İlk satışa çıkan Alpullu Şeker Fabrikası oldu. Albayrak Grubu, Ersel Grubu, Binbir Gıda AŞ ve Alpullu Şeker Kooperatifi olmak üzere 4 şirket yarıştı. Kapalı tekliflerin ardından rezerv teklifler tamamlandıktan sonra pazarlık süreci başladı başladı. 1. tur elemesiz kapalı tur şeklinde gerçekleşti. Sonra elemeli 1. tura geçildi. Bu turda en düşük veren şirket elenmeli şeklinde ilerledi. Kapalı tekliflerde en yüksek 131 milyon Türk lirası oldu. Komisyon başkanı açık arttırma miktarını 149 milyon 900 bin Türk lirası olarak belirledi. İlk teklifi Binbir Gıda AŞ 150 milyon Türk lirası olarak verirken, Albayrak Grubu çekildi. Böylece Alpullu Şeker Fabrikası, Binbir Gıda AŞ'nin oldu.

Elbistan Şeker Fabrikası 297 milyon TL bedelle Mutlucan Tuz Madencilik İnşaat Turizm Otomotiv Petrol Nakliye Sanayi ve Ticaret AŞ.'ye satıldı. Elbistan Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmesi için yapılan nihai pazarlık görüşmelerine 5 firma katıldı.

DİĞER ŞEKER FABRİKALARI KAÇA KİME SATILDI?

Özelleştirme ihalesi şu ana kadar ihaleye çıkardığı fabrikalardan Erzincan, Kastamonu ve Erzurum için alıcı bulamadı. Bunun üzerine Erzincan için teklif süresi 4 Mayıs'a kadar uzatıldı ve taksit imkanı getirildi. Diğer şeker fabrikaları da bakın kaça kime satıldı:

Çorum Şeker Fabrikası: 528 milyon lira - Safi Katı Yakıt Sanayi şirketi

Yozgat Şeker Fabrikası: 275 milyon lira - Doğuş Çay

Kırşehir Şeker Fabrikası: 330 milyon lira - Tutgu Gıda

Niğde-Bor Şeker Fabrikası: 336 milyon lira - Doğuş Çay

Ilgın Şeker Fabrikası: 637 milyon lira - Alteks

Turhal Şeker Fabrikası: 569 milyon lira - Kayseri Şeker

Afyon Şeker Fabrikası : 725 milyon lira - Doğuş Çay

Burdur Şeker Fabrikası da satıldı.

Haber: Mustafa KIlınç

Editör: Mahmut Beyaz