulan eğlence park oyuncakları ile ‘Çocuklar Bayram Sizinle Güzel’ adı altında çocuk eğlence faaliyeti gerçekleştirilmiştir.

21 Nisan 2015 Salı günü saat 20.00’da Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde ‘Hayati Vasfi Taşyürek Anma Programı’ kapsamında bir panel gerçekleştirilmiştir.

Kahramanmaraş Bilgi ile Buluşuyor’ organizasyonu kapsamında il genelinde ‘Kitap Şenliği’ günleri gerçekleştirilmekte olup; bu organizasyon 20-22 Nisan tarihleri arasında Çağlayancerit, 4-8 Mayıs 2015 tarihleri arasında Türkoğlu ve Pazarcık, 11 Mayıs 2015 tarihinde Ekinözü, Nurhak, 13-16 Mayıs 2015 tarihleri arasında Afşin ve Elbistan , 18-24 Mayıs 2015 tarihleri arasında Oniki Şubat İlçesi ve Dulkadiroğlu, 26-29 Mayıs 2015 tarihleri arasında Göksun ve Andırın ilçelerimizde gerçekleştirilmiştir.

Büyükşehir Belediyemiz kültürel yayınları arasına katmak üzere; Ramazan Avcı’ya ait çalışması gerçekleştirilen ‘Karacaoğlan’dan Günümüze Kahramanmaraşlı Şairler’ isimli kitabın 2000 adet basımı gerçekleştirilmiştir. Kitaplar eksiksiz olarak teslim alınmış. Dağıtımına başlanmıştır.

Büyükşehir Belediyemiz kültürel yayınları arasına katmak üzere Hatice Fatoş Derebent’e ait çalışması gerçekleştirilen ‘Çağlayancerit Halk Kültürü’ isimli kitabın 2000 adet basımı gerçekleştirilmiştir. Kitaplar eksiksiz olarak teslim alınmış. Dağıtımına başlanmıştır.

Büyükşehir Belediyemiz kültürel yayınları arasına katmak üzere, Meltem Aydın’a ait çalışması gerçekleştirilen ‘Maraşlı Kardeşler Sadrazam Halil Paşa Beylerbeyi Mehmet Paşa ve Halil Paşa İbn-i Piri Vakfiyesi’ isimli kitabın 2000 adet basımı gerçekleştirilmiştir. Kitaplar eksiksiz olarak teslim alınmış. Dağıtımına başlanmıştır.

Kahramanmaraş Bilgi ile Buluşuyor’ organizasyonu kapsamında il genelinde ‘Kitap Şenliği’ günleri gerçekleştirilmekte olup; bu organizasyon programı kapsamında 26-29 Mayıs 2015 tarihleri arasında Göksun ve Andırın ilçelerimizde ‘Kitap Şenliği’ gerçekleştirilmiştir.

Kitap Şenliği günlerine davet edilen gazeteci yazar Sibel Eraslan 18 Mayıs 2015 tarihi 14.00'da Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde 'Zemzemin Annesi ve Hz. Hacer' konusunda bir konferans programı gerçekleştirmiştir.

Kitap Şenliği günlerine davet edilen yazar Bahadır Yenişehirlioğlu 18 Mayıs 2015 tarihi 19.00'da Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde 'Yeni Türkiye ve Yeni Anayasa' konusunda bir konferans programı gerçekleştirmiştir.

21 Mayıs 2015 Salı günü saat 20.00’da Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde ‘Necip Fazıl Kısakürek’i Anma Programı’ kapsamında bir panel gerçekleştirilmiştir.

Panele Uzman Serdar Yakar’ın Moderatörlüğünde, Yard. Doç. Dr. Selami Çakmakçı, Av. Haki Demir, Ali Büyükçapar, M.Tahir Gören’in konuşmacı olarak katılmış; Mehmet Yaşar, Üstadın eserlerinden şiirler seslendirmiştir. Ayrıca Kültür Merkezinde Büyükşehir Belediyesi arşivlerinde yer alan Üstadın resimleri ziyaretçilere sergilenmiştir.

