Geçtiğimiz yıl Mahir Ünal öncülüğünde Elbistan ve Afşin’de başlayan doğalgaz çalışmaları sona ererken, iki ilçeye toplamda 179 bin metre doğalgaz hattı döşendi. Doğalgaz çalışmaları kapsamında her iki ilçede toplamda 16 bin 500 konuta doğalgaz ulaşmış oldu. Altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından iki ilçeye ilk doğalgazın verilmesi adına tören düzenlenirken, doğalgaz meşalesi ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal tarafından yakıldı. Böylelikle Elbistan ve Afşin halkı güvenilir, çevreci ve ekonomik yakıt olan doğalgazı kullanmak için başvurulara başladı.

“16 BİN 500 KONUTA DOĞALGAZ ULAŞTI”

Doğalgaz veriliş töreninin açılış konuşmasını yapan Armadaş Bölge Müdürü Cihangir Turan, “İki ilçemize 145 bin metre polietilen hat, 34 bin metre çelik hat, toplam 179 bin metre doğalgaz hattı imalatı yapmış bulunmaktayız. Yapmış olduğumuz yatırımlarla Afşin’de 7 bin 500, Elbistan’da ise 9 bin konut olmak üzere her iki ilçede toplam 16 bin 500 konuta doğalgaz ulaşmış vaziyettedir. Her iki ilçemizde 16 bin 500 konut gerekli prosedürlerini yerine getirmek şartıyla gaz kullanabilecek durumdadırlar. Bundan sonraki dönemde vatandaşlarımıza daha çevreci ve daha konforlu bir hayat sunmak için doğalgazlı yaşamda mutluluk ve sağlık dolu günler dilerim” ifadelerini kullandı.

“İKİ İLÇEMİZİN YAŞAM KALİTESİ ARTACAK”

Ardından kürsüye gelen Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, doğalgazın iki ilçenin de yaşam kalitesini artıracağını belirterek, “Elbistan’ımızın yaşam kalitesini önemli ölçüde arttıracak, daha yaşanabilir bir ortam hazırlayacak, daha iyi bir çevre sunacak bu faaliyetin icra edilip bitmiş olmasının, doğalgazın ilçemizle buluşmuş olmasının mutluluğunu burada hep beraber yaşıyoruz. Hükümetimize teşekkür ediyoruz. Elbistan’ımızın yetiştirdiği Bakanımızın bu konuda öncülük yaparak, Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere diğer bileşenlerle beraber elele vererek böyle bir hizmeti ilçemize insanlarımıza sundular. Kadim ilçemiz ve güzel insanlarımız her türlü hizmetin en iyisine layık. Cumhurbaşkanımızın Recep Tayyip Erdoğan'ın, ilçelerimizin, şehirlerimizin bu medeniyetlerinin ihya edilmesi ve  bu şehirlerimizde yaşayan insanlarımıza daha iyi hizmet sunulması için seferberlik iklimini ve ruhunu ortaya koymuştur. Bizim bütün birimlerimiz ve kamu servislerimiz bu anlamda seferberdir. Buradan ilçemize verilen bu güzel hizmet için bütün emeği geçenlere teşekkür ediyorum ve hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

“EN ÖNEMLİ SORUN HAVA KİRLİLİĞİYDİ”

Elbistan’ın en büyük sorunlarından bir tanesinin hava kirliliği olduğunu dile getiren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, “Yıllardan bu yana çözülmeyen sorunlardan bir tanesiydi ama doğalgaz ile beraber bu sorun önemli ölçüde çözülecek.  Yoğun kömür kullanımından kaynaklanan bir hava kirliliği vardı ve buda burada yaşayan insanların sağlığını olumsuz yönde etkilemekteydi ama hamdolsun ki doğal gaz ilçemize geldi ve insanlarımız bu hizmetten en kısa zamanda yararlanmaya başlayacak. Bazı konularda çok dikkatli olmak lazım özelliklede iç tesisat çok iyi ve özenle yapılmalı. Vatandaşlarımız bu konuda işinin uzmanı olan, belgeli olan firmalarla çalışmalı ve gaz dağıtım şirketinin onayı olmadan da gaz kullanmamalı çünkü izinsiz kullanım durumlarında üzücü olaylarla karşı karşıya gelinebilir. Elbistan’ımızda atık su ile ilgili de hamdolsun ihalenin birinci aşamasını yaptık şimdi sırada inşaat ihalesi var bu da yakın bir zamanda tamamlanıp, 2019 yılında Elbistan ilçemizin atık su arıtma tesisi inşaatı başlayacak” şeklinde konuştu.

“ÇEVRE AÇISINDAN CİDDİ BİR ÖNEME HAİZ”

Ardından kürsüye gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ise Elbistan ve Afşin’ih yıllardan bu yana hayalini kurduğu, hem çevreci hem de daha ekonomik bir seçenek olan doğalgaz hizmetine kavuştuğuna dikkat çekti. Ünal, “Elbistan ve Afşin ilçelerimiz yıllardan beri hayalini kurduğu, hem çevreci hem de daha ekonomik bir seçenek olan doğalgaz hizmetine bugün kavuştu. Memleketimize hayırlı olmasını diliyorum. Yaparsa AK Parti yapar. Bildiğiniz üzere doğalgaz konusunda gerçekten hepimiz çok gayret gösterdik. Sadece Elbistan’a değil aynı zamanda Afşin için de, aynı zamanda termik santralin ilk ateşlemesinin fuel-oil’le değil de doğalgazla yapılmasının da çevre açısından çok ciddi bir öneme haiz olduğunu biliyoruz. Allah bize gerçekten o kadar çok şey nasip etti ki, şöyle bir baktığımda, geçen gün yeni kaymakamımız bizi ziyarete gelmişti, ‘Ben Elbistan’a geldiğimde bir şey fark etmiştim, sanki Elbistan’a sihirli bir değnek değmiş gibi’ dedi. Sahiden Ak Parti’nin değneği, AK Parti’nin iyi niyeti, AK Parti’nin çabası ve bizatihi milletimizin de çabasıyla Elbistan’a değdi. Sadece Elbistan’a değil, Afşin’e, Ekinözü’ne, Nurhak’a, Göksun’a bütün ilçelerimize değdi. Bugün bölge hastanemizden, az önce gördüm muhteşem bir şekilde Adliye Konağı’mız bitmek üzere. Gelirken baktım, Göksun- Elbistan arası duble yol çalışmaları hızla sürüyor. Öbür taraftan adeta bir üniversite kampusu büyüklüğünde, İmam Hatip Lisesi eğitime başladı. Üstelik eğitime de başladı, proje İmam Hatip Lisesi olarak. Zaten Gençlik Merkezi’miz, 3 bin 500 kişilik kapalı spor salonumuz, hemen hastanenin altında yükselen bir Diş Hastanemiz var biliyorsunuz, ikinci bir hastanemiz yükseliyor” dedi.

“ELBİSTAN’DA EN BÜYÜK HAYALİM”

En büyük hayalini açıklayan Ünal, “Yine aynı şekilde önümüzdeki süreçte daha gerçekleştireceğimiz birçok yatırım var. Bu doğalgazın bir önemi de OSB’dir. Yani OSB’nin büyük çapta yatırım çekebilmesi iki şeye bağlıdır. Bir tanesi doğalgaz, bir tanesi demiryolu. Şimdi İnşallah Kapıderesi’nden Elbistan’a bir demir yolu fizibilite çalışmasını da yaptırıyoruz. Yani bizim OSB’de üretilen malların önce Türkoğlu Lojistik Merkezi’ne ulaşması, oradan da terminini sağlayacak bir şekilde Mersin’e ulaşması ve oradan da ihracatın kapısının açılması açısında son derece kıymetli. Benim en büyük hayalim ne diye soracak olursanız, bir beylik başkenti olarak Elbistan’ın ortaya çıkmasıdır. Allah’ın izniyle bunu gerçekleştireceğiz. Bunun master planını tamamladık. Merkezinde Ulu Camii’nin olduğu, Selçuklu Hamamı’nın, Ümmet Baba Camii’nin, Çarşı Atik Camii’nin, Dulkadiroğlu Beylik Başkenti’nin kurulduğu merkezi, bizim Safranbolu gibi Beypazarı gibi, Odunpazarı gibi tarihi dokusunu ortaya çıkarmamız gerekiyor. Yeterli mi? Tabi ki bunu yapmamız da yeterli değil” açıklamalarında bulundu.

“AK PARTİ İLE ŞEHİRLER MAMUR HALE GELDİ”

AK Parti ile şehirlerin mamur alanlar haline geldiğini dile getiren Ünal, “Vali, Büyükşehir Belediye Başkanı, ilgili odalar, mühendisler, mimarlar odası hepsinin katılımı ile. Elbistan’ın imar planını ile ele aldık. İmar planı ile ilgili herhangi bir mağduriyet oluşmasın diye bugün değerlendirme toplantısı yaptık. AK Parti ile şehirlerimiz mamur alanlar haline gelmeye başladı. AK Parti siyasinde imar rant değil, imar şehrin ayağa kaldırılmasıdır. Birilerine rant sağlamak değil şehrin geleceğini planlamaları. Çocuklarımızın yaşayacağı şehri planlamaktır. Bugün onu da gerçekleştirdik. Büyükşehir Belediyemizin temelini attığı, önümüzdeki süreçte tamamlayacağım, halk arasında Kral cami olarak bilenin Hacı Hasan caminin temellerini attık. Orayı bir külliye şeklinde yapacağız. Yani içerisinde konferans salonun olduğu, kütüphanenin olduğu, taziye evinin olduğu bir külliye gibi büyük bir cami yapacağız” ifadelerini kullandı.

