Kültürpark içerisinde yer alan Kurtuluş Destanı Panorama Müzesi, Kahramanmaraş’ın kurtuluşunu ve kültürel alanda bütün ihtiyaçlara cevap vererek, unutulanları hatırlatıyor. Farkında olunmayanları gösterecek görsel, işitsel unsurlarıyla desteklenmiş hafıza mekânlarından oluşan müze, açıldığı günden bu yana ziyaretçi akınına uğramaya devam ediyor.

ETKİNLİKLER ÖĞRENCİLERİMİZ AÇISINDAN ÇOK FAYDALI”

Ekinözü Çok Programlı Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ali Güzel yaptığı açıklamada, “Bizlere bu imkânı tanıyan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a, Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen’e ve onun nezdinde İsmail Bozdoğan’a çok teşekkür ediyoruz. Ekinözü çok programlı Anadolu Lisesi mekân ve yer olarak dar ve dezavantajlı bir bölge. Dezavantajlı bir yer olduğu için kültürel imkânlarımız fazlasıyla eksik. Bu imkânları sağlayan Belediye Başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Ekinözü çok programlı Anadolu Lisesi öğrencilerimizin birçoğu köylerden geliyor ve bu yüzden imkânlarımız fazlasıyla kısıtlı. Bu tür etkinlikler öğrencilerimiz açısından çok faydalı oldu” dedi.

ÖĞRENCİLER KURTULUŞ PANORAMA MÜZESİNDE GEÇMİŞLERİNİ ÖĞRENDİLER”

Ekinözü Belediyesi Basın Yayın Danışmanı İsmail Bozdoğan “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen’e çok teşekkür ediyoruz. Ekinözü çok programlı Anadolu Lisesinde okuyan, kız öğrenci yurdundaki öğrencileri Kahramanmaraş’a getirdik. Öğrencileri gezdiriyoruz. Bugün kurtuluş panorama müzesindeyiz. Buraya gelen öğrenciler kurtuluş panorama müzesinde geçmişlerini öğrendiler. Kahraman şehrimize kahramanlık destanına uygun böyle bir müze yaptırıldığı için emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

ANLATILMAZ YAŞANIR”

Ekinözü çok programlı Anadolu Lisesi öğrencilerinden Merve Mercimek ise yaptığı konuşmada, “Bizlere bu imkânları sunan Öğretmenlerimize ve Belediye Başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Buraya ilk defa geliyoruz ve burayı fazlasıyla beğendik. Anlatılmaz yaşanır panorama müzesi. Herkes mutlaka buraya gelip gezmeli. Şuan ise çok mutluyuz.”

HERKES BURAYI GÖRMELİ”

Esra Yetişgen , “Buraları görmek bizlere gerçekten mutluluk verdi. İyi ki de buraya gelip görmüşüz. Çok güzel bir yer ve mutlaka herkes burayı görmeli. Bu imkânları bizlere sağladıkları için çok teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.


 

Haber: Fazilet Çomruk


 

Editör: Mahmut Beyaz