Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Elbistan Meslek Yüksek Okulu (EMYO) 2015-2016 akademik yılı mezuniyet töreni coşku ile gerçekleştirildi.

EMYO Konferans Salonu’nda düzenlenen mezuniyet töreninin açılış konuşmasını KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci yaptı. “Biliyoruz ki sizin özgüveniniz, sizin azminiz bu ülkenin en büyük teminatıdır. Bizim bu ülkeye, bu şehre, bu medeniyete aidiyet bağlarımızın güçlü olması, yarınların huzur ve emniyet içinde olması anlamına gelir. Buradan bu heyecanın, bu coşkunun ikliminden ilan ediyorum ki, buradaki gençlik, devraldığı mirasın, omuzlarındaki yükün farkında olan bir gençliktir. Bu gençlik, kavganın, çatışmanın değil dayanışmanın, paylaşmanın, kucaklaşmanın tarafında bir gençliktir. Bu gençlik, zifiri karanlıkta ak sütün içindeki ak kılı fark edecek kadar gözü keskin bir gençliktir." diyen Rektör Deveci, mezun öğrencilere “Hayatta ‘iyi ve kötü’ mücadelesi mutlaka olacaktır. Bedeli olsa dahi siz daima iyilerden olun. Zira sonuçta iyi olan haklı çıkacaktır. Hırslarımızı, arzularımızı, hedeflerimizi gerçekleştirirken ölüm karşısında da değerli olacak işler yapmak bizim idealimiz olsun. Saygın olmanın zengin olmaktan daha değerli olduğunu unutmayınız. Çevrenizdeki insanların yücelmesi ve başarısı sizi de yüceltecektir. Birer memur adayı olarak size gelen evrakları okumadan imzalamayın. Vatandaşı kapıda bekletmeyin. Önemli konularda acele etmeyin, biraz düşünün. Ayaklarınız yere basmadan medyatik olmayın.” tesviyelerinde bulundu.

‘BAŞARISIZLIK DİYE BİR ŞEY YOKTUR’

Törende Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun da kısa bir selamlama konuşması yaptı. Mezun öğrencilere bundan sonraki hayatlarında başarılar dileyen Kaymakam Akkoyun, “Burada şu anda ortak bir sevinç var. Çünkü bir emeğin karşılığında bitirilen bir okul var. Bundan sonraki yaşantınızda da inşallah muvaffakiyetlerle karşılaşırsınız. İmkânsız diye, başarısızlık diye bir şey yoktur. Gayret ve azim olduğu sürece başarı kaçınılmazdır. Başarılı olmuş, bir yerlere gelmiş insanların hayat hikâyelerine baktığınız zaman, birinci maddelerinin çalışmak olduğunu çok net olarak görürsünüz. Hayatın her alanında gayreti, çabayı ve mücadeleyi bırakmayın. Ülkemizin sizlere ihtiyacı var. Güzel ülkemiz gelişiyor ve büyüyor. Büyüyen ve gelişen Türkiye’de, kalkınan Türkiye’de çok büyük görevler alacaksınız. Bu başarıda pay sahibi olmak istiyorsanız çalışın ve gayret edin. Atalarımızdan emanet aldığımız Türkiye Cumhuriyeti’ni, evlatlarımıza alnımız ak ve başımız dik olarak teslim etmeliyiz.” dedi. EMYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Küsek ise mezun olacak öğrencilere seslenerek “Bugün, sizin için çok farklı bir anlam taşıyor. Yaşamınızın bir dönemini kapatıyor ve ondan aldığınız güçle bir başka dönemin başlangıcını yapıyorsunuz. Hepinizin birer sorumluluk sahibi, kendini yetiştirmiş bireyler olarak sağlam hayat temelleri oluşturmanıza yardımcı olabildiysek ne mutlu bize. Bugün aynı zamanda bir son değil aksine başlangıçtır. Sizleri bugüne kadar önemsediğimiz gibi bundan sonra da önemseyeceğiz.” şeklinde konuştu.  Törende 2015-2016 EMYO okul birincisi İlknur Atacan da mezun öğrenciler adına konuşma yaptı. Açılış konuşmalarının ardından dereceye girenlere ödülleri protokol üyeleri tarafından verilirken İlknur Atacan birinci, Tuğba Güneş ikinci, Burak Kazan ise üçüncü oldu. Mezuniyet töreni dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verilmesinin ardından, öğrencilerin hep birlikte mezuniyet andını okuması ve kep fırlatmalarıyla son bulurken, törene KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci’nin yanı sıra Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Elbistan Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cafer Gençoğlan, EMYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Küsek, Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt, Elbistan Gençlik  izmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cengizhan Firik, Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Yılmaz, öğretim elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Haber Merkezi
Editör: Mahmut Beyaz