“YEREL YÖNETİMLERDE CİDDİ BİR EKSİKLİĞİMİZ VAR”

31 Mart 2019 Yerel seçimleriyle bütün eksiklikleri tamamlayacaklarını dile getiren Ünal, “Allah’ta nasip ediyor beraberce gerçekleştiriyoruz. Mart yerel seçimlerinde bu eksiğimizi de tamamlayacağız. Hükümet olarak Elbistan’ımıza çok yatırım yaptık. Ama yerel yönetimlerde ciddi bir eksikliğimiz var. Sağ olsun Büyükşehir Belediye Başkanımız bu eksikliği kapatmak için ciddi çaba sarf etti. Ama belediyenin şehir ile ilgili yapması gerekken hizmetler ve şehri taşıyacak olan ilçe belediyesidir. İnşallah Mart ayında yerel seçimlerde hep beraber Elbistan’ımızı ayağa kaldıracak, ehliyeti ile liyakati ile bilgisi ile yönetimi ile şehre duyduğu sevgi ile Elbistan’ımızı ayağa kaldıracak bir belediye başkanımız olacak. Bunu hep birlikte yapacağız, burada Elbistan’ımızı merkez alarak, hepimizin üzerinde mutabık kalacağı liyakatli, ehliyetli ve şehrül emin diyebileceğimiz, şehir emaneti olan şehrimizi emanet edebileceğimiz bir belediye başkanı seçeceğiz” dedi.

“BELEDİYE BAŞKANLIĞI NASIL YAPILIR GÖSTERDİ”

Recep Tayyip Erdoğan belediyeciliğinin Türkiye’yi önemli noktalara getirdiğine dikkat çeken Ünal, “Hiçbir makamın dönüştüremediği, ama geldiği bütün makamları dönüştürmüş bir liderdir. Onu hiçbir makam değiştiremedi. Hiçbir makam onu dönüştüremedi. Ama o geldiği bütün makamları dönüştürdü. Geldiği bütün makamları değiştirdi. Gençlik Kolları Başkanlığı yaptı. Gençlik Kolları Başkanlığı nasıl yapılır herkese gösterdi. İl Başkanlığı yaptı. İl Başkanlığı nasıl yapılır herkese gösterdi. İBB Başkanlığı yaptı. Belediye Başkanlığı nasıl yapılır herkes gösterdi. Bazı belediye başkanlarımıza bakıyorum, ödenek gelmedi diyor. Ya sen memur musun maaşla mı çalışıyorsun. Bunları konuştuk. İsrafı önleyeceksin, oluşturduğun yeni kaynaklar ile hizmet vereceksin. Dolayısıyla belediye başkanı olduğunda yeni bir belediyecilik anlayışı ortala koydu. Başbakan oldu, nasıl başbakan oldu. Cumhurbaşkanı oldu dedi ki; ben düşündüğünüz Cumhurbaşkanları gibi olmayacağım dedi. Beni millet seçti, ben milletin Cumhurbaşkanı olacağım dedi. Değil Türkiye’ye, dünyaya nasıl Cumhurbaşkanı olunur onu da gösterdi. O yüzden önümüzde bir başkanımız için bir örnek var. Büyükşehir Belediye Başkanımız için bir örnek var. Herkes için örnek niteliğinde bir örnek şahsiyet var. Ama en önemlisi dediğim gibi, geldiği hiçbir makam onu değiştirmedi. Hiçbir makam onu dönüştürmedi. Ama o bütün makamları değiştirdi ve dönüştürdü” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ SON DERECE AYDINLIK”

Türkiye’nin geleceğinin olduğundan daha parlak olduğunu belirten Ünal, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı, “Ben milletin adamı oldum, milletin hizmetkarı oldum demek gerekiyor arkadaşlar. Çünkü, bu görevleri bize millet veriyor. Bu sorumluluğu bize millet veriyor. O yüzden milletle beraberken, millet bize ne derse desin öpüp başımıza koymamız lazım. Çünkü, söz de karar da milletin. Biz sadece millete yaptığımız hizmetten dolayı Allah’a şükretmekten ve Allah’ın rızasına talip olmaktan başka bir şey yapamayız. Ben Allah’a şükrediyorum, çünkü size verdiğimiz bir sözü bugün gerçekleştirdik. Kendimize güvenelim, ülkemize güvenelim, Türkiye’ye güvenelim, emin olun, Türkiye’nin geleceği son derece aydınlıktır. Biz daha yeni başlıyoruz, bundan emin olun. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçmemizle birlikte sürekli millete arıza çıkaran sistem krizleri sona eriyor. Artık siyasetin ve sistemin gücü birleşiyor, Türkiye bundan sonra yükselecektir, bundan emin olun.”

Konuşmaların ardından ise doğalgaz meşalesi AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal tarafından yakıldı.

(Haber: Emre AKkış-Mehmet Can Tekdöş)

Editör: Mahmut Beyaz