Uzun Yıllar Kahramanmaraş’ta Millî Eğitim Müdürü olarak da görev yapan 10 Kasım 2020 de İstanbul’da vefat eden ve orada defnedilen Abdulkerim Denge’nin vefatı eğitim camiasında “Koca Bir Çınar Aramızdan  Ayrıldı” şeklinde yorumlandı.

Abdülkerim Denge Kimdir?
1 Temmuz 1930 tarihinde Kahramanmaraş’ın Göksun – Çardak(Kasabası) mahallesinde dünyaya geldi. Göksun-Afşin ilçelerinde ilkokul ve ortaokul öğretmenliği yaptı. Gazi Üniversitesinde Eğitim Enstitüsü Pedagoji bölümünü bitirdikten sonra:
Bitlis Ahlat’ta müfettişlik, Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğünde İl Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 1969-1974 yılları arasında Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü olarak uzunca bir süre görev yaptı. Mersin Kayseri ve Ankara illerinde öğretmen liselerinde yönetici ve öğretmenlik görevlerinde bulundu. 1976 yılından sonra İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı, Atatürk Eğitim Enstitüsünde yöneticilik yaptı.
1990-1996 yılları arasında İstanbul Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak görev yaptı Yaklaşık 50 yıllık, yarım asırlık Eğitim Yönetimi ve öğretmenlik mesleği boyunca hep “öğrenen-öğreten, eğitim sevdalısı memleket aşığı, evrensel değerlerle” insanı öne alan kişiliği ile emeklilik yaşamı boyunca çeşitli STK ve eğitim kurumlarına gönüllü danışmanlık hizmetlerinde bulundu.

Editör: Mahmut Beyaz