Geçen sene Sayın Celalettin Güveç’e “erken seçim olur mu?” diye sorduğumda; “böyle bir şey şimdilik söz konusu değil” demişti. Yanlış hatırlamıyorsam bir hafta önce de Sayın Mahir Ünal’a aynı soru yöneltilmiş, yine olumsuz cevap alınmıştı. Tabi Rahmetli Demirel’in söylediği gibi siyasette bırakın ayları 24 saat bile uzun bir süreydi ve her şey olabilirdi.

Ve olan oldu. Sayın Bahçeli’nin çıkışı ile Sayın Cumhurbaşkanı’nın istişaresi uzun zamandır görülen en erken seçim kararını karşımıza çıkardı. Bizce çok doğru ve yerinde bir karar. Etrafımız her zamankinden daha fazla düşmanlarla sarılmış, ekonomi dengeleri olumsuz yönde bir bekleyişteyken, piyasaları rahatlatmak ve güçlü Türkiye’yi yeniden dünyaya deklare etmek için bu seçim şart. Büyüklerimizde her zaman olduğu gibi yine dünyayı şaşırtan önemli bir hamlenin mimarı oldular. Türkiye artık çok zeki bir şekilde yönetiliyor. Türkiye üzerinde oyunlar oynamak isteyenler artık acaba bundan sonraki hamleleri nedir diye kara kara düşünüyor ve bu durum bizi fazlasıyla mutlu ediyor.

Ama bu bağlamda “devletin başı sıkıştığında yetişen devlet” diye tabir edilen, özellikle 15 Temmuz ve sonrasında aldığı tavır, hükümete verdiği destekle oyunları bozan bir lider olan ve gün geçtikçe halkın takdirini kazanan Devlet Bahçeli gerçeğini de atlamamak lazım. Başbakanlık teklif edilmesine rağmen istikrarsızlığı önceden görüp halkı seçime götüren, Fetöyle mücadelede devletine desteği tam olan ve sınır ötesi harekatlarda her zaman yanınızdayız yaklaşımıyla oyunları bozan Sayın Devlet Bahçeli, üzerimizde dönen kara bulutları dağıtmak için yine çok önemli bir çıkışla erken seçim kararı alınmasında da kilit bir rol oynadı. Devletimizi birlik halinde görmek gerçekten de harika.

Kimisi icraatlarıyla, kimisi icraatsızlıklarıyla anılacak Kahramanmaraş Milletvekillerinden sadece Sayın Celalettin Güvenç’in yeniden aday olacağı kulislerde konuşuluyor. Mahir Ünal’ın bile Kahramanmaraş’tan aday olmayacağına dair söylentiler var. Tabi bunu da zamanla göreceğiz. Ümidimiz bu şehrin gelişmesine katkı sağlayacak dinamik isimlerin aday gösterilmesi.

Seçimin ülkemize, milletimize ve dünya barışına güzellikler getirmesini temenni ediyor ve saygılar sunuyorum.