Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın ulusal ölçekte ekonomiye verdiği desteği, yerelde kamu ve belediyeler sunmaya devam ediyor. 4 yıl içerisinde yaptığı yararlı projeler ile şehri prestij, vizyon katan Erkoç, KMTSO Meclis kaynaşma toplantısında iş adamlarına seslendi. Yatırımı ikliminin her kuşak devam etmesi için iş adamlarının ve müteşebbislerin önemine dikkat çeken Erkoç, kamu olarak, yatırımcının yanında olduğunu söyledi.

ŞEHİR DİNAMİK

“KMTSO gibi kuruluşlar, belediyelere yerel dinamiklerdir” diyen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç: “Hep beraber, bu dönemde omuz omuza çalışarak, Kahramanmaraş’ımızı daha güçle ve yaşanabilir hale getirmek hepimizin sorumluluğu. KMTSO’ da dinamik bir yapı oluştu. Bu sinerji ile çok güzel işlere imza atılacağı inancındayız. Kahramanmaraş’ın müteşebbisleri ile gurur duyuyoruz. Verilen imkanları en iyi şekilde değerlendiren insanlardan oluşuyor” şeklinde konuştu

ECDAD İSTİKLALDA TORUN İSTİKBALDE

Erkoç konuşmasını şöyle sürdürdü: “Nasıl ki kahraman ecdadımız, istiklal mücadelesinde en ön safta durmuşsa, bugün istikbal mücadelesinde Kahramanmaraşlı müteşebbisler de en ön safta durmaktalar. Adeta taşın altına ellerini değil gövdelerini koydular. Yoğun yatırımların yapıldığı ve önemli sanayi şehri haline geldi. Bizde sizlerin önünü açmak için her türlü çaba ve gayreti göstereceğiz. Her türlü imkanı seferber edeceğiz. Başta OSB’lere arsa tahsisi olmak üzere her türlü çabayı sarf edeceğiz. Valimiz başkanlığında başlattığımız çalışmalar var. Kamu olarak bunu daha da arttıracağız. Özellikle tarım alanları ile çevrili Kahramanmaraş. Son dönemde tarım alanlarının sit alanı olması, yatırımcının arsa konusundaki sıkıntılarını biliyoruz. Bu konuda da çok önemli adımlar atıyoruz.

YATIRIMCI RUHU ÖNEMLİ

Şehirdeki müteşebbis ruhu çok önemli. Şehirdeki yatırımcı diğer işleri de tetiklemekte. Adete motor gücü olmakta. Kentsel dönüşüm bununla çok ilgili. Şehrin ekonomik gücü ile ilgili çok ilgili. Diğer yatırımlar, şehrin prestij binaları başta olmak üzere kentin değişim ve dönüşümü ve gelişimde ticari hacim çok önemli bir etken. Kamu olarak biz ne kadar yatırım yapsak ta müteşebbis ruhu olmasa ne kadar alt yapı yatırımları yapsak, sonuç almakta zorlanırız, şehrin büyümesi açısından. Bugünkü göç alan şehirlerde de müteşebbis ruhun göç ettiğini sonra da halkın göç ettiğini görüyoruz. Özellikle terör sebebiyle yatırım ikliminin olmadığı şehirlerin, en büyük sıkıntısı müteşebbis ruhun ortam bozulmasıyla daha sakin şehirlere gelmesi ile o şehirlere insanların göç etmesi takip etti.

GÖÇ ALMIYORUZ

Kahramanmaraş’ımız kendi içinde büyüyen bir şehir. Bizde buna hep beraber dikkat ediyoruz. Aşırı yoğun bir göç alan bir şehir değil. 120 bin muhacirimiz var, onlarda ülkeleri huzura erdiğinde dönecekler. Biz her zaman şunu söylüyoruz; her kim olursa olsun biz yatırımcımızın belediye olarak yanındayız. İşlerin çözümü için bizzat kendimiz ilgilenerek yardımcı oluruz. Yeter ki şehre yatırım yapılsın. Tay üstüne taş konsun. Herkesin sonuna kadar yanındayız, sizlerin emrindeyiz. Belediye kurumu olarak bizimle her türlü yatırımı istişare edebilirsiniz. Problemlerin çözümü noktasında ve diğer alanlarda belediye olarak öneriye açığız. Ortak çalışmaya açığız. Bizim de sizlere sunacağımız öneriler var. şehrimizde yap işlet modeli ile ilgili artık önemli işlere imza atmaya başladık. Şahin Balcıoğlu bizim en son projemize Exstrem parka ilgi gösterdi. Kapıçam’ı özel sektör kamu işbirliğiyle kazandırıyoruz. Kahramanmaraş önemli bir potansiyeli olan bir şehir, belediye olarak da hep kazanç elde edeceği hem de kente vizyon katacak projeler var”

Haber: Mustafa Kılınç-Ahmet Güneçıkan

Editör: Mahmut Beyaz