Elbistan şu sıralar fokur fokur kaynıyor ve canı sıkılan, önüne gelen de kazana odun atmaya devam ediyor, kimileri de yangını körükler, üzerine su yerine ateş dökmeye çalışırken, yangın ve haliyle hasarı gittikçe büyüyor.

Yanan Elbistan oluyor!

Sağ olsun, hem değerli meslektaşlarımın çıkarttıkları Elbistan’ın Sesi Gazetesi, hem de bu güzel, il olmaya layık, potansiyel ilçemiz Elbistan’lı dostlarımızdan aldığımız bilgileri teyit ettirdikten sonra sizlerle paylaşmayı görev sayarak, bu ilçemiz ile ilgili, Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz ile ilgili eleştirilerimiz, yorumlarımız devam edecek.

Nereye ve ne zamana kadarsa, gittiği yere kadar diyelim de maraza çıkmasın!

Son diyeceğimi baştan diyeyim, AK Parti İlçe Başkanı sevgili Ahmet Tıraş’a Allah yardım etsin, sabrını artırsın!

Öyle bir ateşten gömlek giydi ki, öyle bir dikenli koltuğa oturdu ki, öyle bir cenderenin içine düştü ki, herhalde nasıl kurtulurum diye kendini parçalıyor, düşünüyordur.

Neyse… Meselemize gelelim. Sulandırmadan devam… Eleştiri bizim en doğal hakkımız, görevimiz. Ama edep sınırlarını aşmadan, etik kuralların dışına çıkmadan, belden aşağı vurmadan, hakaret etmeden, amenna!

*

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, WhatsApp grubu üzerinden kendisine tehdit mesajı gönderdiği gerekçesiyle İYİ Partili Belediye Meclis Üyesi Taylan Özgür Çetin hakkında suç duyurusunda bulunmuş. Bulunabilir, hakaret varsa, eleştiri sınırları aşıldı ise, herkesin hakkını araması en doğal olanı.

Elbistan belediyesinin İYİ Partili meclis üyesi Taylan Özgür Çetin, belediye başkanı Gürbüz’e yönelik olarak yazdığı iddia edilen tehdit içerikli mesajlar, yargıya taşındı. İddiaya göre Çetin, üyeler arasında iletişimin sağlanması amacıyla, Elbistan belediye başkanı ve meclis üyelerinin de yer aldığı WhatsApp gurubundan, ‘sayın başkan seni uyardım, buradan son kez uyarıyorum. Benim dosyalarımı neden encümene almıyorsun. Benim ayarlarımla daha fazla oynamayın. Ne kadar i… varsa sal üzerime, imar işlerine oturttuğun müdürü pazartesi günü mama ile beslenecek hale getirecem. Ankara’dayım, benim ekmeğimle, namusumla, şerefimle oynayanın hayatıyla oynarım. Pazartesi herkes öğrenecek. Savcılığa ver başkan. Sen burayı sahipsiz sandın. Basitliği göreceksin’ şeklinde mesajlar yazar.

*

Der ve kıyamet kopar. Elbistan gündemi değişir, allak bullak olur. Başkan Gürbüz de tehdit dolu mesajlara cevaben; ‘Bu kadar basit cümlelere tahammül etmek zorunda değilim. Sizi kendinizle baş başa bırakıyorum’ der ve WhatsApp gurubundan ayrılır. Akabinde söz konusu tehdit içerikli mesajlar sebebiyle Özgür Çetin hakkında avukatı aracılığı ile Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunur.

Avukat gereğini yaparken, İlçe Başkanı Tıraş, Başkan Gürbüz’e arka çıkan açıklama yapar, başkanına sahip çıkar tek kelimeyle. Elbistan’ın siyasi hafızası Mahir Ünal’ı da güçlendirilmiş ifade ile destek açıklamasına katarak.

Tabi bundan sonrasına yargı karar verecek. Biz ne hakim, ne savcı olmadığımız, olamayacağımız için, Tıraş’ın bu sert eleştirisine bakalım Elbistan İYİ Parti teşkilatı, ya da il yönetiminden ne cevap gelecek, insan merak ediyor.

*

Her iki tarafın suçlamaları, ithamları, eleştirileri sert. Kaya tuzu gibi. Kolay kolay eriyecek gibi değil. Bu iş karakolda bitecek gibi görünürken, anlaşılan o ki Başkan Gürbüz rahat değil.

Otoriteyi mi kaybetti, veremediği hizmetlerden ötürü halk nezdinde itibar kaybı mı yaşıyor, kendini kabul ettirme noktasında yetersiz mi kaldı, vatandaş ile uyum sorunu mu yaşıyor, halka rağmen siyaset yapılmayacağına göre halktan mı kopuk, sadece birilerinin mi ağzının içine bakıyor, hizmet, proje üretmeyip sadece tribüne oynamayı mı seviyor, bilmiyoruz. 

Bildiğimiz tek şey, Elbistan’da işlerin iyi gitmediği, halkın başkan Gürbüz’e olan tepkilerinin her geçen gün arttığı, ipin kopma noktasına geldiği…

*