Kültürpark’ta düzenlenen programda engelli vatandaşlara 11 manuel sandalye, 8 özel tertibatlı araç, 5 hasta yatağı, 4 akülü araç, 2 ortopedik ayakkabı verildi. Programa Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, AK Parti Onikişubat Kadın Kolları Başkanı Banu Pakdil katıldı. Burada konuşma yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, “Aşılmayacak en büyük engel gönüllerde ki engeldir” dedi. Başkan Erkoç, “Allah kimseyi gönülden engelli yapmasın, Allah kimseyi insanlara karşı merhametsiz zalim eylemesin. Biz inanıyoruz ki fiziki engeller hep beraber omuz omuza verdiğimizde aşılabilir. Şehrimiz daha yaşanabilir hale gelebilir” ifadelerini kullandı.

DEVLETİMİZ ENGELLİLERE KUCAK AÇTI”

Devletin engellilere kucak açtığına vurgu yapan Başkan Erkoç, Kahramanmaraş’ta ki engelli vatandaşların mutluluğu için elinden geleni yapma gayreti içerisinde olduğunu söyledi. Başkan Erkoç, “Büyükşehir olarak göreve geldiğimizde hemen bu müdürlüğü kurduk. Bir nebze de olsa sosyal devletin belediye olarak bize düşen kısmının sorumluluğunu yerine getirebilmek için. Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 3 Kasım 2002’den bu yana Türkiye’de sosyal devletin sorumluluğunu yerine getirmekte, getirmenin gayreti içerisinde hamd olsun. Devletimiz engellilere kucak açtı. Engelli ferdi bulunan ailelerimizin sorumluluklarını ortak olmaya çalıştı, gayret etti. Hamd olsun belli bir noktaya geldi. Bizde belediye olarak 3 yıldan bu yana çok önemli çalışmaları beraberce yapmaktayız. Amacımız Kahramanmaraş’ımızda herkes mutlu ve huzurlu olsun. Herkes bu şehirde daha rahat nefes alsın, daha güzel yaşasın. Bu amaçla biz engelli kardeşlerimizin yanında olma gayreti içerisinde çalıştık. Şuana kadar bine yakın kardeşimize medikal malzeme desteği verdik. Kurslar, eğitim programları ve diğer sosyal faaliyetlerde devam etmektedir” şeklinde konuştu.

ENGELLİ MERKEZİ YAPACAĞIZ”

Yakın tarihte engelli merkezi yapacaklarının müjdesini veren Başkan Erkoç son olarak şunları söyledi: “En önemli projelerimizden bir tanesi bir engelli merkezi inşa etme. Bununla ilgili projemiz hazır. Yerle ilgili geniş ve herkesin ulaşabileceği bir yer seçmeye çalıştığımız için bundan dolayı projemizde önümüzde ki aylarda ihalesini yapıp başlatacağız. Şuan mevcut tesislerimizde bu hizmeti verme gayreti içerisindeyiz. Hep beraber omuz omuza olduğumuzda tüm engelleri beraber aşacağımızın inancındayım. Yeni yaptığımız yollarda, bulvarlarda, sosyal tesislerde biz engelli kardeşlerimizin de daha rahat erişebilmesi için her türlü çabayı göstermekteyiz. Biz Kahramanmaraş’ımızda tüm ailelere yetişme gayreti içerisindeyiz. En iyi empati yapanlar bilir. Engelli aileleri, engelli yakınları ulaşamadığımız insanlar varsa onları da bize söyleyin beraberce onlara ulaşalım inşallah. Bu aletleri güle güle kullanın. Bir nebzede olsa onların hayatını kolaylaştırmanın mutluluğunu yaşamaktayız.”

Engelli vatandaşların mehteran gösterisiyle program son buldu.

Haber: Meliha Şeyda Akçakale

Editör: Mahmut Beyaz