CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, TBMM’de yaptığı konuşmada Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'nden getirdiği şeker pancarını göstererek, “Değerli AKP'li milletvekilleri, bu elimde tuttuğum pancar, şeker pancarı. Belki ne olduğunu bilmiyorsunuzdur. Bu kolesterole iyi gelir. Bu tansiyona iyi gelir, sinirleri yumuşatır, gevşetir. Bu Anadolu'da binlerce ailenin, binlerce evin ekmeğidir, gelinlik kızların gelinliğidir, damatlıktır, ekmektir” sözleriyle şeker pancarının önemini anlattı.

“BU SİZİN ESERİNİZ”
Konuşmasının devamında Elbistan Ovası'nda 150 bin ton pancarın kar altında beklediğini belirten Öztunç, “Çiftçi perişan, çiftçi kan ağlıyor. Bu sizin eseriniz fabrikayı özelleştirdiğiniz için. Bari bir işe yarayın, bu çiftçinin bu zararını gidermek için Elbistan'ı afet bölgesi ilan edin” dedi.

DÜN DE(19.11.2018) konuyla ilgili TBMM’de bir de basın toplantısı düzenleyen Öztunç, şu ifadeleri kullanmıştı;

“KOCA BİR ŞEHİR BATMAK ÜZERE”
Fabrikanın derdi şeker üretmek değil. Fabrikayı satın alan patronun derdi, fabrikanın arazisini satmak; oraya rezidanslar, binalar yapmak. 150 bin ton pancar alım bekliyor ama bu arada olan oldu, kar yağdı ve pancar tarlada kaldı. Kar yağınca kalite düşüyor. Elbistan esnafı batıyor, koca bir şehir batmak üzere. AKP, Maraş'ta, özellikle de Elbistan'da çok oy alıyor. Elbistan bugüne kadar AKP'ye sahip çıktı ama bugün AKP çiftçiyi perişan etti. Adalet ve Kalkınma Partisine çağrıda bulunuyoruz; ya bu çiftçilerin zararlarını gidermek için burayı afet bölgesi ilan edin, çiftçilerin zararını devlet, hükümet ödesin ya da sattığınız fabrikanın sahiplerine söyleyin, bu pancarları satın alsınlar. Eğer bunu yapmazsınız koca bir şehir batacak."

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz