Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi sosyal bilimler meslek yüksek okulu, halkla ilişkiler programı öğrencileri ve milli eğitim bakanlığının eğitimdeki dezavantajlı gruplarla beraber çevreyi koruma adına Karacasu Kampüsünde fidan dikimi gerçekleştirdi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam üniversitesi Karacasu kampüsünde Sosyal bilimler meslek yüksek okulu ve halkla ilişkiler programı öğrencileri dezavantajlı grublarla birlikte çevreyi koruma ve farkındalık yaratma adına fidan diktiler.
 
FARKINDALIK AMACIYLA YAPILAN BİR ETKİNLİK’
Sosyal bilimler meslek yüksek okulu Müdürü Orman fakültesinde öğretim üyesi Yardımcı Doç. Dr. Mehmet Pak, öğrencilere ve dezavantajlı grublara farkındalık yaratma adına böyle bir proje yaptıklarını ifade etti. Pak, “Fidan dikim programı halkla ilişkiler programımızdaki arkadaşlarımızın çevre koruma dersi kapsamında gerçekleştirdikleri bir proje. Engelli öğrencilerimizle birlikte fidan dikimini bir proje haline getirmişler. Bugün de burada bu fidanları dikmiş olduk. Burda bu proje tabi sembolik bir şey önemli olan bir farkındalık oluşturmak. Dezavantajlı arkadaşlarımızda zaten bu konu da farkındalar. Zaten buradada kendileride yapabiliyorlar. Bizlerinde onlarında farkında olması amacıyla yapılan bir etkinlik düzenledik. İnşallah diktiğimiz fidanlar tutar, olmazsa güz döneminde bu programda bir aşılama yapacağız” şeklinde konuştu.
 
BİZ TAVSİYE EDİYORUZ’
İnsanların ve toplumun doğaya borcununun ödemesi gerektiğini ifade eden Pak, “Bizim çevreye karşı insan olarak toplum olarak borcumuz var. Yani tükettiğimiz bir çok şey var. Kirlettiğimiz atmosfer var. Bunlara karşılık insan olarak toplum olarak en azından borcumuzu ödemeye çalışsak yılda en az 5 tane fidan dikmemiz gerekiyor. Bunun için bu fidan dikimini farkında olarak bu işi yapmasını biz tavsiye ediyoruz. Tabi imkanı olan ve olmayanlar var. Bu durumda orman müdürlüğü teknik ve fidan anlamında yardım ediyorlar. Biz yeterki insan olarak isteyelim” diye konuştu.
Haber: Ahmet Özkars
Editör: Mahmut Beyaz