Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfı, kurulduğu 13 Haziran 2013 gününden itibaren Türkiye genelindeki faaliyetlerini sürdürüyor. Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın ortaya koymuş olduğu Milli Görüş ilkeleri çerçevesinde ilmi, ahlaki, iktisadi ve siyasi alanlarda çalışmalar yapan Erbakan Vakfı, Milli Görüş hareketinin istikametini muhafaza etmeyi amaç edinerek mevcut çalışmalara öncülük ediyor. Neredeyse siyasi partiler kadar yaygın bir şekilde teşkilatlanan Erbakan Vakfı’nın tüzüğünde yer alan teşkilatlanma modeli siyasi partilerin teşkilatlanmasını andırıyor. Erbakan Vakfı, İl, İlçe, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları gibi siyasi partilerin gövdelerini oluşturan çalışma gruplarını da bünyesinde barındırıyor. Ülke genelinde birçok şubesi olan vakfın Kahramanmaraş, Dulkadiroğlu ve Onikişubat Şubesi’de genel merkezden ve diğer şubelerden geri kalmıyor. Kahramanmaraş’ta yeni bir teşkilatlanma çalışması içerisine giren Erbakan Vakfı’nda önemli bir değişiklik yaşandı. Erbakan Vakfı’nın Dulkadiroğlu Şube Başkanlığı’na kentin sevilen esnaflarından biri olan Mustafa Dizibüyük getirildi.

ERBAKAN VAKFI SİYASİ BİR VAKIFTIR”

Hedeflerini gazetemize anlatan Erbakan Vakfı Dulkadiroğlu Şube Başkanı Mustafa Dizibüyük, Erbakan Vakfı’nın siyasi bir vakıf olduğunu belirterek, Milli Görüş’ün devamı olarak faaliyetlerini yürüteceklerini dile getirdi. Yeni bir kadro kurduklarını ve ana kademenin tamamen gençleştiğine dikkat çeken Dizibüyük, “Erbakan Vakfı siyasi bir vakıftır. Merhum Erbakan hocamızın başlattığı Milli Görüş Hareketinin devamıdır. Vakfımız, Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın ortaya koymuş olduğu Milli Görüş ilkeleri çerçevesinde ilmi, ahlaki, iktisadi ve siyasi alanlarda çalışma yapmak üzere kuruldu. Türkiye’ye hizmet ediyorsak zaten bir hayırdır bu. Kaldı ki vakfımız insanlığın yaşadığı her türlü maddi ve manevi sorunlara milli değerlerimiz doğrultusunda çözüm önerileri sunmayı ve bunların uygulanması için gerekli çalışmayı hedefleri arasına koymuştur” dedi.

BU DAVAYI ZİRVEYE ÇIKARTMAK GÖREVİMİZ”

1989 yılında Dumlupınar Mahallesinde doğdum, ilkokulu Dumlupınar İlköğretim Okulu’nda okudum. Kahramanmaraş Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Yazılımı bölümünü bitirdim. 2013 yılında Çözüm Bilişim isimli iş yerimi kurdum. Evli ve bir kız çocuğu babasıyım. Ayrıca, Kahramanmaraş Elektrik ve Elektronikçiler Odası Yönetim Kurulu üyesiyim. Geçtiğimiz günlerde Erbakan Vakfı Kahramanmaraş Dulkadiroğlu ilçe başkanlığı görevine atandım.

28-29 Nisan 2018 yapılan Erbakan Vakfı yöneticileri toplantısında genel başkanımız sayın Muhammet Ali Fatih Erbakan, vakfın siyasi bir parti dönüşümü ve çalışmaları içerisinde olduğunu açıklamıştı. Necmettin Erbakan hocamız, ‘Milli görüş milletimizin ruh kökü, aslı, özü, kimliği ve inancıdır milli görüş milletimizin ta kendisidir sizlerin yani milletin görüşüdür’ diyor. Böyle cümleler kuran bir liderin davasında bulunmak ve onu zirveye çıkartmak için canla başla çalışmak bizim birinci görevimizdir” şeklinde konuştu.

DÜNYA VE AHİRET SAADETİNİ TESİS ETMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Erbakan Vakfı’nın en büyük gayesinin insanlığın dünya ve ahiret saadetini temin etmek olduğunu dile getiren Dizibüyük, “Yaptığımız çalışmaların en büyük gayesi bütün insanlığın dünya ve ahiret saadetini temin etmektir. Vakfımız, hayatını, milletimizin ve tüm insanlığın kurtuluşuna adamış Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın mücadele ve fikirlerinin yeni nesillere ve topluma doğru bir şekilde aktarılmasını sağlar. Milletimizin ve insanlığın yaşadığı maddi ve manevi sorunlara milli değerlerimiz doğrultusunda çözüm önerileri sunar ve bunların uygulanması için gerekli çalışmaları yapar. Yeni nesillerin milli ve manevi değerlerine bağlı şuurlu Müslümanlar olarak yetişmeleri için eğitim ve kültür faaliyetlerinde bulunur. Kuvvetin değil, Hakkın üstün tutulduğu adil bir dünyanın tesis edilmesi için, İslam ülkeleri ve tüm mazlum milletlerle ortak faaliyetlerde bulunur. Bu hedeflere ulaşmak için, ilmi faaliyetler, görsel ve yazılı yayın faaliyetleri, ulusal ve uluslararası toplantılar yapar. Bizde vakfımızın hedef ve gayesi doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz