Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde Hava ve Doğa Sporları Kulübü, Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla gerçekleştirdiği etkinlik kapsamında bedensel engelli bir vatandaşı gökyüzü ile tanıştırarak ilk kez uçmanın keyfini yaşattı.

Elbistan İlçesi Çilingir Çayırı mevkiinde gerçekleştirilen etkinlikte doğuştan yürüme engelli olan 15 yaşındaki Ömer Faruk Olgun, ilk kez uçmanın keyfini yaşadı. Elbistan Hava ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Turgut Akbaş, Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla farklı bir etkinlik gerçekleştirmek istediklerini ve bu amaçlada engelli bir vatandaşı gökyüzü ile tanıştırarak uçuş keyfi yaşatmak istediğini ifade etti. Akbaş, yapılan bu tür etkinlikerin gönüllülük esası ile yapıldığını belirterek şunları söyledi: "Dünya Engelliler Günü'nde bir engelli kardeşimizi sosyal sorumluluk projesi kapsamında uçurmak istedik. Çocuğumuz çok mutlu oldu. Bizlerde mutlu olduk. Engelli kardeşimiz havada iken aşağıda kendisini izleyen ailesine el sallamak ve mutluluğunu ailesiyle paylaşmak istiyordu. Onun yaşadığı mutluluk bizleri duygulandırdı. Sosyal sorumluluk projemiz kapsamında engelli kardeşimizin yüzünde küçük bir gülümsemeye neden olmanın tarifsiz mutluluğunu yaşadık" diye konuştu.





YÜRÜME ENGELLİ VATANDAŞIN UÇUŞ KEYFİ 

Akbaş, Paramotor Trike'yi gören insanlarımız hayran kalıyor. Ancak paramotorla uçmayı da tehlikeli bir spor olarak görüp, korkuyor. Kesinlikle tehlikeli bir spor değil, ancak her spor dalında olduğu gibi eğitim alınması ve dikkatli olunması gereken bir spordur, risksiz, tehlikesiz hoş bir spor olduğunu ifade etti. Akbaş sözlerinin sonunda doğuştan yürüme engeli olan kardeşimizin Paramotorlar gökyüzüne çıkmanın ve Elbistan'ı havadan seyretmenin tadına vardığını belirtirken, Paramotorun en güzel özelliğinin, hiçbir tepe olmadan, motor ile yerden direkt olarak yükselebilmesi olduğunu, Paramotor ile yaklaşık 2 bin 500 ile 3 bin metre yükselmenin mümkün olduğunu söyledi. Yürüme güçlüğü çeken Ömer Faruk Olgun ise, uçmanın çok güzel olduğunu, bir kez daha uçmak istediğini, gökyüzünde kendisini adeta kuş gibi hissettiğini ve hayalinin gerçekleştiğini belirterek zirveden gökyüzüne yükselmek çok hoş bir duygu olduğu ifade etti.

Erdi İşbilir/Elbistan

 

Editör: Mahmut Beyaz