Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un, “Bir gün hepimiz engelli olabiliriz” düşüncesinden ve anlayışından yola çıkarak, kent genelindeki ihtiyaç sahibi engelli vatandaşların yardımına koşan Büyükşehir Belediyesi, yaptığı hizmetlerle engelli vatandaşların yüzünü güldürüyor. Toplumda dezavantajlı grup olarak sayılan engelliler Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarıyla engellerini bir bir aşıyor.

Ayrıca yaptığımız araştırmada özellikle sokak ve caddelerde bastırdıkları dergi veya broşürleri, “Engelli kardeşlerimize destek olmak ister misiniz?” şeklindeki sorularla vatandaşlardan ücret talep edenlerin aksine Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bu hizmetleri ücretsiz olarak sağlıyor.

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Engelliler Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam, 2014 yılından bu yana Başkan Erkoç’un talimatları doğrultusunda engelleri kaldırmak için mücadele ettiklerini söyledi. “ilimizde bedensel engelli kardeşlerimize yönelik özel tertibat sandalyemiz, manuel sandalye ve akülü araba yardımımız bulunmaktadır. Bu yardımlarımızın da tamamı ücretsizdir” diyen Akşam, bugüne kadar bine yakın malzeme desteği sağladıklarını sözlerine ekledi.

YARDIMLARIMIZIN TAMAMI ÜCRETSİZDİR”
Akşam, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi: “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak 2014 yılından bu yana Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’un talimatları doğrultusunda engelleri kaldırmak için mücadele ediyoruz. Bu kapsamda ilimizde bedensel engelli kardeşlerimize yönelik özel tertibat sandalyemiz, manuel sandalye ve akülü araba yardımımız bulunmaktadır. Bu yardımlarımızın da tamamı ücretsizdir. İhtiyaç sahibi engelli vatandaşlarımız kimlik fotokopisi ve engelli heyet raporuyla beraber müracaat ettiği takdirde bu yardımlarımızı engelli kardeşlerimize ulaştırmaya çalışıyoruz. Tabii öncelikle bir tespit yapıyoruz. Değerlendirme komisyonumuza girmekte. Akabinde komisyonun değerlendirmesi neticesinde bu yardımlarımızı engelli vatandaşlarımıza evinde birer bir teslim ediyoruz. Zaman zaman da toplumsal farkındalık olması için toplu programlar yaparak medical malzeme yardımları yapmaktayız. Bugüne kadar bine yakın engelli sandalyesi ile medical malzeme yardımı yaptığımızı söyleyebilirim.”

SOSYAL GÜVENLİĞİ OLMAYANLAR ÖNCELİKLİ”
Gelen taleplerin içerisinde sosyal güvenliği olmayan engelli vatandaşlara öncelik tanıdıklarına dikkat çeken Akşam, “Vatandaşlarımızın akülü araç alabilmesi için bir heyet raporu alması gerekiyor. Bu heyet raporları da Necip Fazıl Şehir Hastanesi ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi, Elbistan ile Afşin Devlet Hastaneleri’nden verilmektedir. Heyet raporu olmayan kişiye akülü araç veremiyoruz. Tabii bu gelen talepler içerisinde sosyal güvenliği olmayan vatandaşlarımız bizim önceliğimiz oluyor. Yani akülü araç alınabilmesi için kişinin belirlenen kriterlere uyması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Haber: Emre AKKIŞ-Ahmet GÜNEÇIKAN


 


 

Editör: Mahmut Beyaz