Elbistan Ağaçlandırma projesi kapsamında Elbistan Şardağı’nın 15 bin dönümlük alanına yaklaşık olarak 500 bin fidan ve 50 bin adet Badem Tohumu ekildi.

Elbistan Ağaçlandırma projesi kapsamında Orman Bölge Müdürlüğü ve Elbistan Kaymakamlığının birlikte yürüttüğü, Elbistan Şardağı’nın yaklaşık 15 bin dönümlük alanına 2014 yılından itibaren yapılan çalışmalarda 400 bin adet Sedir, 100 bin adet Karaçam, Bin adet Dut Fidanı ve 50 bin adet Badem Tohumu ekildi. Elbistan İlçesi Şardağı’nda bir araya gelen, Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Emre, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Şahin Kocaköse, İlçe Emniyet Müdürü Barış Murat Başol, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve İlçedeki bazı okulların öğrencilerine Orman İşletme Şefliği Personelinin fidanların nasıl dikileceğini göstermesinin ardından, fidanları toprakla buluşturup hayat verdi.
‘GELECEK NESİLLER İÇİN EN BÜYÜK MİRAS OLDU’
Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Elbistan Ağaçlandırma çalışması kapsamında Orman İşletme Şefliği ile yaklaşık olarak 2 yıldır üzerinde çalışılan projede 30 bin dönümlük alanın meradan çıkarılarak, Orman idaresine tahsis edildiğini ve tahsis edilen bu 30 bin dönümlük alanın yaklaşık 15 bin dönümüne fidan dikilme çalışmalarının yapıldığını söyledi. Akkoyun, Elbistan ilçesini çevreleyen Şardağı’nın ağaçlandırılması konusunda vatandaşların istek ve taleplerinin olduğunu, vatandaşların yaşadıkları yerlerin ormanlarla, ağaçlarla kaplı olmasını istiyor. Bu istek ve talepler doğrultusunda Şardağı’nın 30 bin dönümlük alanının yaklaşık 15 bin dönümün ağaçlandırdık. Yapılan bu ağaçlandırma projesinin gelecek nesillere bırakabilecek en büyük miras olduğunu, bu fidanları hep birlikte koruduğumuz takdirde, önümüzdeki yıllarda bu alanlar yemyeşil olacaktır dedi. Göksun Orman İşletme Müdürü Osman Hasırcı, Elbistan İlçesinin, bölgedeki en az Ormana sahip bölge olduğunu ifade ederken Şardağı’nda yapılan böylesine büyük bir çalışmanın Elbistan için çok önemli olduğunu ve İlçedeki vatandaşlarında isteklerinin bu yönde olduğunu söyledi. Elbistan Orman İşletme Şefi Ceyhun Alkan’da 2014 yılında arazi tahsis edilmesinin ardından hızlı bir şekilde çalışmalara başlanıp, toprak işlemesinin yapıldığını, Elbistan’lı vatandaşlarında orman yangınları konusunda daha dikkatli olması gerektiğini, fidan dikilen yerlerde ateş yakılmaması gerektiğini söyledi.

Erdi İşbilir/Elbistan

Editör: Mahmut Beyaz