İl Emniyet Müdürlüğü Ek Hizmet Binası İçerisinde düzenlenen programa; Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü’nde görevli İl Emniyet Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, sıralı amirler ve polis memurları katıldı. Emniyet teşkilatına Toplum Destekli Polislik, Asayiş, Kom, Tem, Trafik, Güvenlik, Çevik Kuvvet şube personelinin yanı sıra, diğer tüm birimler ile İlçe Emniyet Müdürlükleri ve bağlı Polis Merkezleri personeli kan bağışında bulundu. İl Emniyet Müdür Yardımcısı İhsan Kıvrak, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Çeribaş ve Personel Müdürü Tuncer Eroktay, personel ile birlikte kan verirken, açıklamalarda bulundular. Kan bağışı esnasında, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 95'inci yıl dönümüne vurgu yapılırken, şehitlerimizin vatan için canını feda ettiği, vatan toprağına kan döktükleri, bu vesile ile polislerimizin kan bağışı ile bu günü anlamlandırmak istedikleri vurgulandı.

“KAN HAYATTIR”
İl Emniyet Müdür Yardımcısı İhsan Kıvrak, şunları kaydetti: “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95’inci yıl dönümü dolayısıyla Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü olarak bir kan verme etkinliği düzenledik. Bu kapsamda emniyet teşkilatı mensupları olarak hep birlikte kan bağışında bulunuyoruz. Bu vesile ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimize de Allah’tan şifa diliyorum. Kan hayattır. İnsan hayatında kana her zaman için ihtiyaç olabilir. Bu anlamlı günde de iyi bir etkinlik olduğunu düşünüyorum.”

“KAN BAĞIŞININ SAĞLIK YÖNÜNDEN ÇOK CİDDİ FAYDALARI VAR”
İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Çeribaş, şunları söyledi: “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95’inci yılı olması münasebetiyle emniyet teşkilatı olarak kan bağışı kampanyası yaptık. Birçok meslektaşımız kan bağışında bulunuyor. Bende emniyet teşkilatının bir üyesi olarak bu benim 11’inci bağışım. Kan bağışının sağlık yönünden çok ciddi faydaları var. Kan yoğunluğu insanlarda kan verilince düşüyor. Kan verdikten sonra kendimi daha sağlıklı ve dinç hissediyorum. Kan bağışını tüm vatandaşlarımıza öneriyorum.”

“TÜM VATANDAŞLARIMIZI KAN VERMEYE DAVET EDİYORUZ”
Personel Şube Müdürü Tuncer Eroktay, şunları dedi: “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95’inci yıl dönümünde Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü olarak tüm personelimizle birlikte kan bağışında bulunduk. Cumhuriyet ilan edilirken atalarımız kan döktüler, şehit oldular. Bizde bu bağlamda kanlarımızı bağışlamak istedik. İl Emniyet Müdürlüğümüzün fikriydi. Bizde duyurumuzu yaptık ve gerçekten yüksek bir katılımla kan verdik. Kan herkese lazım olabiliyor. Hiç kimse yaralanmayacağım, hasta olmayacağım diye düşünmesin. Zaten kan bağışı önemli bir şey. Bu nedenle tüm vatandaşlarımızı kan vermeye davet ediyoruz.”

“KAN VERMEK DEMEK HAYAT KURTARMAK DEMEKTİR
Başpolis Ali Değirmenci ise şöyle konuştu: “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95’inci yıl dönümü etkinliklerinden dolayı bizde Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü olarak kan verme kampanyası düzenledik. Bizde polis memurları olarak kan verdik. Bu etkinlik gerçekten çok önemli bir etkinlik. Neticede kan vermek demek hayat kurtarmak demektir. Dolayısıyla bizde emniyet personelleri olarak kan verme etkinliğine maksimum seviyede katılma gereği duyduk ve kan verdik. Biz emniyet teşkilatı olarak her türlü sosyal aktivitelerde olduğumuz gibi kan verme etkinliğinde de bulunuyoruz. Bundan dolayı da gerçekten çok mutluyuz. Türk Kızılayı ilimiz genelinde birçok kan verme stantları oluşturuyor. Kan vermenin çok ama çok önemli bir olgu olduğunu söylemek istiyorum. Bunun için halkımız gerçekten çok hassas davranırlarsa memnun oluruz.”

“KAN BİZİM CANIMIZDIR”
Polis Memuru Mustafa Çok’da, “‘Kan ver Hayat Kurtar’ sloganıyla cumhuriyetimizin kuruluşunun 95’inci yıl dönümü münasebetiyle Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü olarak tüm teşkilat mensuplarımızla beraber kan vermeye geldik. Dolayısıyla kan bizim canımızdır. Kan vererek insanlarımızın hayatlarını kurtarmak çok önemli. Kan vermek sağlık yönünden hücreleri yenilediği için çok önemli. Tabii bunun yanında duyarlılık olarak ta önemli. Bu bağlamda vatandaşlarımızı kan vermeye davet ediyorum. Biz Toplum Destekli Polisler olarak alanda sürekli varız. Zaman zaman kanamalı hastaları da görüyoruz. Bir ünite kana ihtiyacı olan vatandaşları da görüyoruz. Bunları gördükçe kanın önemi daha da artıyor. Sağlıklı bütün bireylere kan vermelerini tavsiye ederiz” ifadelerine yer verdi.

“GÜZEL BİR ETKİNLİKTE BİRLİKTE OLDUK”
Son olarak Polis Memuru İsmail Kışlak, “Kan bağışı insan sağlığı için çok önemli. Bu nedenle bizde emniyet personelleri olarak bu etkinliğe büyük ilgi gösterdik. Bugün güzel bir etkinlikte birlikte olduk. Kızılay’a teşekkür ediyorum. Ayrıca Cumhuriyet Bayramımızı da kutlu olsun” şeklinde konuştu.

Haber: Emre AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz