2019-2020 eğitim öğretim yılında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde (KSÜ) öğrenim görecek olan öğrenciler kayıt işlemleri için KSÜ Avşar Kampüsü’ne gelmeye başladı. Üniversitenin Avşar Kampüsü’nde stant açan İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şubesi ve Önleme Faaliyetleri Bürosu Amirliği ekipleri, "El Ele Güvenli Geleceğe" isimli proje kapsamında kayıt yaptırmak için gelen öğrencileri terör örgütlerine karşı bilgilendiriyor. Polisler, öğrencilere kenti tanıtan broşürler dağıtırken, her hangi bir sıkıntıda en yakın polis merkezine başvurmalarını istiyor. Özellikle başka şehirlerden gelen öğrenci ve velileriyle birebir iletişime geçen polis ekipleri, eğitim-öğretim döneminde de her zaman yanlarında olduklarını anlatırken, broşür, kitap, kek ve su gibi ikramlarda da bulundu.

“GÖNÜL RAHATLIĞIYLA GÖNDEREBİLİRLER”

Stant hakkında bilgiler veren Kahramanmaraş Emniyet MüdürlüğüTerörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli Komiser Yardımcısı Murat Kara, özellikle terör örgütlerine karşı öğrencileri uyardıklarını söyledi. KSÜ’nün güvenli bir üniversite olduğunu belirterek velilere seslenen Kara, gönül rahatlığıyla çocuklarını gönderebileceklerini anlatarak, “Bugün üniversitemizin kayıt dönemi başladı. Bizim amacımız eğitim-öğretim döneminin güvenli ve huzurlu bir şekilde geçmesini sağlamak. Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Müdürlüğü olarak Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’ni yeni kazanan öğrencilerimize kayıt döneminde özellikle terör örgütlerine karşı bilgilendirmek, terör örgütlerinin eleman temini konularında onlara yardımcı olarak terör örgütlerinin kendilerine yaklaşım tarzlarını anlatıyoruz. Onları terör örgütlerine karşı bilinçlendiriyoruz, bütün öğrencilerimize ilimizle ilgili kısa bilgiler veriyoruz. 19-23 Ağustos tarihleri arasında kayıt dönemi var, bu dönem zarfında Avşar Kampüsü’nde, Karacasu Kampüsü’nde ve Bahçelievler Kampüsü başta olmak üzere Pazarcık, Elbistan, Afşin ve Göksun Meslek Yüksekokullarında arkadaşlarımızı bütün öğrencilerimiz görebilirler. Stantlara uğrayarak öğrencilerimiz bilgi alabilirler. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ve yeni açılan İstiklal Üniversitesi’ne ailelerimiz öğrencilerini gönül rahatlığıyla gönderebilirler. Biz her kampüste gerekli önlemleri alıyoruz, personellerimiz 7/24 burada. Sadece kayıt döneminde değil, yıl içinde de personelimiz burada, her zaman bizlere ulaşabilirler. Dağıttığımız broşürlerde telefon ve irtibat numaralarımız var, muhakkak bizlere ulaşsınlar, görmedim, duymadım, bilmedim şeklinde değil gördüğünü ve duyduğunu bize söylesinler, biz de ona göre önlem alalım” dedi.

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü’nün göz bebeği olan ve operasyonlardaki başarılarıyla dikkat çeken ‘Alfi’ isimli polis köpeği de dondurma yemesiyle öğrencilerin yüzünü güldürdü.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz