Sendikanın 12. Yıl açılış töreni ve bir dizi çalışmalar için Kahramanmaraş’a gelen Yıldırım, Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyet Başkanı Aslan Deveboynu’nu ziyaret etti. Burada eğitim ile alakalı bazı açıklamalar da bulunan Yıldırım, değişen sınav sistemleri hakkında bilgi verdi. Eğitimde yaşanan sıkıntıların paydaşları ile çözüleceğine değinen Yıldırım: “Hem kaymakamlıklar da hem valilikler de hem de milli eğitim müdürlüklerinde, eğitim alanında yaşanan sorunları, çözüm önerileri konusunda görüş alışverişinde bulunuyoruz ve bizim eğitim iş sendikasının yaşanan sorunlar karşısında da çözüm önerilerini paydaşlarımızla bir şekilde, karşılıklı iletişim halinde ortaya koyarak bir sonuca ulaştırmaya çalışıyoruz” dedi.

TEOG SINAVI

Değiştirilen TEOG sınavının 80 milyonu ilgilendirdiğine değinen Yıldırım şöyle konuştu: “2017-2018 eğitim-öğretim yılına yeni müfredat değişikliği, TEOG sınav sisteminin değiştirilmesi, üniversiteye giriş sınav sisteminin değiştirilmesi gibi çok köklü, neredeyse Türkiye’deki 80 milyon insanı, veli ve öğrenci olarak etkileyen bir süreç var. Türkiye toplumunu bu kadar etkileyen bu değişikliklerin hepsinin birden plansız ve programsız arka arkaya gelmesi, akademik bir çalışma olmadan hazırlığı yapılmadan, öğrenci buna psikolojik olarak hazırlanmadan, sınava üç-beş ay kala böyle bir sınav değişikliği içerisine gidilmesinin hem öğretmenler üzerinde hem veliler üzerinde hem de öğrenciler üzerinde yaratmış olduğu bu tramvatik durumun bir şekilde çözülmesi gerekiyor. Bununla ilgili atılacak olan adımlar da bizlerinde fikirleri var eğitim iş sendikası olarak. Bunu da yerlerde ki basın kuruluşlarıyla, yerelde ki eğitim kuruluşlarıyla ve üniversite çalışanlarıyla paylaşıyoruz. Bunu da çözüm halinde sunup, bakanlığa görüş önerisi halinde götürmek için Kahramanmaraş ilinde eğitim iş sendikası olarak bulunuyoruz. Hem değişen eğitim sistemleri, hem eğitim iş sendikasının kuruluşunun amacı, bugüne kadar geldiğimiz nokta, Türkiye’nin tüm illerinde 81 vilayetinde eğitimde yaşanana bir takım aksamalar ve Türkiye’nin komşularında yaşanan siyasi gelişmeler gibi, bir takım açıklamalarımız olacak”

EĞİTİM İSTENİLEN SEVİYEDE DEĞİL

Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyet Başkanı Aslan Deveboynu’nu ise kentteki eğitim standardının istenilen seviyede olmadığına değinerek: “Kahramanmaraş eğitimde çok başarılı bir düzeyde değil. Şuan da Türkiye’de eğitim düzeyinde 60’ıncı sırada. 81 ilden 60’ıncı sıra da olmak çok başarılı bir eğitim olmadığını gösterir. Dolayısıyla eğitim iş sendikası başkanımızın da Kahramanmaraş’ı eğitim alanında ne kadar başarıya götürebiliriz, sıralamamızı ne kadar yukarıya çıkarabiliriz, bununla ilgili çalışmamalar yapacaklar. Bundan dolayı ben çok memnun oldum. bu bir memleket meselesidir. Eğitim olmadan maalesef hiçbir şey olmuyor. Sendikalar da zaten bu işin hakikaten bel kemiği. Sendikalarla bütün camianın bir araya gelip, hem Türkiye’de hem Kahramanmaraş’ımız da eğitimin önemini biraz daha vurgulamamız gerekiyor ve basın olarak ta bizim üzerimize düşen görevi yerine getirmemiz gerekiyor. ben eğitim iş sendikasının gerçekleştirmiş olduğu bu ziyaretten dolayı çok menün kaldım ve biz de basın olarak eğitim konusunda üzerimize düşen görevi yapacağız” dedi.

EKİBİMİZ ÇALIŞIYOR

Eğitim İş Kahramanmaraş Şube Başkanı Ahmet Kürtül ise şöyle başladı: “Eğitim için eğitimin sorunlarını dinleyip çözüme kavuşturmak için eğitim iş sendikası olarak Kahramanmaraş’a gelmiş bulunmaktayız. Bu kapsam da şuan da 11 ekibimiz çeşitli ilçeler dahil olmak üzere okulları geziyorlar, sorunları öğretmenlerinde ağızından dinliyorlar ve ayrıca Başkanımız ve Genel sekreterimizle birlikte eğitim paydaşları olan tüm kurum ve kuruluşları ziyaret ediyoruz. Bu kapsamda da Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaretteyiz. Dolaysıyla demokrasinin en sağlam ayağı olan basın ayağı olmadan da eğitim konusunda hiçbirşey yapamayacağımızı biliyoruz. Onun için bizleri kabul ettiğinden dolayı başkanımıza çok minnettarız”

Haber: Hakan Aydın

Editör: Mahmut Beyaz