Merkez Onikişubat ilçesi Mevlana Mahallesi'nde oturan 9 çocuk 36 torun sahibi, doğuştan ayaklarından engelli Karakoyun, evinin yakınındaki Abdulhamithan Camisine çocuklarının yardımıyla gidebiliyordu.Engelliler için 2012'den bu yana plastik kapak toplayan Abdulkadir Zeki Gülmez, Karakoyun'un bu hayali için temin ettiği akülü engelli sandalyesini Karakoyun'a teslim etti.

Sandalyesine alan Karakoyun, ilk kez kendi imkanları evinin yakınındaki camiye gitme hayali gerçek oldu.Karakoyun, camide gazetecilere yaptığı açıklamada, ayaklarından dolayı kendi imkanları ile camiye gidemediğini, hep birilerinin yardımına ihtiyaç duyduğunu belirtti.Artık hayalinin gerçek olduğunu ifade eden Karakoyun, "Cenaze oluyor namaza gidemiyorum. Bir komşumuzun hastası olsa ziyaret edemiyordum. Bu sandalyeye çok büyük ihtiyacım vardı. Hele başta namaz kılmak için camiye gidemiyordum. Bu camiye gelmeme vesile olanlardan Allah razı olsun. Vatandaşlarımızdan mavi kampanyasına destek vermeye davet ediyorum." dedi.

Gülmez ise Karakoyun'un tek başına camiye gitme hayalini öğrenmelerinin hemen ardından, ihtiyacı olan engelli akülü sandalye için çalışma başlattıklarını söyledi.

AA



 

Editör: Mahmut Beyaz