13 Haziran 2015 Cumartesi günü saat 20.00’da Ekinözü Yunus Emre Ortaokulu Konferans Salonunda ‘Abdurrahim Karakoç’u Anma Programı’ kapsamında bir panel gerçekleştirilmiştir.

Panele Dr. Mehmet Fetih Yanardağ’ın Moderatörlüğünde, Prof. Dr. Nurullah Çetin, Dr. Oğuz Paköz, Uzman Ramazan Avcı, Okutman Şaban Sözbilici konuşmacı olarak katılmışlar;

Yine aynı programda Maraşlı Ozanlar sazları ve sözleri ile Abdurrahim Karakoç’un Bestelenmiş eserlerinden seslendirmişlerdir. İlimiz Kent Meydanında, 2015 yılı Ramazan Ayı Etkinlikleri kapsamında yapılan organizasyonda; 18 Haziran 2015 Perşembe günü saat 20.45’te Grup Visal ile ‘İlahi ve Tasavvuf Müziği Konser’ programı gerçekleştirilmiştir.

İlimiz Kent Meydanında, 2015 yılı Ramazan Ayı Etkinlikleri kapsamında yapılan organizasyonda; 19 Haziran 2015 Cuma günü saat 20.45’te Halid Cengiz Demir yönetiminde ‘Hacivat – Karagöz Gösterisi’ programı gerçekleştirilmiştir.

İlimiz Kent Meydanında, 2015 yılı Ramazan Ayı Etkinlikleri kapsamında yapılan organizasyonda; 20 Haziran 2015 Cumartesi günü saat 20.45’te Ozan Nuri ve Ozan Rıza ile ‘Ozanlar Konseri’’ programı gerçekleştirilmiştir.

İlimiz Kent Meydanında, 2015 yılı Ramazan Ayı Etkinlikleri kapsamında yapılan organizasyonda; 21 Haziran 2015 Pazar günü saat 20.45’te İl Müftülüğümüz ile ‘Ahmet Görüzoğlu - Fatih Çetinkurt - Yahya Şahne - Ramazan Okumuş İlahi ve Sohbet’ programı gerçekleştirilmiştir.

İlimiz Osman Sayın Spor Salonu/Ramazan Çadırı Bölgesinde, 2015 yılı Ramazan Ayı Etkinlikleri kapsamında yapılan organizasyonda; 21 Haziran 2015 Pazar günü saat 20.45’te Halid Cengiz Demir yönetiminde ’Hacivat – Karagöz Gösterisi’ programı gerçekleştirilmiştir.

İlimiz Kent Meydanında, 2015 yılı Ramazan Ayı Etkinlikleri kapsamında yapılan organizasyonda; 22 Haziran 2015 Pazartesi günü saat 20.45’te Hasenet Vakfı ile ’’(Yaşar Demirel) Şiir Dinletisi’ programı gerçekleştirilmiştir.

İlimiz Kent Meydanında, 2015 yılı Ramazan Ayı Etkinlikleri kapsamında yapılan organizasyonda; 23 Haziran 2015 Salı günü saat 20.45’te Semerkand Vakfı ile ‘İlahi ve Kur’an ı Kerim Tilaveti’ programı gerçekleştirilmiştir.

İlimiz Kent Meydanında, 2015 yılı Ramazan Ayı Etkinlikleri kapsamında yapılan organizasyonda; 24 Haziran 2015 Çarşamba günü saat 20.45’te Rıdvan Hoca Vakfı Anadolu Öğrenci Birliği birlikteliği ile ’’Şiir Şöleni ve Grup Visal Konser’’ programı gerçekleştirilmiştir.

İlimiz Kent Meydanında, 2015 yılı Ramazan Ayı Etkinlikleri kapsamında yapılan organizasyonda; 25 Haziran 2015 Perşembe günü saat 20.45’te Genç Ufuk Derneği ile ‘(Mehmet Aslan) Mesnevi Sohbeti’ programı gerçekleştirilmiştir.

İlimiz Kent Meydanında, 2015 yılı Ramazan Ayı Etkinlikleri kapsamında yapılan organizasyonda; 26 Haziran 2015 Cuma günü saat 20.45’te Merdan Ahlak Kültür Derneği ile Sofrada Sıfır Artık konulu sohbet programı gerçekleştirilmiştir.

İlimize bağlı Nurhak İlçemizde, 2015 yılı Ramazan Ayı Etkinlikleri kapsamında yapılan organizasyonda; 25 Haziran 2015 Perşembe günü saat 20.45’te Halid Cengiz Demir yönetiminde ’Hacivat – Karagöz Gösterisi’ programı gerçekleştirilmiştir.

İlimiz Kent Meydanında, 2015 yılı Ramazan Ayı Etkinlikleri kapsamında yapılan organizasyonda; 27 Haziran 2015 Cumartesi günü saat 20.45’te Halid Cengiz Demir yönetiminde ’Hacivat – Karagöz Gösterisi’ programı gerçekleştirilmiştir.

İlimiz Kent Meydanında, 2015 yılı Ramazan Ayı Etkinlikleri kapsamında yapılan organizasyonda; 28 Haziran 2015 Pazar günü saat 20.45’te Fikir Teknesi Yayınevi ile (Haki Demir) Medeniyet Tasavvuru sohbet programı gerçekleştirilmiştir.

İlimiz Osman Sayın Spor Salonu/Ramazan Çadırı Bölgesinde, 2015 yılı Ramazan Ayı Etkinlikleri kapsamında yapılan organizasyonda; 28 Haziran 2015 Pazar günü saat 20.45’te Halid Cengiz Demir yönetiminde Hacivat – Karagöz Gösterisi programı gerçekleştirilmiştir.

İlimiz Kent Meydanında, 2015 yılı Ramazan Ayı Etkinlikleri kapsamında yapılan organizasyonda; 29 Haziran 2015 Pazartesi günü saat 20.45’te Rıdvan Hoca Vakfı ile ‘Ramazan Kayan ile İslam Dünyası ve Ramazan Ayı’ konulu sohbet programı gerçekleştirilmiştir.

İlimize bağlı Türkoğlu İlçemizde, 2015 yılı Ramazan Ayı Etkinlikleri kapsamında yapılan organizasyonda; 29 Haziran Pazartesi günü saat 20.45’te Halid Cengiz Demir yönetiminde ’Hacivat – Karagöz Gösterisi’ programı gerçekleştirilmiştir.

İlimiz Kent Meydanında, 2015 yılı Ramazan Ayı Etkinlikleri kapsamında yapılan organizasyonda; 30 Haziran 2015 Salı günü saat 20.45’te Büyükşehir Belediyemiz tarafından ’Ozan Konseri ’ programı gerçekleştirilmiştir.

İlimize bağlı Çağlayancerit İlçemizde, 2015 yılı Ramazan Ayı Etkinlikleri kapsamında yapılan organizasyonda; 01 Temmuz Çarşamba günü saat 20.45’te Halid Cengiz Demir yönetiminde ’Hacivat – Karagöz Gösterisi’ programı gerçekleştirilmiştir.

İlimiz Kent Meydanında, 2015 yılı Ramazan Ayı Etkinlikleri kapsamında yapılan organizasyonda; 1 Temmuz Çarşamba günü saat 20.45’te Genç Ufuk Derneği ile ’Mehmet Aslan ile Mesnevi Sohbetleri’ programı gerçekleştirilmiştir.

İlimiz Kent Meydanında, 2015 yılı Ramazan Ayı Etkinlikleri kapsamında yapılan organizasyonda; 2 Temmuz Perşembe günü saat 20.45’te Eksende İnsan Derneği(Ek-in Der) ile ’Ahmet Abay ile Oruç ve Takva Bilinci’ programı gerçekleştirilmiştir.

