2012 yılında bir trafik kazasında eşini kaybeden ve olay sonrası kan parası alan 3 çocuklu anne İlkay Taşdemir, kendisine verilen parayla hem kendinin hem de çocuklarının başını sokabileceği bir ev almak istedi. Bu doğrultuda bir arkadaşı vesilesiyle kentte faaliyet sürdüren emlakçı A.A. ile tanışan Taşdemir, kaza sonrası kendisine verilen para ile emlakçıdan ev satın aldı. Ancak Taşdemir, henüz evi alalı 6 ay olmuşken bankadan gelen icra tebligatı ile sarsıldı. Eve gelen tebligat sonrası araştırmaya koyulan Taşdemir, evin aslında ipotekli olduğunu öğrendi. Yaşadığı durum karşısında şok olan Taşdemir, Tapu Müdürlüğünde ev alma işlemleri sırasında emlakçının kendisine bunu söylemediğini ve herhangi bir şekilde de sözleşmeyi okutmadığını söyledi. 3 çocuğuyla beraber 3 yıldan bu yana icra işlemleriyle uğraştığının altını çizen Taşdemir, kendisine evi satan emlakçıya ulaşamadığını belirtti. Büyük bir mağduriyet yaşadığını ifade eden Taşdemir, yetkililerden konunun çözümü için destek istiyor.

BANA EVİN İPOTEKLİ OLDUĞUNU SÖYLEMEDİLER”

Konuyla ilgili gazetemize konuşan Taşdemir, “12 Şubat 2012’de eşimi trafik kazasında kaybettim. Eşimden dolayı kan parası almıştık ve bu kan parasıyla bir evim olsun istedim. Sonra da bir arkadaşım vesilesiyle, bir emlakçıyla tanışıp ev aldım. Bu emlakçıdan evimizi aldıktan 6 ay sonra evime bir haciz kâğıdı geldi. Bunları araştırmaya başladım ve evin ipotekli olduğu, 3-4 ay içerisinde de satılacağı yazıyordu. Ne yapacağımı bilemedim. Panikleyip emlakçının yanına gittim. Emlakçıyı bulamadım, sürekli kaçtı benden. Tapu’ya gittim, oradan sözleşmeyi aldım. Tapu'dakiler de aynı bahaneyle “Bu evin ipotekli olduğunu sana neden söylemediler?” dedi. Hiç kimse bana bunu söylemedi” şeklinde konuştu.

EV SATILIRSA ÇOCUKLARIMLA BİRLİKTE SOKAKTA KALIRIZ”
Oturduğu evin satılması halinde 3 çocuğuyla beraber sokakta kalacağını anlatan Taşdemir, “Benim 3 tane kız çocuğum var. Asgari ücretle çalışıyorum ve ben bu evin üzerine 30 bin TL kredi çekmiştim. Evin kredisini ödüyorum ve bu ev satılırsa sokakta kalırız. Kirada bile oturamayız. 3 yıldır bununla uğraşıyorum. 3 yıldır evimin satışıyla ilgili belgeler geliyor. Ben bu belgeleri alıp savcılığa gidiyorum, itiraz dilekçesinde bulunuyorum. Eylül ayında mahkememiz var. Sonucu ne olur hiçbir bilgim yok” ifadelerini kullandı.

EMLAKÇI YERİNDE AMA HALA BENDEN KAÇIYOR”

Emlakçının sürekli olarak kendisinden kaçtığını kaydeden Taşdemir, “Tek başıma çabalıyorum. Sürekli gereğinin yapılacağını söylediler. Başka da hiçbir yere gitmedim. Daha doğrusu gitmeye çalıştım ama kimseye ulaşamadım. Emlakçı yerinde ama hala benden kaçıyor. Arıyorum, telefonlarıma bakmıyor. Bu emlakçıyla tanıştıran arkadaşımla tartışma yaşadılar ama nafile. Yetkililerden bu ev satılmadan temize çıkması için yardım istiyorum. 3 tane kızım var başka da kimsem yok” dedi.

Haber: Emre Akkış/Ahmet Güneçıkan

Editör: Mahmut Beyaz