Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından SODES projesi kapsamında kursiyerlere sergi ve sertifika töreni yapıldı.

Kahramanmaraş Valiliği koordinesinde ve Büyükşehir Belediyesi tarafından Dezavantajlı Gruplara Yönelik Sosyal Rehabilitasyon Merkezi ve Maraş Oyuncakları Atölyesi Proje kapsamında sergi ve sertifika töreni düzenlendi. SODES projesi kapsamı Kültür Park’ta düzenlenen programda sergi gezildikten sonra, Sim Sırma, Kitre Bebek, Maraş oyuncaklarını bitiren bayan kursiyerlerin ürünlerinden oluşan sergi gezildi. Program sonrasında kursiyerlere sertifikaları verildi.

 

‘GEÇMİŞTE SODES PROJELERİ İSTİSMAR EDİLDİ’

Programda konuşma yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, şuana kadar düzenlenen çalışmaların arasında en başarılı çalışma olduğunu kaydetti. Erkoç, geçmişte SODES projesi istismar edildiğinin altını çizerek, şunları kaydetti: “Gerçekten bu göz nuru, alın teri eserleri hepsi birbirinden daha harika. Burada ki kursun da başarı olduğunu göstermekte ve buda bize büyük memnuniyet vermekte. Geçmişte SODES projeleri istismar edildi. Şu anda bunlarla ilgili çok önemli hukuki soruşturmalar var. Türkiye'de özellikle paralel çete, paralel terör örgütü kamu kurumlarına sızarak bu tür imkânları geçmişte istismar etmiş. Şehrimizde de bununla ilgili bir kaç operasyon var. Hamd olsun bu projelerin sonuca ulaşması ve artık toplumumuza kursiyerlerimize faydalı olduğunu görmek bize çok büyük mutluluk vermekte. Çocukluğumu hatırladım âdete içeriye girdiğimde, çok duygulandım. Çocukluğumuzda da tahta araba, devemeler vardı. Çocuklarımız özellikle buraya getirip geçmişimizden gelen bu oyuncakları kaybolmamasını istiyoruz.”

 

‘BU TÜR PROJELERE DEVAM EDECEĞİZ’

Bilgisayar oyunları başta olmak üzere teknolojik oyun cihazlarının çocukları obeziteye yönelttiğini söyleyen Erkoç, geçmişte ki oyuncakların çocuklara bir katkı olacağını söyledi. Erkoç,  “Bilgisayar oyunları başta olmak üzere birçok teknolojik oyun cihazları çocuklarımızı obeziteye itmekte. Masa başındaki oyunlar çocuklarımızın ruh sağlığını ve beden sağlığını etkilemektedir. Biz buna Büyükşehir belediyesi olarak çok önem vermekteyiz. Bunu sağlıklı nesiller için yapıyoruz. Oyuncaklarla buna katılacağı inancındayız. Başta sağlığı etkileyecek ham madde kullanılmamakta, organik malzemelerle yapılmaktadır. Çocuklarımızın güvenle ellerine alabilecekleri oyuncaklar yapılmaktadır. Bu projenin başarıya ulaşması gerçek manada yerini bulması bizi çok memnun etti. İnşallah bu tür projelere devam edeceğiz. KAMEK adı altında kurslarımız var. Birçok alanda taleplere göre meslek edindirme kursları açmaktayız. Yaklaşık 5 bine doğru gitmekteyiz. Geçen 3 bin civarındaydı. Bu yıl inşallah bunu halk üniversitesi haline getireceğiz. Vatandaşlarımızın hobi yönünden eğitilmesi, sanatsal yönünden becerilerinin artırılması ve meslek yönünden evlerini geçindirmeleri için onlara bir sanat gayesiyle kuruldu. Kahramanmaraş hemşerilerimizin katılımlarını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

 

Haber: Meliha Şeyda Akçakale

Editör: Mahmut Beyaz