İkinci el araçların kilometre düşürme, kazasını ve hasarını gizleme gibi dolandırıcılıklara son verme noktasında büyük önem taşıyan ekspertiz hizmetinin Kahramanmaraş’taki güvenli adresi Auto Analiz Oto Ekspertiz, her geçen gün büyümeye devam ediyor. Kahramanmaraş’ta kurulmasının ardından müşterilerine verdiği güvenle Türkiye’de oldukça geniş bayi ağına sahip olan Auto Analiz, güvenle otomobil alım satımı yapmak isteyen müşterilerine, işinin uzmanı sertifikalı ustaların son teknoloji cihazlarla kontrol ettikleri araçlarına garanti belgeli ekspertiz raporlarıyla hizmet veriyor. Auto Analiz, ekspertizdeki farkını şu günlerde de gösteriyor. Koronavirüs tehdidiyle bütün sektörler olumsuz etkilenirken, Auto Analiz müşterilerine güven vermek adına dezenfekteli tedbirleri uygulamaya aldı. Auto Analiz’e ekspertiz için gelen araçlar, ilk olarak detaylı dezenfekte işleminden geçiyor. Hem ekspertiz hizmetleri hem de koronavirüs tedbirlerini Kahramanmaraş Auto Analiz Oto Ekspertiz Yöneticisi İsmail Kuybu anlattı.

YAPTIĞIMIZ İŞİN HER ZAMAN ARKASINDAYIZ”

Yaklaşık 6 yıldır Kahramanmaraş halkına oto ekspertiz noktasında hizmet verdiklerini anlatan İsmail Kuybu, “Kahramanmaraş’ımıza 2014 yılında Auto Analiz’i kazandırdık. Yaklaşık 6 yıldır Kahramanmaraş halkımıza oto ekspertiz noktasında hizmet vermekteyiz. Oto ekspertiz, alacağınız aracı getirdiğiniz takdirde aracının A’dan Z’ye tüm noktalarının kontrolünün yapıldığı yerlerdir. Auto Analiz olarak halkımıza ekpertiz hizmetini tamamen garantili olarak vermekteyiz açıldığımız ilk günden beri. Müşterilerimizin aklında soru işareti kalmasın diye aracı aldıktan sonra da araçla ilgili garanti belgesi vermekteyiz. Yaptığımız işin her zaman arkasındayız” dedi.

ARACIN GİZLİ SORUNLARINI ORTAYA ÇIKARTIYORUZ”

Araç alım satımında çeşitlik dolandırıcılıkların olduğunu anlatan Kuybu, “Günümüzde maalesef araç alım satımında insanları çokça kandırıyorlar. Araçta orijinal diyolar, iki üç parça boya çıkıyor, hasar kaydı yok diyorlar hasar çıkıyor, özellikle son zamanlarda kilometresiyle oynanmış çok fazla araç var. Airbackleri değişmiş ama boya olmayan araçlar var örneğin, alttan darbe almış. Fakat bunu satan kişi, alıcıya söylemiyor. Biz de ekspertiz olarak gizli sorunları ortaya çıkartıyoruz. Makinayla araca bağlanıp hem beyin arıza tespit cihazıyla hem de kilometre tespit cihazıyla aracın gerçek kilometresine ulaşıyoruz. Airbackleri sökerek gerçekten bir değişme, işlem ya da oynama olup olmadığının tespitini de yapıyoruz. Zaten aracın geri kalan değişenleri noktasında makine ve uzman ekibimizle kontrolünü yapıyoruz. Boyası, değişeni, darbesi var mı, boyasız göçüğüne kadar belirtiyoruz. İç aksamda elektrik sisteminde, şanzımanda, motorda A’dan Z’ye tüm kapsamları kontrol ederek garantili bir şekilde rapor yapıyoruz” şeklinde konuştu.

MÜŞTERİLERİN SEÇİMİNE GÖRE PAKETLER DEĞİŞİYOR”

Ekspertiz fiyatlarıyla ilgili bilgiler de veren Kuybu, sözlerine şu şekilde devam etti, “Ekspertiz fiyatları 100 TL’den başlıyor, 400 TL’ye kadar değişiyor. İnsanların kafasına şu da takılıyor ekspertize geldiğinde, neden fiyatlar farklı diyorlar. Örneğin eşinden, dostundan, bir tanıdığından araç alan müşterilerimiz de var, sadece kaportasına, sadece dışına, sadece motoruna baktırmak isteyen müşterilerimiz oluyor. Müşterilerin seçimine göre paketler belirleniyor.”

EKSPERTİZ YAPTIRMADAN ÖNCE ARAŞTIRIN”

Ekspertiz yaptırmak isteyen vatandaşlara uyarılarda bulunan Kuybu, garanti belgesine özellikle dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, “Vatandaşlarımız ekspertize gelmeden önce araştırma yapsın, bizi de araştırsınlar, herkese sorsunlar. TSE belgesi var mı, garanti belgesini yazılı ve imzalı olarak veriyor mu, veriyorlarsa kaç yıllık ya da kaç günlük veriyorlar. Bunları sorup araştırdıktan sonra müşterilerimiz tercihlerini yaparsa zor durumda kalmazlar” ifadelerini kullandı.

EKSPERTİZ YAPMADAN ÖNCE DEZENFEKTE EDİYORUZ”

Auto Analiz olarak koronavirüse karşı tedbirler aldıklarını da vurgulayan Kuybu, “Bildiğiniz üzere araçlar dışarıdan geliyor, öncelikle araçların içerisini dezenfekte ediyoruz. Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı dezenfekte ürünleriyle ve makinalarla yapıyoruz bu işlemleri. Yüzde yüz sağlıklı bir şekilde. Gelen müşterilerimize el dezenfektanı sunuyoruz. Çalışan elemanlarımızda eldiven ve maske takma zorunluluğu var. Günlük olarak istasyonumuzun ve iş yerimizin iç alanı, dinlenme salonu, müşteri karşılama gibi bütün bölümlerimizi iki satte bir Sağlık Bakanlığı onaylı dezenfektanla dezenfekte ediyoruz. Bu virüsün üstesinden Allah’ın izniyle geleceğimize inanıyorum. Tüm Türkiye’de ki vatandaşlarımızın da buna inanması, morallerini yüksek tutması çok önemli” dedi.

TAM BİR KIRILMA NOKTASINDAYIZ”

Koronavirüsün bütün sektörleri olduğu gibi ekspertiz sektörünü de olumsuz etkilediğini anlatan Kuybu, “Koronavirüs ekonomik olarak tabi ki bütün sektörleri olumsuz etkilediği gibi bizi de kötü etkiledi. Çok şükür yine gelen giden müşterilerimiz oluyor, bizi tercih ediyorlar, hepsine teşekkür ediyorum. Aslında tam bir kırılma noktasındayız. Çıkmayıp dışarı evde kalsak 15-20 gün, kötü olmaz, iyi olur ama ekonomik olarak da çok kötü sonuçları olur. Ülke olarak, vatandaşlar olarak, bunun altından kalkabilir miyiz, kalkamaz mıyız biraz zorlanırız. Süreci uzatır ama herkes kendi kendini karantinaya alırsa, iş yerinde olsun, gezerken olsun birçok tedbir alabiliriz. Sadece evde kalmamıza gerek yok bence. Kendimizi karantinaya alıp, kendimize dikkat edersek, yiyip içtiğimize de dikkat edersek bu işin altından kalkarız. Yoksa ekonomik olarak durduktan sonra Allah göstermesin koronavirüsten daha çok ölümlü intiharlarla karşı karşıya gelebiliriz, ekonomik krizler çıkabilir. Rabbim ülkemizi korusun” şeklinde konuştu.

AUTO ANALİZ OTO EKSPERTİZ HAKKINDA;

Auto Analiz, dünyada kullanılan son teknoloji makinalar, profesyonel servis imkanları, konusunda uzman kadrosu ve raporlu sunumları ile müşterilerine kaliteli hizmet sunmanın haklı gururunu yaşamaktadır. Türkiye’de 2. el otomobil / araç alım – satım sırasında herkesin güvendiği AUTO ANALİZ markasının franchise sistemini alan firmamızda esas alınan, alım satım sırasında ekspertizlik hizmeti vererek yaşanan sorunları çözmek, alım satım sırasında doğabilecek aldatmaları ortadan kaldırmak ve araçların değerinde alınıp satılması ve ücret ödemelerine katkıda bulunmaktır.

Auto Analiz, karşılıklı iyi niyetin istismar edilmesinin önüne geçerek güven ortamında ticaret yapabilmesi için kurulmuştur.Auto Analiz, personel kadrosunun uzman sertifikalı ve tüm eğitimlerini tamamlamış güler yüzlü, işini yapmaktan keyif alan ekiplerden oluşmasına dikkat etmenin yanı sıra son model elektronik ve mekanik oto ekspertiz makinalarıyla müşterilerine alanında en iyi hizmeti vermeyi kendisine ilke edinmiştir. Prensiplerinden asla taviz vermeden, tarafsız ve dürüstlük üzerine inşa ettiği firma politikasıyla Auto Analiz için müşterilerinin ve çalışanlarının mutluluğu her şeyden önemlidir.

Auto Analiz, uzman ekibi, son teknoloji cihazları ve dahası farklı konseptiyle; işini azami özen, asgari hata, objektiflik ve optimum hizmet kalitesi prensibiyle yapmaya çalışmaktadır. Türkiye’nin Kurumsal Ekspertiz Markası AUTO ANALİZ OTO EKSPERTİZ ile tarafsız ve kaliteli hizmet için tüm Türkiye de hizmet vermektedir. Hem 4×2 ve hem de 4×4 araçların ekspertiz hizmetlerinin yanısıra TÜV öncesi muayene hizmetini de alabileceğiniz Auto Analiz farkındalığı tecrübe etmek için sadece uğramanız yeterli!

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz