1 Ekim 2015’te Emekliler Derneği’nin Genel Kongresinde dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu, evi olmayan emeklilere peşinatsız 240 ay, 240 TL taksitle ödemeli konut müjdesi vermiş, akabinde ise ev alma hayali ile yanıp tutuşan Kahramanmaraşlı binlerce emekli, Emekliler Derneği’ne yoğun bir başvuru talebinde bulunmuştu. Ancak aradan geçen yaklaşık 2 yıllık süreçte TOKİ tarafından herhangi bir adımın atılmadığını ifade eden Türkiye Emekliler Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Mehmet Nalbantbaşı, 2016 yılı içerisinde TOKİ Başkanlığına 170 bin metrekare hazineye ait arsanın ada parsel ile paftasını verdiklerini ve bir yılı aşkın süredir bürokrasi nedeniyle beklediklerini söyledi. Bürokrasi engelini TBMM İçişleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç’in gayretli çalışmalarıyla aşmaya çalıştıklarını belirten Nalbantbaşı, “Kahramanmaraş’ a hizmet etmek gayesi ile seçildiğini bildiğimiz tüm vekillerimiz ile Büyükşehir Belediye Başkanımız ve tüm hükümet yetkililerimizin kira derdi ile boğuşan yaşlı halinde sürekli ev değiştirmek zorunda kalan emeklilerimizin konut derdinin çözümü konusunda verdiğimiz mücadeleye katkı vermeleri emekliler adına beklentilerimizdir” şeklinde konuştu.

15 BİN EMEKLİNİN GÖZÜ KULAĞI TOKİ’DE
Kahramanmaraş’ta Emekliler Derneği’ne kayıtlı yaklaşık 15 bin emeklinin ev sahibi olacağı günü beklediğini vurgulayan Nalbantbaşı, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “7 Haziran seçimlerinden sonra oluşan kaos ortamından yöneticilerimizin basiretli tutumuyla en az zayiatla kurtulduk. Tam bu sırada 21 Ekim 2015 günü genel merkezimizde bizlere hitap eden Ahmet Davutoğlu TOKİ‘nin emeklilere “240 ay vade ve 240 TL taksit” ile “peşinatsız” konut yapacağını “evsiz emekli kalmayıncaya kadar” TOKİ‘nin emeklinin hizmetinde olacağını söyledi. Bu konuşmayı TRT canlı olarak yayınladı. Bu arada Başbakan bunları ve geçmişten günümüze yaşanan olumsuzlukları gençlere anlatmamız gerektiğini söyleyerek bizlere görev verdi. Bu taahhütle birlikte bize verilen görev sonunda biz bu konuşmayı bir hafta içinde 15 bin emekli ailesine izlettik ve bu çalışmalar sonunda 1 Kasım seçimlerinden tek başına iktidar çıktı. Bundan sonra ise Türkiye genelinde emekliler, derneğimize başvurarak konut talebinde bulundular. Kahramanmaraş Şubesine başvuru yapan 15 bin emeklinin isim listesini valilik kanalıyla TOKİ’ye bildirdik.”

BİR YILI AŞKIN SÜREDİR BÜROKRASİ NEDENİYLE BEKLİYORUZ”
Bir yılı aşkın süredir bürokrasi nedeniyle beklediklerini dile getiren Nalbantbaşı, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Ayrıca; 30 temmuz 2016 günü ziyaret ettiğimiz Çalışma Bakanımız Süleyman Soylu “Devlette devamlılık esastır” diyerek Ahmet Davutoğlu’nun sözünün hala geçerli olduğunu ifade etti. TOKİ Başkanlığı tarafından konutların yapılacağını söyledi. Biz 2016 yılı içerisinde TOKİ Başkanlığına 80 parsel yaklaşık 170 bin metrekare hazineye ait arsanın ada parsel ve paftasını verdik. Bir yılı aşkın zamandır bürokrasi nedeniyle bekliyoruz. TBMM İçişleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç beyin gayretleri ile bürokrasiyi aşmaya çalışıyoruz. Davutoğlu’nun sözünün üzerinden yaklaşık 2 yıl, bizim TOKİ ye arsa teslim edişimizin üzerinden 1 yıldan fazla zaman geçti. Emeklilerimiz artık “bu sözler de eski hükümetlerin sözü gibi oldu” sözleri ile güven sarsıntısını ifade ediyorlar. Bunun doğru olmadığı konusunda izah etmede zorlanmaya başladık.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz