Kahramanmaraş Büyükşehir belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü İş birliği içerisinde engellilere yönelik Kültürpark Konferans Salonu’nda sağlık taraması gerçekleştirildi.

TOPLUMDAKİ ÖN YARGILAR KIRILMALI

Kültürpark Konferans Salonun’da gerçekleştiren programda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam konuşmasında “Engelliler Şube Müdürlüğü olarak her zaman engelli kardeşlerimizin yanında olacağız. Engelsiz bir Kahramanmaraş için çıktığımız bu yolda tüm işbirliği içerisinde kurum ve kuruluşlarla iş birliği yapmaktayız. Kahramanmaraş tüm araçlara erişebilir halde ve hizmet vermekte. Yapılan tüm çalışmalarda kaldırımlarda, parklarda engelsiz bir çalışma yapılmakta. Bu noktada eksiklerimiz çok fazla. Bununla alakalı 2014 'ten bu yana birçok şeyler tamamlandı ve devam etmekte. Bunun yanında 4 bin engelli vatandaşlarımızı evinde ziyaret ederek Psikolojik destek sağladık. Uzmanlarımız okullarımızda engelli farkındalığı, Toplumunda bilinçlenmesi konusunda şuanda her gün il merkezlerimizde ve ilçelerimizde yüzlerce öğrencilerimize ulaşarak engelli farkındalığı ve engelli iletişim eğitimleri devam etmekte. Toplumdaki ön yargıların kırılması için elimizden geleni yapıyoruz”

HANGİ ŞARTLARDA OLURSA OLSUN BU HİZMETTEN YARARLANACAK

Halk Sağlığı Başkan Yardımcısı Dr.Pınar Şirikçi, Birlik ve beraberliğin önemine değinerek bu konuda Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Engelliler Şube müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü'ne teşekkür etti. Dr. Ayşe Sena Güloğlu ise konuşmasında, “ Kim olursa olsun ve hangi şartlarda olursa olsun herkes bu hizmetten yararlanacak” dedi. Konferansın ardından katılımcılar sağlık taraması yaptırdılar.

Haber: Fazilet Çomruk


 

Editör: Mahmut Beyaz