Özellikle son yıllarda gelişen, değişen ve büyüyen Türkiye ile beraber aynı oranda hareketlilik kazanan ancak yaşadığı bu hareketlilikten ötürü birçok sorunu da beraberinde getiren gayrimenkul sektörü, Doğrufiyat.net’in başlattığı dijital dönüşümle artık farklı bir boyuta geçti. Sitenin kurucusu olan Gayrimenkul Uzmanı İsmail Orçan’ın çabalarıyla ilan sitelerinde düzensiz olan ev ilanları bundan böyle Dijital Emlak Ofisi sistemiyle daha düzenli hale gelecek. Konuyla ilgili bilgi veren Orçan, “Bir müşteri diyelim ki emlak ofisine evini verdi. Tam bu noktada Doğrufiyat.net’i kullanan bir emlak ofisini düşünelim. Eğer Doğrufiyat.net’i kullanıyorsa periyoduk olarak o ilana kaç kişi ziyaret etmiş? Kaç teklif almış? teklifler otomatik olarak mülk sahibine doğrudan gidiyor mu? Kaç kişiyle görüşülmüş? Kişinin cep telefonuna doğrudan gelecek yeni sistemimizde. Yeni sistemimizde bir ilana sizin platformumuza girdiği zaman müşteri teklifte verebilecek” ifadelerini kullandı.

DİJİTAL EMLAK OFİSİ PLATFORMU BAŞLATIYORUZ”
Dijital Emlak Ofisi Platformu başlattıklarına dikkat çeken Orçan, “Klasik emlak sistemi vardı. Klasik emlak sistemi masa, ofis, afiş dönemiydi. Ve birkaç ilan sitesine ver, otur bekle tarzındaydı. Günümüzde artık teknoloji o kadar gelişiyor ki fakat bundan emlak ofisleri nasibini almamış. Müşteriye tam bir tatmin edici cevap vermiyor emlak ofisleri. Müşteri diyor ki sen afiş asıyorsun bende asarım. Bir kaç ilan sitesine ilan veriyorsun bende veririm. Sen bana ekstrayı sunman lazım. Bu şekilde emlak sistemi devam ediyordu fakat teknoloji ilerlerken tüm sektörleri teknoloji vurdu. Güzel bir şekilde teknoloji değişimi gerçekleşti. Çağımızda teknoloji çağı sonuçta. Değişim çağı.Doğrufiyat.net ile beraber Emlak’ta dijital dönüşüm başladı. Dijital Emlak Ofisi platformu başlatıyoruz. Dijital Emlak Ofisi platformu şöyle; Gayrimenkul ofisindeki emlak ofisinin müşterilerin müşterilere hitap edeceği dijital bir platform sunmak. Dijital platformla bir emlak ofisinin kendi ürünlerini bu platformda yayınlayarak doğrudan müşterilere ulaşmasını amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

DİJİTAL PLATFORMDA MÜŞTERİNİN İSTEDİĞİ ALGIYI YARATABİLİYORSUN”
“Dijital platformumuz da mesela küçük detaylarla müşterinin istediği algıyı yaratabiliyorsunuz” diyen Orçan, sözlerinin devamında şunları kaydetti: “Tabi burada alt yapısal sistem de akıllı bir mobil sisteminden yararlanarak bu platformla beraber emlak dükkânlarında daha çok dijitale odaklanmasını sağlayacağız. Bir emlak ofisini düşündüğünüz zaman artık her emlak ofisinin kendine ait sitesinin olması lazım. Burada sosyal medya, ulusal medya ve kendi platformunun gücüyle entegre ile beraber müşteriye cevap vermesi lazım.”

