Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri ve Parti Meclisi üyelerinden oluşan bir grup heyet Elbistan İlçe Teşkilatını ziyaret etti.

Ziyaret sırasında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ Elbistan İlçesinin İl olması için Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'e kanun teklifi verdiği müjdesini partilileri ile paylaşarak eski Kültür ve Turizm Bakanı Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal'ın bu kanun teklifine destek vermesi gerektiğini ifade etti.

CHP'Lİ VEKİL ELBİSTAN'IN İL OLMASI İÇİN KANUN TEKLİFİ VERDİ

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Elbistan İlçe Teşkilatında Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu ile CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç partilileri ile bir araya geldi. Parti binasında CHP'li Vekillere nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden İlçe Başkanı İnan Bulut sözü CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç'a bıraktı. Öztunç yaptığı konuşmada Elbistan'da olmaktan gurur duyduğunu belirtirken CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ'ın Elbistan İlçesinin İl olması için Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'e kanun teklifi verdiği müjdesini söyledi. Öztunç yaptığı konuşmada şunları söyledi. "Hazır siyasette uyum varken ben sizlerin huzurunda Eski Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'a sesleniyorum, Kendi partini ikna et gel el ele verip Elbistan'ın yıllardır beklediği hasreti giderip Elbistan'ı İl yapalım. Eğer Elbistan il olmazsa bunun sorumlusu Ak Parti ve Sayın Mahir Ünal'dır dedi.

‘15 TEMMUZ DEMOKRASİ TARİHİNİN EN AĞIR SALDIRISI OLDU’

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu yaptığı konuşmada, Kurtuluş Savaşında bombalanmayan TBMM 15 temmuz gecesi bombalandığını belirtti. Dudu:" Bu derece gözünü karartmış bir grubun başarılı olması halinde bu Ülkede neler yapabileceğini ciddi anlamda hissettik ama neyse ki hem parlamentonun direnmesi, hem siyasi partilerin direnmesi ve en önemli halkımızın direnmesi sayesinde darbe girişimi başarıya ulaşmadı dedi." Türkiye'nin artık normalleşmeye ihtiyacı var öncelikle bu çeteler Devletin bütün mekanizmalarından birer birer temizlenmeli sonrada bir an önce İktidarın aklını başına toplayıp hukuka, demokrasiye sarılması gerekiyor. İktidarın yaklaşık 15 yıldır uyguladığı politikaları Ülkeyi ne hale getirdiğini görmelerini umuyorum. Dudu sözlerinin sonunda CHP olarak bizler demokrasiye her türlü katkıyı vermeye hazırız dedi.

‘TAM BAĞIMSIZ DEMOKRASİ TÜRKİYE'Yİ KURTARACAK OLAN SİSTEMDİR’

Elbistan İlçesinin İl olması için Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'e kanun teklifi verdiğinin müjdesini partilileri ile paylaşan CHP Gaziantep Milletvekili Gökdağ genel gerekçe olarak şunları belirtti. Elbistan, Kahramanmaraş iline bağlı en büyük ilçedir. Elbistan’ın nüfusu 141.468'dir. Elbistan'ın İl yapılması için Afşin, Nurhak, Ekinözü ve Göksun ilçelerinin de yeni kurulacak Elbistan İline yapılacak referandum sonucuna göre bağlanması durumunda yeni ilin nüfusu 298.663 kişi olacaktır.  Akdeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgelerinin kesiştiği noktada yer alır. Elbistan'ın İl merkezine mesafesi 162 km, Afşin İlçesi 150 km, Göksun İlçesi 90 km, Nurhak İlçesi 182 km, Ekinözü İlçesi 170 km'dir. Elbistan Türkiye'nin dördüncü büyük ovasına sahiptir. Türkiye'deki Linyit rezervinin yüzde 70'ine tekabül eden, 100 kilometrekarelik bir alana yayılmış 3,4 milyar tonluk bir linyit kömür rezervi bulunmaktadır. Elbistan Bölgenin ticari merkezi konumunda yer almakta ve tarım, hayvancılık, sanayi, ticaret ve inşaat alanlarında da son derece gelişmiş büyük bir ilçedir gibi daha bir çok gerekçi ile Elbistan İlçesinin İl olması için TBMM'e kanun teklifinde bulunduğunu ifade eden CHP'li Vekil Mehmet Gökdağ 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili şunları söyledi: " 15 Temmuz'da yaşanan Ülkenin demokrasisine, Cumhuriyete, parlamenter rejime karşı yapılan bir darbe girişimiydi. Herkeste bunun farkına vardı ve ilk defa siyasi ayrım gözetmeksizin sokaklarda bir araya geldi darbeye karşı durdu. 15 Temmuz'da çok kötü bir gün yaşadık. Bizler uzlaşarak, konuşarak, demokrasiden, Cumhuriyetten, laiklikten ve Atatürk ilkelerinden vazgeçmeyerek hep birlikte oluruz. Bizler yıllarca söyledik Ülkeyi Cemaate teslim etmeyin, hukuktan çıkmayın, Cumhuriyet değerlerinden vazgeçmeyin diye ama dinletemedik. Meclisteki tüm siyasi partiler olarak bu darbeye birlikte karşı durma gereği hissettik. O gün ülke olarak çok kötü şeyler yaşadık. Bu ülkenin kurtuluş çaresi demokrasi ve parlamenter sistemdir. Türkiye'yi çıkmazdan kurtaracak bu anlayıştır. Bu ülkede bir uzlaşmaya ihtiyaç var. Şimdi önümüzde bir fırsat var. Cumhuriyet Halk Partisi olarak elimizi uzattık. Bu darbe şuna yada bir başkasına yapılıyor demedik. Bu darbe Cumhuriyete yapılıyor dedik. Bu gemide birlikte gidiyoruz. Bu gemi batarsa herkes batar. Bu nedenle gemiyi yüzdürmeliyiz" dedi.

‘TÜRKİYE 15 TEMMUZ'DA BÜYÜK BİR BADİRE ATLATTI’

Ankara Milletvekili Necati Yılmaz ise konuşmasında, "15 Temmuz'da Türkiye büyük bir badirenin eşiğinden dönmüştür. Geldiğimiz bu noktada tüm siyasi partilerin darbe karşıtı tutumlarının yanında, dikta karşıtlığı da dikkate alınması gerekmektedir. Bizi bugüne getiren tutumdan vazgeçilmesi gerekir. Parlamenter sistemin getirdiği güçler ayrılığı ilkesinin sonuna kadar uygulanması gerekir. Biz bunu istiyoruz. Ayrıca bu süreçte bir tek mazlumun ve muhalifin cezalandırılması yönünde adım atılırsa Türkiye bir başka Türkiye olur. Süreç sağduyulu, demokratik değerlerin ve cumhuriyete sahip çıkılmasının günüdür" diye konuştu.

Erdi İşbilir/Elbistan

Editör: Mahmut Beyaz