Koronavirüs salgını nedeniyle birçok insan hayatını kaybederken birçok insan da ölümcül hastalığın pençesinden tedaviyle kurtularak hayata yeniden tutundu. Vaka sayılarının her geçen gün arttığı son dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere yerel yöneticilerde tedbirleri sıkı tutarak, hastalığın bulaş oranını azaltmak için yoğun çaba sarf ediyor. Koronavirüsün en yaygın olduğu illerin başında gelen Kahramanmaraş’ta Vali Ömer Faruk Coşkun’da bir video yayınlayarak ev ziyaretlerine gitmeyin uyarısında bulunmuştu. Vali Coşkun’un uyarısına rağmen Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz korona mücadelesini bir kenara bırakarak ilçede bulunan bazı mahalleleri ziyaret ederek evlere misafir oldu.

SALGIN DÖNEMİNDE KARIŞ KARIŞ GEZMİŞ!
Konuyla ilgili Elbistan Belediyesi’nden gelen haber metninde şu ifadelere yer verildi: “Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, ‘Elbistan bizim evimiz’ sloganı ile başladığı mahalle ziyaretlerini tamamladı. Başkan Gürbüz, ziyaretler kapsamında 2 bin 200 km karelik alanı karış karış gezdiklerini belirtti. Mahalle muhtarlarının da eşlik ettiği ziyaretlerde vatandaşlarla sohbet eden Başkan Gürbüz, istişareler sonrasında eksiklerin giderilmesi noktasındaki planlamayı da yaptıklarını ifade etti. Başkan Gürbüz, “Yaklaşık 2 ay önce başlattığımız kırsal mahalle gezilerimizi tamamladık. 2 bin 200 kilometrelik bir alanı adeta karış karış gezerek gidilmeyene gitmeyi, halkımıza hizmet götürmeyi amaçladık” dedi.

VATANDAŞIN TEPKİSİNİ ÇEKTİ!
Koronavirüs salgınının önlenmesinde tedbirlere başta yöneticilerin uyması gerekirken Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, kalabalık bir heyetle gerçekleştirdiği ev ziyaretleriyle koronavirüs tedbirlerini ve Vali Coşkun’un uyarılarını adeta yok saydı. Gürbüz’ün bu ziyaretleri her ne kadarda hizmet amaçlı olsa da insan sağlığını tehdit etmesinden ötürü vatandaş tarafından tepki çekti.

Haber: Burhan Karagöz

Editör: Mahmut Beyaz