Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, yine önemli bir çalışmanın altına imzasını attı. Özellikle toplumu yakından ilgilendiren konularda mesai mefhumu gözetmeksizin vatandaşı bilgilendiren ve bir farkındalık oluşturmak için gayret gösteren Toplum Destekli Polisler, yaz aylarının gelmesiyle birlikte herhangi bir boğulma vakasının yaşanmaması için sulama kanallarında adeta nöbet tutuyor. Yunus ve diğer resmi polis ekiplerinin de katıldığı denetlemelerde suya giren çocuklar sudan çıkartılarak ailelerine teslim ediliyor.

Bu kapsamda Toplum Destekli Polis ekipleri ve yunus ekipleri, Hanefi Mahçiçek Stadyumu arkasındaki sulama kanalında denetleme yaptı. Yapılan denetimde sulama kanalına giren 10-15 çocuk görüldü. Suya giren çocukları anında çıkartan polis ekipleri, çocukları kanallara girmemeleri konusunda uyararak ailelerine teslim etti. Ailelerin de uyarıldığı denetleme de polis ekipleri, çocuklara şapka dağıttı.

BİZİ GÖREN AİLELER ÇOCUKLARININ BOĞULDUĞUNU ZANNETTİ”
Yapılan denetlemeyle ilgili konuşan Toplum Destekli Şube Müdürlüğü’nde görevli Komiser Yardımcısı Mustafa İnce, “Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü olarak gerek yunus ekipleri gerek resmi ekipler gerekse de Toplum Destekli ekipler ve diğer unsurlarımızla birlikte 7/24 esasına dayalı kanal boylarını takip ediyoruz, denetliyoruz, kontrol ediyoruz. Tabii bütün önlemlerimize rağmen az önceki denetimimizde çocukların kanala girdiğini gördük. Çocuklarımız belediyelerin havuzları yerine buradaki hijyensiz sulama kanallarına giriyorlar. Çocuklar kanalda suya girerken fiziki şartlarının yeterli olmamasından dolayı geçen yıllarda olduğu gibi boğulma vakaları yaşanıyor. Bu yıl çok şükür aldığımız sıkı tedbirlerle birlikte herhangi bir boğulma vakası yaşanmadı. Az önceki denetimimizde 10-15 çocuk bu kirli sulara girip serinlemeye çalıştılar. Biz bu çocukları aldık ve ailelerine teslim ettik. Tabii bizi gören aileler çocuklarının boğulduğunu zannettiler” dedi.

AİLELERİMİZİN ÇOCUKLARINI DENETLEMELERİNİ İSTİYORUZ”
Ailelerin çocukları denetlemesi gerektiğine dikkat çeken İnce, “Yaz aylarının gelmesi özellikle de okulların tatil olmasıyla birlikte belediyelerimizin, gençlik, spor il müdürlüğümüzün maddi yönden uygun havuzları var. Çocuklarımıza ailelerinin nezdinde oralara gitmelerini öneriyoruz. Sulama kanalları hem hijyensiz hem debisi yüksek hem de akıntısı fazla. Bir de balçıktan dolayı kenarları ve zemini kayganlaştığı için girdikleri zaman çocuklar çıkamıyor. Bu şekilde de çocuklarımız maalesef boğuluyor. Canlar yitiriliyor. Biz Kahramanmaraş emniyeti olarak bunu bir gönül borcu olarak biliyoruz ve çocuklarımızı sık sık bu konularda uyarıyoruz. Bugünde geldik, çocuklarımızı uyardık. Ailelerimizin çocuklarını bu konuda uyarmalarını, çocuklarını denetlemelerini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz