4’üncü grup eğitim programına Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim elemanları, 5’inci grup eğitimlerine ise Göksun Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları katılırken, katılımcılara katılım belgeleri Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can’ın teşrifleriyle gerçekleştirilen programla verildi.

Eğiticilerin Eğitimi Programı’nın farklı disiplinlerde akademik kariyerini sürdüren hocalarımız bir araya getiren karşılıklı bilgi ve tecrübe paylaşımını hedefleyen gönüllülük esasına dayalı bir program olduğunu ifade eden Rektör Can, yaşam boyu öğrenmenin önemine vurgu yaptı.

Üniversitede eğitim veren akademisyenlerin kendilerini geliştirmeyi hayat boyu sürdürmelerinin gerekliliğinin altını çizen Rektör Can, eğitimin niteliğini arttıran akademik çalışma ve projeleri desteklediklerini ifade etti.

Öğrencilerin istihdam edilebilirliğinin üniversitelerin başarılarında büyük pay sahibi olduğuna dikkat çeken Rektör Can, “Öğrencilerimizin milli ve manevi değerlerimize bağlı nitelikli bireyler olarak yetişmeleri ve istihdam edilme noktasında tercih edilmeleri üniversite olarak en önemli hedefimizdir.” diye konuştu.

Eğitim Fakültesi Dekanı ve Eğiticilerin Eğitimi Program Koordinatörü Prof. Dr. Nail Yıldırım ise programın amaç ve kapsamına ilişkin bilgiler verdi. Gönüllü olarak programa destek veren eğitmen, katılımcı ve idari personele teşekkür eden Dekan Yıldırım, Rektör Can ve üniversite yönetimine katkıları için şükranlarını sundu.

Eğitimler kapsamında ilk dersi Rektör Prof. Dr. Niyazi Can verirken, Dekan Prof. Dr. Nail Yıldırım program hakkında katılımcılara bilgilendirme yaptı. Doç. Dr. Serkan Ünsal “İletişim”, Dr. Öğr. Üyesi Erkan Atalmış “Ölçme ve Değerlendirme”, Doç. Dr. Orhan Ercan “Eğitim İçerikli Film; 3 Idiot”, Dr. Öğr. Üyesi Veda Yar Yıldırım “Yetişkin Eğitimi”, Doç. Dr. Gülay Bedir “Öğretim İlke ve Yöntemleri”, Prof. Dr. Mehmet Tekerek, Dr. Özgür Örün, Dr. Tuğba Altan “Öğretim Teknolojileri”, Doç. Dr. Evrim Ural “Probleme Dayalı Öğrenme”, Doç. Dr. Ahmet Kaya, Dr. Öğr. Üyesi Esef Hakan Toytok “Olumlu Sınıf Ortamı Oluşturma”, Dr. Öğr. Üyesi İsmail Yelpaze “Yetişkin Eğitimi”, Dr. Öğr. Üyesi Reyhan Ağcam “Öğrenci Hak ve Ödevleri” konularında katılımcıları bilgilendirdiler.

Editör: Mahmut Beyaz