İlimize bağlı Pazarcık İlçemizde, 2015 yılı Ramazan Ayı Etkinlikleri kapsamında yapılan organizasyonda; 3 Temmuz Cuma günü saat 20.45’te Halid Cengiz Demir yönetiminde ’Hacivat – Karagöz Gösterisi’ programı gerçekleştirilmiştir.

İlimiz Kent Meydanında, 2015 yılı Ramazan Ayı Etkinlikleri kapsamında yapılan organizasyonda; 3 Temmuz Cuma günü saat 20.45’te Merdan Ahlak Kültür ve Çevre Derneği ile ’(Salih Özsağır) Kur’an Anlamı İle Buluşmak’ konulu sohbet programı gerçekleştirilmiştir.

İlimize bağlı Ekinözü İlçemizde, 2015 yılı Ramazan Ayı Etkinlikleri kapsamında yapılan organizasyonda; 5 Temmuz Cuma günü saat 20.45’te Halid Cengiz Demir yönetiminde ’Hacivat – Karagöz Gösterisi’ programı gerçekleştirilmiştir.

İlimiz Kent Meydanında, 2015 yılı Ramazan Ayı Etkinlikleri kapsamında yapılan organizasyonda; 4 Temmuz Cumartesi günü saat 20.45’te Veren El Derneği ile ’(İmran Kılıç) Ramazan Söyleşi Programı ve Mehteran Konseri’ gerçekleştirilmiştir.

İlimiz Kent Meydanında, 2015 yılı Ramazan Ayı Etkinlikleri kapsamında yapılan organizasyonda; 4 Temmuz Cumartesi günü saat 20.45’te Veren El Derneği ile ’(İmran Kılıç) Ramazan Söyleşi Programı ve Mehteran Konseri’ gerçekleştirilmiştir.

İlimiz Kent Meydanında, 2015 yılı Ramazan Ayı Etkinlikleri kapsamında yapılan organizasyonda; 5 Temmuz Pazar günü saat 20.45’te Ülfet Vakfı ile ’Arapça-Türkçe Hadis Dinletisi ve İlahi Konseri ’ programı gerçekleştirilmiştir.

İlimiz Kent Meydanında, 2015 yılı Ramazan Ayı Etkinlikleri kapsamında yapılan organizasyonda; 6 Temmuz Pazartesi günü saat 20.45’te İl Müftülüğü ile ’Kur’an ı Kerim Tilaveti ve Tasavvuf Müziği Dinletisi’ programı gerçekleştirilmiştir.

İlimiz Kent Meydanında, 2015 yılı Ramazan Ayı Etkinlikleri kapsamında yapılan organizasyonda; 7 Temmuz Salı günü saat 20.45’te Semerkand Vakfı ile ’ Grup Visal İlahi Konseri’ programı gerçekleştirilmiştir.

İlimiz Kent Meydanında, 2015 yılı Ramazan Ayı Etkinlikleri kapsamında yapılan organizasyonda; 8 Temmuz Çarşamba günü saat 20.45’te Saçaklızade Vakfı ile Nasreddin Hoca Fıkra Oyunları’’ gösteri programı gerçekleştirilmiştir.

İlimiz Kent Meydanında, 2015 yılı Ramazan Ayı Etkinlikleri kapsamında yapılan organizasyonda; 9 Temmuz Perşembe günü saat 20.45’te Saçaklızade Vakfı ile ’İlizyon Gösterisi-Hacivat Karagöz Oyunları’ gösteri programı gerçekleştirilmiştir.

İlimize bağlı Andırın İlçemizde, 2015 yılı Ramazan Ayı Etkinlikleri kapsamında yapılan organizasyonda; 9 Temmuz Perşembe günü saat 20.45’te Halid Cengiz Demir yönetiminde ’Hacivat – Karagöz Gösterisi’ programı gerçekleştirilmiştir.

