2015-2016 Eğitim öğretim yılında hizmet vermeye başlayan Simya Eğitim Kurumları’nın şu anki bulunduğu konumunu değerlendiren Simya Eğitim Kurumları Genel Müdürü Muhammet Kasap, merkez kampüste 370 öğrencileri varken şu anda bu sayının bin 50 olduğunu ifade etti. Bulundukları binada şuan 150 öğretmenle çalıştıklarına vurgu yapan Kasap, Kahramanmaraş’ta toplam 300 öğretmenleri ve yaklaşık 3 bin öğrencileri bulunduğunu söyledi. Dershaneden okula dönüşen 2 temel lisesi ve 1 temel ortaokullarının da olduğuna işaret eden Kasap, kurs ve etüt merkezleriyle birlikte, bulundukları binada çocuk üniversitesi, ilkokul, ortaokul ve lisenin ’de yer aldığını kaydetti.

ÖĞRENCİLERİMİZE GÖSTEREREK, YAŞATARAK EĞİTİM VERMEK İSTİYORUZ’

Simya Eğitim Kurumlarının genç bir kadrodan oluştuğunu söyleyen Muhammet Kasap, “Biz şuan da dinamik bir eğitimci kadrosu ile 6 kampüste eğitim vermeye çalışıyoruz. Diğer bir taraftan da Türkiye, dünya ve Kahramanmaraş’ın piyasa şartlarını okuyarak eğitimde neye ihtiyaç varsa onu yapmaya gayret ediyoruz. Bu bağlamda 2017-2018 eğitim öğretim yılında Kız Lisesi ve Kız Ortaokulunu açmak istiyoruz ve bu yolda çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Şu an merkez kampüsümüz 54 derslikli, 28 atölyesi olan bir okul. Simya Eğitim Kurumları olarak biz, mevcut seviyemize sadece akademik başarıyla gelmedik. Çocuklarımıza bir şeyleri öğreterek, yaşatarak eğitim vermek istiyoruz. Bu yüzden her dersin atölyesi var.  Öğrencilerin hitabet gücünü geliştirerek, ufku geniş dünya insanı yetiştirmek istediğimiz için Drama tiyatro atölyemiz var. Öğrencilerimizin el becerilerinin gelişmesi için mutfak atölyemiz var, kendi dikişini, söküğünü dikebilsin diye tekstil tasarım atölyeleri kurmak istiyoruz. Yani öğrencilerimizi hayata hazırlamak istiyoruz” dedi.

EĞİTİM BİZE, SEVGİ AİLEYE KALSIN DİYE DÜŞÜNÜYORUZ’

Merkez kampüste Çocuk üniversitesi olarak adlandırılan bölüm hakkında da bilgiler veren Genel Müdür Muhammet Kasap, “ Simyanın anlamı değersiz taşlardan değerli mücevher elde edebilme sanatıdır. Bizde buradan yola çıkarak küçük öğrencilerimizi şimdiden sağlam bir altyapı ile yetiştirerek parlayan bir mücevher olmaları yolunda ilerlemelerini istiyoruz. Eğitim hayatında ikinci hatta üçüncü bir dili bilmek büyük önem arz ediyor. Okul öncesi eğitimde Çocuk Üniversitesi olarak adlandırdığımız bölümde öğrencilerimize yabancı eğitimciler eşliğinde Fransızca ve İngilizce ana dersleri veriyoruz. Eğitim kurumumuzda çift dilli eğitim programımız bulunuyor.. Bu programda hedefimiz programa dâhil olan öğrencilerimize dört dil becerisini kazandırmak ( okuma, yazma / dinlediğini anlama, konuşma), Anadolu liseleri ve yabancı liselerde hazırlık sınavı muafiyeti, Uluslararası sınavlarda ve proje yarışmalarında başarı kazanmak, TEOG’da yabancı dil başarısını en üst seviyede tutmak. Bu hedeflerimizi gerçekleştirmek üzere çıktığımız yolda İlkokul birinci sınıfta öğrencilerimiz, Matematik ve Fen dersinde 20 dakika sınıf öğretmeni dersini anlatır ve 20 dakika da İngilizce öğretmenimiz o dersi İngilizce anlatır. Bu normal İngilizce dersinin haricinde olan bir eğitim, öğretim. Amacımız çocuklara küçük yaşlarda dil eğitimini verebilmek. Diğer 2, 3, 4. sınıflarda da sistem böyle. Tam öğrenme sistemimiz var, öğrenciyi saat 16.00’dan sonra eve göndermiyoruz. İkinci kahvaltısını veriyoruz 17.00’ye kadar da burada tutuyoruz, ödevlerini burada yaptırmak istiyoruz. Yani eve çok da ödev göndermek istemiyoruz. Eğitim bize sevgi aileye kalsın diye düşünüyoruz. 5. Sınıflarda da eğitim hemen hemen İngilizce ” ifadelerini kullandı.

EZBERE DAYALI BİR EĞİTİM SİSTEMİ İSTEMİYORUZ’

Vatanına, milletine, dünya insanlığına faydalı bireyler yetiştirebilmenin önemli olduğunun altını çizen Genel Müdür Muhammet Kasap, “Biz ezbere dayalı bir sistem kurmak istemiyoruz. Simya Eğitim Kurumları bahçesinde yetiştirdiğimiz her bir öğrencimiz Türkiye’nin dünyanın gerçeklerini okuyabilen, analizini yapabilen aydınlık gençler olsunlar istiyoruz. Her türlü fikirden eğitimci ile çalışıyoruz ve bu tabi ki bizim insan olgusuna verdiğimiz değerin bir göstergesidir. Tüm çalışma arkadaşlarımla birlikte daha iyi ve kaliteli bir eğitim sunabilmek adına var gücümüzle çalışıyoruz çalışmaya’ da devam edeceğiz. Kahramanmaraş ne yazık ki eğitim noktasında henüz arzu edilen seviyede değil. Özel eğitimdeki seviyesi yüzde 2-3’lerde ama çevre illerdeki yüzdelik dilimlerine baktığımızda yüzde 4’lerde, 5’lerde seyrediyor. Dünya ortalaması da, bizim gibi ülkelerde, yüzde 19-20’lerde” diye konuştu.

AMACIMIZ, DAHA İYİYE VE DAHA GÜZELE YOL ALABİLMEK’

İnsanın, geçmişte yaşamış ve öğrenmiş olduklarının ürünü olduğunu, eğitimin insana belirli konularda bilgi sağladığını, değer sistemlerini, inançlarını etkilediğini ve her açıdan hayata bakışını belirlediğine dikkat çeken Genel Müdür Muhammet Kasap, “ Belki bütün bunlardan daha da önemlisi eğitim, kişinin mesleğini ve toplumdaki statüsünü, kendi ailesine, milletine sağlayacağı imkân ve itibarını belirler. Simya Eğitim Kurumları olarak amacımız önce şehrimize sonra vatanımıza, milletimize daha iyiyi daha güzeli sunabilecek geçler yetiştiren bir eğitim kurumu olmaktır. Bu anlamda bize inanan ve güvenen velilerimize bir kez daha teşekkür ediyoruz.” İfadesini kullanırken “ Biz Anadolu da milli mücadele ateşini yakan ve 12 Şubat 1920 de kendini kurtaran bir şehiriz. 5 Nisan 1925 tarihinde TBMM kararı ile Kırmızı Şeritli İstiklal Madalyası, 7 Şubat 1973 tarihinde Kahramanlık unvanı verilerek bu şehrin evladı olan bizlere bunun onur ve gururunun yaşatıldığı nesiliz. Bu yıl 97. Yıldönümünü kutlayacağımız Kahramanmaraş’ımızın 12 Şubat Kurtuluş Bayramını Simya Eğitim Kurumları olarak en içten dileklerimizle kutluyoruz” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz