24 Haziran seçimlerine yaklaşık bir ay gibi kısa bir süre kala seçime girecek olan siyasi partiler illerde belirledikleri milletvekili adaylarını basına tanıtmaya başladı. Bu kapsamda CHP Kahramanmaraş İl Başkanlığı’da Başkan Esat Şengül öncülüğünde milletvekili adaylarını tanıttı. İl Başkanlığı’nda gerçekleşen aday tanıtım toplantısında milletvekili adayları kendini kısaca tanıtarak, yapacakları çalışmaları anlattı. Toplantıda söz alan birinci sıra adayı Ali Öztunç, 24 Haziran’da genelde Millet İttifakı özelde ise CHP olarak büyük bir başarıya imza atacaklarını vurguladı. 1 Kasım’dan bu yana hep sahada olduklarının ve halkla iç içe olduklarını belirten Öztunç, güzel bir seçim kampanyası yürüteceklerini söyledi.

8 MİLLETVEKİLİNDEN DAHA FAZLA KAHRAMANMARAŞ’TA OLDUM”
1 Kasım seçimlerinden sonra seçilen 8 milletvekilinden daha fazla Kahramanmaraş’ta olduğunu ve daha fazla gayret ettiğini savunan Öztunç, “1 Kasım 2015 seçimlerinde de birinci sıradan milletvekili adayı idim. Pek çoğunuzla ilk kez tanışmıştık. O günden bugüne beraber mesai yaptık. 1 Kasım seçimlerinde az bir oy ile seçimleri kaybetmiş bir kardeşiniz olarak o gün ne söylediysek devamını getirdik. Seçimin sonuçlandığı akşam Ali Öztunç buraya geldi, aday oldu. RTÜK üyesiydi seçimi kaybetti, gidecek ve bir daha gelmeyecek diye düşünen varsa yanılıyor. Çünkü ben buradan çıkmayacağım demiştim. 1 Kasım seçimlerinden sonra seçilen 8 milletvekilinden daha fazla Kahramanmaraş’ta olduk. Daha fazla hizmet etmeye çalıştım. Daha fazla yurttaşlarımızla iç içe olduk. Bizim telefonlarımız hiç kapanmadı. Kim geldiyse, kim aradıysa kimsin nesin diye sormadık memleketimizden bir hemşerimizdir dedik ve elimizden ne geliyorsa onu yaptık. 1 Kasım akşamı kaybettiğimiz zaman 2 Kasım’da çıktık ve tekrar tüm ilçeleri gezmeye başladık. Asla hakkımızı helal etmiyoruz gibi bir şey söylemedik. Biz hakkımızı helal ettik. O günden bugüne kadar da bu çalışmalarımızı sürdürdük. Halkımızla iç içe olduk ve hiçbir yanlışta da bulunmadık” şeklinde konuştu.

24 HAZİRAN’DA GÜZEL BİR SONUÇ ALACAĞIZ”
24 Haziran’da güzel bir sonuç alacaklarına vurgu yapan Öztunç, “Bugün yeni bir aşamaya geldik. 24 Haziran’da bir baskın seçimle karşı karşıyayız. Bu baskın seçimde CHP olarak arkadaşlarımızla karşınızdayız. Kahramanmaraş’ın en kaliteli milletvekili aday listesi CHP aday listesidir. En genç listesi CHP listesidir. En dinamik listesi CHP listesidir. Genç arkadaşlarımızla birlikte inşallah 24 Haziran’da güzel bir sonuç alacağız. 7 uyurlar vardı. Bu 7 uyurların 3’ü gitmiş 4’ü kalmış. Bu defa 7 uyuru bulamazlar. AK Parti’nin Kahramanmaraş’ta bugüne kadar aldığı kredinin bittiği gözüküyor. Ceketimi göndersem seçilir mantığıyla milletvekili adaylarına oy verme dönemi bitmiştir. Bizim toplumumuz, yurttaşlarımız kendisine kimi yakın görürse kim çalışıyorsa oyunu ona verecektir. Biz sahada her zaman varız. Biz yıllardır sahadayız. Pes etmeden birlikte mücadele ediyoruz. Ama bugün itibariyle aday listeleri belli olduktan sonra sahaya çıkacak olan AK Parti ve MHP’nin cumhur ittifakının üyelerine, milletvekillerine başarılar diliyorum. Sahada sizi bir sürpriz bekliyor diyorum. Özellikle AK Parti milletvekili adayları sürprize hazır olun. Sahada bugüne kadar yaptıklarınızın hesabı sizden sorulacaktır. İnşallah 24 Haziran akşamı millet ittifakı olarak büyük bir başarıyı göstereceğiz ve Kahramanmaraş’ı en güzel bir şekilde temsil etmek üzere TBMM’ye gideceğiz” ifadelerini kullandı.

HER ŞEY İYİ GİDİYORSA NİYE SEÇİM YAPIYORUZ?”
İl Başkanı Esat Şengül ise konuşmasında şunları kaydetti: “Kahramanmaraş’ımızın CHP’li milletvekili adaylarımızı, basınımızla tanıştırmak, kamuoyuna da duyurmak amacıyla aday tanıtım toplantısı düzenliyoruz. Bu tip aday tanıtım toplantılarını daha geniş bir salonda, kamuoyunun daha net şekilde bilgileri birebir arkadaşlarımızın ağzından duymasını isterdik. Ancak, bir baskın, hiçbir kimsenin beklemediği bir ortamda çok acele, sıkıştırılmış bir seçimden dolayı zamanı en kıymetli şekilde değerlendirelim düşüncesiyle adaylarımızı basınımız aracılığıyla kamuoyuna duyurmak istiyoruz. Kaldı ki kamuoyunu birebir dolaşıp elini sıkmak suretiyle, oylarına talip olacak adaylarımız. Bu anlamda aday tanıtım toplantısı yapmak yerine böyle bir toplantı yapmayı tercih ettik. Bu baskın seçimin bir de adını koymak lazım, neden seçime gidiyoruz. Kaldı ki bizim sloganımız olacak, gittiğimiz her vatandaşımıza şu soruyu sormak istiyoruz. Her şey iyi gidiyorsa niye seçim yapıyoruz? Her şey kötü gidiyorsa neden bu tahribatı yaratan iktidar partisini tekrar neden seçelim? Bu soruları soracağız adaylarımıza ama tabi ki sizin asıl beklentiniz Kahramanmaraş’ın adayları kimler, arkadaşlarımız kendilerini tanıtacaklar.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz