Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü ile Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları Personel Eğitim Merkezi'nde Engelsiz Kalpler Farkındalık günü programı düzenlendi.

Kahramanamaraş Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Engelsiz Kalpler Farkındalık programında Eğitim Merkezi öğrencileri tarafından Türk Halk Müziği konseri verildi. Bedensel engelli Sefa Çimen ve Down Sendromlu Muhammed Nedirli zeybek oyunlarını sergiledi. Görme engelli Gülşah Dilbirliği ve Nazım Kültür şiirlerini okudu. Programın sonunda ise Down Sendromlu Gökhan Poyraz, Gam gam stayla dansı yaparak herkesi çoşturdu.

'ONLAR HAYATIMIZIN BİR PARÇASI'

Engelli vatandaşların hayatın bir parçası olduğunu ifade eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Züver Çetinkaya, ''Bugün açılış konuşmalarından ziyade biz sanatçı arkadaşlarımızı dinlemeye geldik. Anlamlı birgün de bir araya gelmek bizleri sevindirdi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak biz engelli arkadaşlarımıza yönelik bir takım faaliyetler yapıyoruz buda onlardan bir parçası. Başkanımız sağolsun bir duyarlılık gösterdiler ve bir etkinliğide burada yaptık. Tabi sizler yarın birgün memleketimizin bir tarafına dağılacaksınız. Çeşitli görevleri izah edeceksiniz. Mutlaka bir çok engelli arkadaşlarımızla karşılaşacaksınız. Bugün burada ki etkinlik bir farkındalık oluşturmak. Bu işin felsefesinden ziyade bu arkadaşlarımızın yeteneklerini göstermek ve onlarında bizim hayatımızın bir parçası olduğunu, biz olduğunu vurgulamak istedik'' dedi.

'KARDEŞLERİMİZİ ENGELLİ GÖRMÜYORUZ'

Son olarak konuşma yapan Personel Eğitim Merkezi Başkanı Burhanettin Gül şunları kaydetti: 'Biz buraya gelen kardeşlerimizi engelli görmüyoruz. Onlar bizim bir parçamız bu etkiniliğin de buna vesile olacağını düşünüyorum. Şimdiden yapılacak gösteride iyi eğlenceler diliyorum.'

Haber: Meliha Şeyda Akçakale

 

Editör: Mahmut Beyaz