Siyasetçi, bilim adamı ve akademisyen olan 54. Hükümetin başbakanı merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın vasiyeti üzerine kurulan Erbakan Vakfı’nın Kahramanmaraş Şubesi açıldı.

Eski başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan'ın genel başkanlığını yaptığı Necmettin Erbakan Vakfı, Türkiye’nin hemen hemen her ilinde açılmaya devam ediyor. Milli Görüş hareketinin lideri merhum Necmettin Erbakan’ın oğlu ve Erbakan Vakfı Başkanı Fatih Erbakan, Vakfın Kahramanmaraş temsilciliğinin açılışını gerçekleştirmek üzere Kahramanmaraş’a geldi. Vakfın açılışında konuşan Fatih Erbakan, “Bütün hayatı boyunca peygamberlerin yolundan yürüyen onları kendisine rehber edinen, onların istikametini kendisine istikamet olarak belirleyen bir insanın, bir liderin bir dava adamının Erbakan Hocamızın ismini taşıyan bir organizasyonun bir vakfın açılışını yapmak son derece büyük bir şereftir ve bu açılışın yapıldığı şehre o şehrin insanlarına en büyük hayırları getirecektir” dedi.

‘HAYATI BOYUNCA İSLAM’IN İZİNDEN GİTTİ’

Necmettin Erbakan’ın hayatı boyunca İslam’ın izinden gittiğini ifade eden Fatih Erbakan, böyle bir vakfın mensubu olmaktan dolayı büyük bir onur yaşadıklarını kaydetti. Erbakan, “Rahmetli Erbakan hocamız kurmuş olduğu siyasi partilerden bir tanesini kurarken bu partinin programını yazmak üzere görevlendirdiği çalışma arkadaşları var. Bu arkadaşlardan bir tanesi “Biz Erbakan Hocamızı ziyaret ettik ve kendisine hocam bu partinin programını yazmak üzere bizi görevlendirdiniz. Bu programın nasıl bir program olmasını istiyorsunuz, diye sorduğumuzda, rahmetli Erbakan Hocamız bize “bu partinin programına İslam’a aykırı bir şey yazmayın da ne yazarsanız yazın” diyerek bizi öylece gönderdi” dedi. İşte hayat boyu kendisine şiar edindiği şey İslam’dı. Bu sebeple Erbakan Vakfı’na hizmet etmekten, Erbakan Vakfı mensubu olmaktan ve bu temsilcilikleri açmaktan dolayı en büyük onuru yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber: Emre Akkış

 

Editör: Mahmut Beyaz