KLASİK EMLAK DEVRİNİN KAPANDI”
Klasik emlak devrinin artık rafa kalktığını ifade eden Orçan, “Bu teklife karşılık mülk sahibinin cebine yeni platformda teklif verecek. Sitede teklif verecek. Ve o mülk sahibinin da cebine düşecek verilen teklif. Haftalık olarak o doğru fiyat o mülk sahibine sitenin ziyaretçi sayısını değilde o ilanın kaç kişi gördüğü otomatik olarak kendisi görebilecek. Bir emlak ofisinden kendisi alabilecek. Bunun yanında ada cep bültenleri diye bir olay çıkartıyoruz biz. Cep bülteni şudur; doğru fiyattaki tüm ilanları bir formatta pdf formatını cep formatına çeviriyoruz. Bu cep formatından isterse siteden indirecekler tüm ilanları tek celsede tüm ilanları bakacak ve siteye girmeden gerekirse de biz kendi müşterilerimize bu ilanları WhatsApptan cep bültenine göndereceğiz. Bu da çok ciddi bir pazarlama ağı oluşturuyor. Klasik emlak devrinin kapandığını söyleyebiliriz” diye konuştu.

BİR EMLAK OFİSİ BİR TABELADAN DAHA FAZLASI”
Bir emlak ofisinin bir tabeladan daha fazlası olduğunu dile getiren Orçan, Doğrufiyat.net’in Kahramanmaraş’taki giriş fiyatının şuan 20 bin seviyesinde olduğunu sözlerine ekledi. Orçan, “Yerel emlak sistemi hiç dijital dönüşüm sağlamadığı gibi ulusallarda yardımcı olmamış. Mesela yerel ulusal emlak sitemleri var bayilik veren sistemler. Onlarda bu alanda hep pasif kalmışlar. Onlar şunu demişler; biz bir tabela veriyoruz bayilik olarak oraya yeter. Aslında emlakçılığın sorunu o değil. Asıl sorun ürünü satabileceği platform araması lazım. Ürün nasıl satılır demesi lazım. Buna hitap eden sadece birçok ulusal siteler var. Fakat bunlarda yetersiz kalmış.100 emlakçı 100 ilanı oraya verdiği zaman orayı müşteriler girdiği zaman kontrolsüz ilanlarla karşılaşmışlar Ahmet emlak girmiş, Mehmet emlak girmiş, y emlak girmiş aynı Emlaklar farklı farklı fiyatlar verilmiş aslında bu da yine emlakçılara ters tepkiye sebep olmuş. Ulusal sitelerde kendi bayilerine sadece bir tabela vermişler. Mesela ulusal bayide şöyle bir şey söylememişler; Ulusal bayi Türkiye genelinde web sitesi kurup bir dijital platform yaratıp o emlak ofislerini oraya kaydırıp müşterileri oraya çekmemişler. Bunu kaygısında gütmemişler. Biz şunu hedefliyoruz; Doğrufiyat.net Kahramanmaraş bayisiyiz. İlklerdeniz yani. İstanbul’da firmamız var, burada da firmamız var. Artık bir tabeladan fazlasıdır diye düşünüyoruz. Bir emlak ofisi bir tabeladan daha fazlası. Bir emlak ofisinin müşterisine ait pazarlama gücüyle platformlarla daha geniş kitleye ulaşmasını düşünüyoruz. Doğrufiyat.net olarak biz dönüşümümüzü mart ayında tamamladık. Doğrufiyat.net’in Kahramanmaraş’ta giriş fiyatı şuan 20 bin seviyesi buldu. Bu ciddi bir potansiyel demektir” dedi.

ULUSAL SİTELER SADECE GAZETEDE KALMIŞLAR”
Ulusal sitelerin sadece gazetelerde kaldığını anlatan Orçan, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Aslında bunu ben değil bütün emlak firmaların yapması gerekiyordu. Kendilerine ait sitelerde müşterilerini de oraya çekmesi lazımdı. Doğrufiyat.net sitesi’nin hem bir ofisi var hem bir web sitesi var. Normalde ulusal siteler sadece gazetede kalmışlar. Müşteriler senin sitenden ürün alıyor. Arka planda mülk sahibinin ismini giriyorum teklif butonunda mülk sahibine de gidiyor. Otomatikman teklif veriyor. Hiçbir emlak firması bunu yapmamış. Haftalık kaç ziyaretçi geldi diye otomatik men mesaj ya da mail gitmemiş. Böyle bir platform kurmamışlar. Böyle bir hizmet kurmamışlar.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz