Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi görme engelli ve tekerleklekli sandelyeli vatandaşların rahat dolaşabilmesi için caddelerde hissedilebilir yüzeyle kaplı yürüme şeritleri ve rampalar yapıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi görme engelli vatandaşların rahat yürüyebilmesi hemen hemen her sokağa ve caddede çalışmalarını sürdürüyor. Engelliler için daha güzel ve yaşanılabilir bir Kahramanmaraş inşa ediliyor.

Engelilerin karşılaştıkları güçlükleri ortadan kaldırmak için uzun süredir çalışmalarını sürdüren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, görme engelliler için kamu binaları ve hastanelerin içine ve Uzunoluk Caddesine özel yürüme şeritleri yaptırdı. Görme engelli vatandaşlar için zorluk teşkil eden Valilik Otoparkı sokağının başındaki merdivenlerin bir kısmı iş makinasıyla engelli rampası yapılmak üzere yıkıldı. Yaşlı vatandaşların da çıkıpinmekte zorluk çektiği bu merdivenlerde engelliler bundan böyle yön gösteren hissedilebilir yüzeyle kaplı yürüme şeritlerinde yardımsız yürüyebilecekler.
Haber: Şenol Güneş

Editör: Mahmut Beyaz