İlimiz Kent Meydanında, 2015 yılı Ramazan Ayı Etkinlikleri kapsamında yapılan organizasyonda; 10 Temmuz Cuma günü saat 20.45’te Eksende İnsan Derneği ile ’Kur’an ı Kerim Meal Yarışması’ programı gerçekleştirilmiştir.

İlimize bağlı Elbistan İlçemizde, 2015 yılı Ramazan Ayı Etkinlikleri kapsamında yapılan organizasyonda; 15 Temmuz Çarşamba günü saat 20.45’te Halid Cengiz Demir yönetiminde ’Hacivat – Karagöz Gösterisi’ programı gerçekleştirilmiştir.

İlimiz Kent Meydanında, 2015 yılı Ramazan Ayı Etkinlikleri kapsamında yapılan organizasyonda; 11 Temmuz Cumartesi günü saat 20.45’te Veren El Derneği ile ’(Mustafa Tuğ) Tasavvuf ve İnsan Konulu Sohbet – Grup Kelam İle İlahi Konseri’ programları gerçekleştirilmiştir.

İlimiz Kent Meydanında, 2015 yılı Ramazan Ayı Etkinlikleri kapsamında yapılan organizasyonda; 12 Temmuz Pazar günü saat 20.45’te Ülfet Vakfı ile ’Kur’an ı Kerim Tilaveti - Grup Kelam İle İlahi Konseri’ programı gerçekleştirilmiştir.

İlimize bağlı Afşin İlçemizde, 2015 yılı Ramazan Ayı Etkinlikleri kapsamında yapılan organizasyonda; 12 Temmuz Pazar günü saat 20.45’te Halid Cengiz Demir yönetiminde ’Hacivat – Karagöz Gösterisi’ programı gerçekleştirilmiştir.

İlimiz Kent Meydanında, 2015 yılı Ramazan Ayı Etkinlikleri kapsamında yapılan organizasyonda; 13 Temmuz Pazartesi günü saat 20.45’te Genç Ufuk Derneği ile ’’(Mehmet Aslan) Mesnevi Sohbet’’ programı gerçekleştirilmiştir.

İlimiz Kent Meydanında, 2015 yılı Ramazan Ayı Etkinlikleri kapsamında yapılan organizasyonda; 14 Temmuz Salı günü saat 20.45’te Büyükşehir Belediyemiz Konservatuvarı ile Tasavvuf Musiki Konser programı gerçekleştirilmiştir.

İlimiz Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi 2015-2016 eğitim yılı için 3-7 Ağustos arasında gerçekleştirilecek üniversite kayıt işlemleri kapsamında Büyükşehir Belediyemiz, şehir dışından gelen öğrenciler için Şehirler Arası Otobüs Terminali, Havaalanı ve Üniversite Kampüsünde Öğrenci Bilgilendirme Masası açtı. Burada öğrencilere Üniversitelerine kadar ulaşım ve rehberlik hizmetlerinde yardımcı olunmuştur.

7-11 Ekim 2015 tarihleri arasında Antalya'da gerçekleştirilen YÖREX Fuarında görev alınmıştır.

16 Kasım 2015 tarihinde Pazarcık- Türkoğlu- Göksun- Afşin ilçelerimizde saat 19.00’da Talha Bora Öge İle Şehitleri Anma Gecesi programı gerçekleştirilmiştir.

20 Kasım 2015 tarihi Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde 19.00’da Talha Bora Öge İle Şehitleri Anma Gecesi programı gerçekleştirilmiştir.

20 Kasım 2015 tarihi 14.00’da KAFUM’da Kahramanmaraş II. Kitap ve Kültür Fuarı açılışı gerçekleştirilmiştir.

27 Kasım 2015 tarihi 19.00’da Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde ‘Nuri Pakdil’in-Sukut Suretinde -adlı ‘GALA’ programı gerçekleştirilmiştir.

29 Kasım 2015 tarihi 19.00’da Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde ‘Ölümünün 500. Yıldönümünde Alaüddevle Bozkurt Kadir Han’ın Hayatı’ konulu bir panel programı gerçekleştirilmiştir.

28 Kasım 2015 tarihinde Atatürk Meydanı Törenleri ve Kale Yürüyüşü ile ‘’Milli Mücadele yıllarında 28 Kasım Bayrak Olayının 96. Yıldönümü' kutlandı.

Ölümünün 742. Yıldönümü münasebeti ile MAE Kültür merkezinde 21 Aralık 2015 tarihinde ‘Tasavvuf Müziği ve Sema Gösterisi’ programı gerçekleştirilmiştir.

8 Aralık 2015 tarihi saat 13.00’da Kâtip Han Toplantı Salonu’nda Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Dr. M. Fetih Yanardağ; şehrimizdeki şairler ve yazarlarla bir araya gelerek düzenlediği istişare toplantısında fikir alışverişinde bulundular.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Dr. M. Fetih Yanardağ, şehrimizde kültür, edebiyat, sanat ve eğitim alanında faaliyet gösteren 15 Sivil Toplum Kuruluşu (STK) başkan ve yöneticileriyle 3 Aralık 2015 tarihinde Kâtip Han Toplantı Salonu’nda saat 13.00’te bir istişare toplantısı düzenledi.

28 Aralık 2015 tarihinde Köker Konağı toplantı salonunda Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Dr. M. Fetih Yanardağ başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya kültür, sanat ve edebiyat üzerine fikir alış verişinde bulunulmuş, 2016 yılında neler yapılabileceği üzerine istişare edilmiş; gençlik, edebiyat ve aile akademisi yapılanmaları hakkında bilgilendirmelerde bulunulmuştur.

Yayın Talebi ve Kargo Gönderimi: Büyükşehir Belediyemize ait yayınlardan (tarih-kültür-sanat vd.) temin etmek üzere Daire Başkanlığımıza gelen 257 adet yayın talebi değerlendirilmiş vatandaşlarımıza yardımcı olunmuş, yine bu kapsamda il dışından gelen yayın talepleri geri çevrilmemiş, il dışına da 143 kargo gönderisi yapılmıştır.

Bando Takımı Faaliyetleri: Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığımıza bağlı Büyükşehir Belediye Bando Takımı 2015 yılı içerisinde 86 ayrı programda görev almıştır.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığımıza bağlı Kültür Merkezlerinden Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde 2015 yılı içerisinde 391 ayrı seansta program gerçekleştirilmiştir.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığımıza bağlı Kültür Merkezlerinden Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde 2015 yılı içerisinde 224 ayrı seansta program gerçekleştirilmiştir.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığımıza bağlı tarihi-kültürel mekânlardan Dedeoğlu Konakları/Şairler ve Yazarlar Kültür Evinde 2015 yılı içerisinde 28 ayrı program gerçekleştirilmiş olup; tüm günlerde 6645 kişi ziyarette bulunmuştur. Gelen misafirlere konak görevlilerinden Ozan Nuri ve Ozan Rıza Çiftçi sazları ve sözleri ile küçük bir konser sunmaktalar.

TRT 1 Yedi Güzel Adam dizi çekimi programlarında kullanılmıştır.

Halk Eğitim Merkezi Sim Sırma Kursunda kullanılmıştır.

Alkış Dergisi Yazar Grubu toplantısı aylık toplantılarında ev sahipliği yapmıştır.

Ozanlar Atışması programı gerçekleştirilmiştir.

Konakta düzenlenmiş olan Öğretmen ve Öğrenci grubu programlarında konak tanıtımı yapılmış, Büyükşehir Belediyemiz kültür yayınlarından hediye edilmiş; Ozanlar Konser gerçekleştirmiştir.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığımıza bağlı Lojistik/Tören Alanı Oluşturma Tertip ve Düzenleme Ekibi olarak 2015 yılı içerisinde 26 faaliyet gerçekleştirmiştir.

Haber: Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz