Kahramanmaraş’ın Onikişubat İlçesi’ne bağlı Dumlupınar Mahallesi Sait Zarifoğlu Bulvarı üzerinde bulunan elektrik direği ve saha dolabı bölge esnaflarına büyük zorluk çektiriyor. Türk Telekom’a ait olduğu öğrenilen direk ve direğe giden elektrik kablolarının yer üstünde olması hem esnafları hem de vatandaşları tedirgin ediyor. Kaldırımın diğer tarafında bulunan tatlı imalathanesine malzeme indirdikleri esnada kabloların üzerinden atladıklarını dile getiren tatlıcı esnafı, direğin kablolarının yer altına alınmasını istiyor. Mahallenin diğer ucunda bulanan yine Türk Telekom’a ait olduğu öğrenilen saha dolabı ise, kaldırımın tamamını işgal ederken, hem vatandaşlara, hem görme engelli bireylere hem de yanındaki mobilyacı dükkanına zarar veriyor. Esnaflar özellikle işi gücü bırakıp, saha dolabının üzerine yazılan küfürlü yazıları da sildiklerinin altını çiziyor.

YETKİLİLERDEN YARDIM BEKLİYORUZ”

Saha dolabının yanında bulunan Seçkin Mobilya’nın sahibi Şeref Kavak, saha dolabının kendilerine malzeme indirirken büyük zorluk yaşattığını söyledi. Özellikle görme engelli vatandaşların karşı tarafa geçmek için yola inmek zorunda kaldığını ve onlar için tehlikeli olduğunu belirten Kavak, “Burada bulunan trafo, bize malzeme indirirken engel oluyor. Artı gelmek isteyen müşterilerimizin görüş açısını da kapatıyor, köşe olduğu için araçlar dönerken bu trafoya değiyor. Üzerine çirkin çirkin yazılar da yazılıyor, bunlara da çok uğraş veriyorum. Bazen işimizi bırakıp bu trafonun üzerindeki küfürlü yazıları silmeye çalışıyoruz. Birde buradan inerken bakarsanız taşın olduğu yeri ben söktüm. Burada kaç tane bayan düz olduğundan dolayı sırt üstü düştü. Buraya merdiven gibi bir şey de düşürülebilir, çünkü yerle kaldırımın arası da oldukça yüksek. En azından görme engelli kardeşlerimiz de daha rahat eder, çok fazla karşılaştık görme engelliler yolu dolaşıyor kaldırıma çıkmak için. Yetkililerden rica ediyoruz, lütfen mümkünse bunu kaldırsınlar, daha müsait bir alana alsınlar. Muhtarlığımız konuyla ilgili taleplerde bulundu, İnşallah yetkililerimiz elini taşın altına koyar ve bizlere yardım eder. Çoğu zaman burayı tamire gelenler bile bunun yerinin çok yanlış olduğunu ve kaldırılması gerektiğini söylüyor” dedi.

BİRŞEY OLSA SORUMLULUĞU KİMDE OLACAK”

Bölge esnaflarından İlyas Büyükçapar ise, saha dolabının az ilerisinde bulunan elektrik trafosunun da aracın çarpması nedeniyle kırıldığını, yetkililerin ise halen gelip yapmadığını ifade etti. “Kötü bir şey olsa sorumluluğu kimde olacak” diyen Büyükçapar, “Ben buranın hem esnafıyım hem de mülkiyetin sahibiyim. Arkadaşlar mobilyacı devamlı büyük malzemeler indirip bindiriyorlar, çok büyük zorluk çekiyorlar. Sadece onlar değil, buradan geçen vatandaşa da sıkıntı oluyor. Burası aşağı yoldan daha üstteydi, Şeref usta açtı vatandaşlar geçebilsin diye. Az yukarıda da bir trafo var bakın oda kırık, araba vurdu kırmıştı. Telefon açtım, bir şahsa bağladılar biz orayı yaptık dediler. Ben ya orası değil, adresi tekrar veriyorum daha gelecekler. Allah korusun elektrik trafosu bu yani, bir şey olsa sorumluluğu kimde olacak” ifadelerini kullandı.

BIRAKIN ENGELLİLERİ, DİĞER YAYALAR BİLE GEÇEMİYOR”

AK Parti mahalle temsilcisi olduğunu belirten Seyfi Şavkılı’da saha dolabının ve elektrik direğinin kablolarının yer altına alınması için başvuruda bulunduklarını söyledi. BİMER’e şikayette bulunduklarını dile getiren Şavkılı, “Bizim partimiz bize muhtar gibi sizlerde mahallenizin eksikliklerini takip edin demişti. Bizlerde takip ediyoruz. Bu trafoya saha dolabı diyorlar, Türk Telekom’un internet dolabı. Biz Türk Telekom’a dilekçe verdik, ekstra BİMER’e de yazdım. BİMER, BTK’ya göndermiş, BTK’nın mail olarak gelen cevabı olumsuz. İncelediklerini herhangi bir problem teşkil etmediğini söylemişler. Genel Müdürlüklerinden bana gelen telefonda da Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na müracaat ettik, Büyükşehir’den yer altı kazma iznini alır almaz uygun kenara alacağız dediler. O şekilde kaldı, şuan görüldüğü gibi hiçbir değişiklik yok. Bırakın engellileri yayalar bile geçemiyor. Tamamen, külliyen iptal bu kaldırımın çıkışı. Elektrik direği de tam imalathanenin giriş kapısı, giriş kapısının önü olduğu için içeriye malzeme taşırken sorun oluyor. Kablolar yerde açıkta duruyor, o kabloların yere alınmasını istiyoruz. Bu bulvarda özellikle tek bir direk var Türk Telekom’un o da o direk. Yerin altına alsalar kabloyu sorun olmayacak. Gelen ekipler yaşlılara demişler ki, az ilerden yeri kırarız, yer altına alırız, gidiş o gidiş ses yok. Bunları en başında kendilerinin düşünmesi gerek” şeklinde konuştu.

BİZİM İMDADIMIZA ANCA BÜYÜKŞEHİR YETİŞİR”

Esnaflardan Süleyman Çiçek ise, “Bizim iş yerimizin önünde vatandaşların inecek kaldırımda yerleri yok. Basamak bile yok. Bir iki defa orayı harçla biz yaptık zaten. O trafonun kaldırılmasını istiyoruz. Yetkilerin gerekeni yapmasını arz ediyoruz. Bizim imdadımıza anca Büyükşehir Belediyesi yetişir” açıklamalarında bulundu.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz